Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okyar, Kızılay ekibine yapılan hain saldırıyı kınadı

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, Suriye’de görev yapan Kızılay ekibine
yapılan hain saldırıyı kınadı

 

Türk Kızılayı Şube Başkanı Fatih Okyar, Suriye’de görevli Kızılay ekibine silahlı saldırı yapıldığını bildirerek, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
SALDIRI SONUCU BİR ÖLÜ BİR YARALI VAR
Çobanbey- El bab arasında seyir halindeki üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan Türk Kızılay aracına, plakasız iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldığı öğrenildi. Saldırı da Kızılay El bab Sevgi mağazasında çalışan bir Kızılay personeli şehit oldu, bir personel yaralanırken, bir personelde saldırıyı yara almadan atlattı. Yaralı personelin Çobanbey’de tedavi altına alındığı kaydedildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Kızılay çalışanının ilk tedavisinin ardından Türkiye’ye sevk edileceği kaydedildi.
“KIZILAY CAMİASININ
BAŞI SAĞ OLSUN”
Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
>> Kocatepe Haber Merkezi