'Okuyan adam'lar tepkili – Kocatepe Gazetesi

'Nitelikli okullar' listesinde yer alamayan Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri nitelikli okul olma hakkını istiyor.Ortaöğretim kurumlarına geçiş sisteminin değişmesiyle beraber, sınavla öğrenci alacak liseler belirlendi. Bu liseler arasında Kamil Miras Anadolu Lisesi'nin bulunmaması büyük bir tepkiyle karşılandı. Geçmişinden bugüne büyük başarılara sahip Anadolu Öğretmen Lisesi'nin devamı olan Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri okullarının hem akademik, [&hellip]

“Nitelikli okullar” listesinde yer alamayan Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri nitelikli okul olma hakkını istiyor.
Ortaöğretim kurumlarına geçiş sisteminin değişmesiyle beraber, sınavla öğrenci alacak liseler belirlendi. Bu liseler arasında Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin bulunmaması büyük bir tepkiyle karşılandı. Geçmişinden bugüne büyük başarılara sahip Anadolu Öğretmen Lisesi’nin devamı olan Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri okullarının hem akademik, hem sosyal yönden büyük başarılara sahip ve Afyonkarahisar’ın eğitimine büyük katkı sunan bir okul olduğunu hatırlatarak, Anıtpark önünde “okuma eylemi”nde bulundular.
Bugüne kadar pek çok derece çıkardığı gibi liseye girişte de özel olarak istenen bir okul olma özelliği bulunan Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin son derece yüksek puanlı öğrencileri, okulun mezunları ve velileri ile birlikte KMAL’in “nitelikli okullar” listesine alınmamasına büyük tepki gösteriyorlar.
Tepkilerini demokratik yollarla göstermek isteyen okul öğrencileri dün Anıtpark önünde yeniden “okuyan adam” oldular ve okullarının nitelikli okullar listesine girmesini istediklerini söylediler. Tek isteklerinin başarılı liselerinin nitelikli okullar listesine alınması olduğunu, şu an son derece üzgün olduklarını belirten öğrenciler, bunun hem kendileri için, hem de aileleri için büyük bir sıkıntı doğurduğunu ifade ettiler. KMAL öğrencileri kendilerinin çok uzun bir çalışmadan sonra bu okulu kazandıklarını dile getirerek, bu çalışmaların heba olmamasını istediler.
Kitap okuyarak duruma tepkilerini gösteren öğrenciler hiçbir tatsızlık yaşanmadan Anıtpark önünden ayrıldılar.

Bakmadan Geçme