• Haberler
  • Genel
  • 'Olan Türk Tarımı'na oluyor' – Kocatepe Gazetesi

'Olan Türk Tarımı'na oluyor' – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM'de gündem dışı olarak yaptığı konuşmada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki sorunları dile getirdi Günden dışı söz alarak atanamayan Ziraat Mühendislerinin ve Ziraat Fakültelerindeki sorunlara dikkat çeken ve çözüm önerileri sunan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tarımla ilgili birçok sorunu dile getirdi. Yılmaz, 'Bakanlar Kurulu kararı ile ön hazırlık yapılmadan yeni [&hellip]

“Olan Türk Tarımı’na oluyor”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM’de gündem dışı olarak yaptığı konuşmada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndaki sorunları dile getirdi

Günden dışı söz alarak atanamayan Ziraat Mühendislerinin ve Ziraat Fakültelerindeki sorunlara dikkat çeken ve çözüm önerileri sunan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tarımla ilgili birçok sorunu dile getirdi. Yılmaz, “Bakanlar Kurulu kararı ile ön hazırlık yapılmadan yeni Ziraat Fakülteleri açılmakta ve açılan Fakülteler 1-2 yıl içerisinde öğrenci talep etmeye başlamaktadırlar.2013 yılı başı itibari ile Türkiye’de 33 üniversitede, 26 Ziraat,5 Ziraat ve Doğa Bilimleri, 2 Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bulunmaktadır. Sadece 2012 yılında 6 Tarımsal Yükseköğrenim ile ilgili fakülte açılmıştır. 1980’lere kadar sınavlarda yüzde 1- 10 Aralığına giren öğrencilerin tercih ettikleri Ziraat Fakülteleri son yıllarda çok düşük puanlarla öğrenci kabul etmesine rağmen pek çok fakültede bazı bölümler öğrenci bulmakta bile zorlanmaktadırlar” dedi.
“YANLIŞ POLİTİKALAR UYGULANDI”
Türk tarımının zor günlerden geçtiğini belirten Yılmaz, “Uygulanagelen bu yanlış politikalar sonucu fakültelerden mezun olan on binlerce ziraat mühendisi boş gezmekte veya eğitim ile alakası olmayan alanlarda çalışmaktadırlar. Şu anda öğretmenlik, polislik, mübaşirlik, gardiyanlık gibi kamu görevlerinde bulunan ziraat mühendisleri mevcuttur. Bu ciddi bir israftır. Uygulanan bu yanlış politikalara bir an evvel son verilmelidir.Diğer taraftan kamuoyuna ziraat mühendislerinin devlette istihdamı çok fazla gösterilmekte, meslektaşlarım Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında oyalanmaktadırlar. Tarım Bakanı canlı yayında Maliye Bakanından kadro istedik diye beyanat veriyor Maliye Bakanlığı ise GTHB’nin Maliye Bakanlığından yeni atamalar için kadro talebi bulunmamaktadır diyor. Olan Türk Tarımına ve meslektaşlarıma oluyor. Milyonlarca dönüm tarım yapılabilir hazine arazisi boş duruyor” diye konuştu.
SAMAN İTHAL ETMEK YAKIŞMADI
Türkiye’nin saman ithal etmeye başladığına dikkat çeken Yılmaz, “Mühendislerimiz bir an evvel çiftçilerimizle buluşmak, Türk Tarımına katkı sağlamak, ahırlarda, arazilerde çalışmak istemektedirler. Bu imkân onlara mutlaka verilmelidir. Milli ekonomisinin temeli ziraat olan ülkemize; canlı hayvan ithal etmek, kurbanlık hayvan ithal etmek, karkas et ithal etmek, damızlık hayvan ithal etmek, yem ve yağ bitkisi ithal etmek ve en üzücüsü de saman ithal etmek hiç yakışmamaktadır. Milyonlarca dönüm tarım yapılabilir hazine arazisi boş durmaktadır. Bir kanun veya KHK ile bu arazileri işlemek isteyen ziraat mühendislerine tahsisi sağlanabilir. İşletme kredisi desteklemeleri ile buralarda örnek teknik tarım uygulamaları yapılabilir ve ülkemiz ekonomisine önemli bir istihdam ve katma değer sağlanmış olunur. Sözleşmeli, alım garantili üretim yaptırılarak milyarlarca dolar ödeyerek dışarıdan aldığımız yem ve yağ açığımız kapatılabilir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme