- Haberler
- Kültür Sanat
- Okyar'ın 114 koroda 35 farklı eseri seslendirildi
Okyar'ın 114 koroda 35 farklı eseri seslendirildi
Başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Bolu, Bursa, Bandırma, Konya, Trabzon, Amasya, Gaziantep, Eskişehir, Kuşadası, Nazilli, Afyonkarahisar gibi daha birçok il ve ilçede, güftelerini Rüştü Okyar'ın yazdığı ve çeşitli bestekârlar tarafından bestelenen eser büyük bir ustalıkla seslendirildi.EN ÇOK SESLENDİRİLEN ESERİ 'BU ŞARKI HİÇ BİTMESİN'Rüştü Okyar'ın güftesini yazdığı ve TRT İstanbul Televizyonu ve Radyosu [&hellip]
Başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Bolu, Bursa, Bandırma, Konya, Trabzon, Amasya, Gaziantep, Eskişehir, Kuşadası, Nazilli, Afyonkarahisar gibi daha birçok il ve ilçede, güftelerini Rüştü Okyar’ın yazdığı ve çeşitli bestekârlar tarafından bestelenen eser büyük bir ustalıkla seslendirildi.
EN ÇOK SESLENDİRİLEN ESERİ “BU ŞARKI HİÇ BİTMESİN”
Rüştü Okyar’ın güftesini yazdığı ve TRT İstanbul Televizyonu ve Radyosu sanatçısı Ahmet Kadri Rizeli tarafından Kürdi makamında ve tango formunda bestelenen “Bu Şarkı Hiç Bitmesin” isimli eser bu sezon Türkiye’nin değişik illerinde bulunan 107 farklı koroda seslendirilerek alanında ulaşılması güç bir rekorun sahibi oldu. Bilindiği üzere bu eserden ilham alınarak yazılan senaryoda tamamlanarak, filmin cast çalışmalarına (oyuncu seçmelerine) başlandı.
OKYAR BU SEZONDA 11 ÖDÜL ALDI
Türkiye’nin önde gelen ve aranılan güfte yazarlarından biri olan, başarılarıyla Afyonkarahisarlıların gurur duyduğu, Rüştü Okyar bu sezon konuk güftekâr olarak katıldığı ve 11 farklı ilde verilen konser programlarında çeşitli ödüllerin de sahibi oldu. Hemşehrimiz Okyar’a her gittiği yerde ilginin yoğun olduğu gözlenirken, bestelenen eserleri ise büyük bir beğeni kazandı. Önümüzdeki sezon içinde şimdiden farklı korolardan davet alan Okyar’ı yoğun bir sezon bekliyor.
ŞAİR DEĞİL, SÖZ YAZARIYIM
Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüştü Okyar ülke genelinde elde ettiği başarısının sırrını şu ifadelerle açıkladı:
“Öncelikle ben şair değil, söz yazarıyım. Hiçbir zaman şair olduğumu iddia etmedim etmem de. Konuya buradan bakacak olursak, Türk Sanat Müziği formunda bestelenecek sözlerin belirli bir kurala göre yazılması gerekir. Her yazılan söz beste olmaz. Bunun inceliklerini bıkmadan, usanmadan ve sabırla iyi öğrenmek gerekir. Ben bu söz yazarlığına birçok üstadımdan dersler alarak başladım. Başlarda birçok eksiğim vardı, lakin önce ustalarıma saygı duymayı, onların önerilerini dikkate almayı ve samimi olmayı öğrendim. Zamanla eksikliklerim en aza indirmeyi başardım. Hala bilmediğim ve öğrenmem gereken birçok konunun, tarafımda eksik olduğunu biliyorum. Bu eksikliklerimi de en kısa sürede gidereceğim inşallah. Hiçbir zaman ben oldum demedim, demeyeceğim de. Oldum diyen, zaten dediği anda ölmüştür. Allah beni kibirden uzak tutsun inşallah. Öğrenmenin yaşı yok, başarı istemekten geçer, başaracağım demekten geçer. Başkalarının başarısını kıskanmaktan değil, onları alkışlamaktan geçer. Ben bunu başardım. Belirli bir çizgide ilerlemeye de ömür var olduğu müddetçe devam edeceğim. Başarım benim değil, memleketim Afyonkarahisar’ındır.”