• Haberler
  • Genel
  • Okuyalım, okutalım, okutanları sevelim – Kocatepe Gazetesi

Okuyalım, okutalım, okutanları sevelim – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 51'inci Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende konuştu. Vali Güner, okumanın önemine dikkat çekerek, gönül adamlarının ancak okuyarak yetişebileceğini söyledi. Güner, 'Okuyalım, okutalım, okutanları sevelim' dedi 51'inci Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, [&hellip]

Okuyalım, okutalım, okutanları sevelim

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 51’inci Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törende konuştu.
Vali Güner, okumanın önemine dikkat çekerek, gönül adamlarının ancak okuyarak yetişebileceğini söyledi. Güner, “Okuyalım, okutalım, okutanları sevelim” dedi

51’inci Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Güner, “Sarhoşluk sadece ağızdan giren şeylerle olmaz, asıl büyük sarhoşluk insanın gönlünün sarhoş olmasıdır, gönlünün boş olmasıdır, gönlünün bir şeylerle dolu olmamasıdır. Onun için okuyalım, okutalım, okuyanları sevelim okutmaya gayret edelim. Bu yönü ile ilimizde birçok faaliyetin memnuniyetle yapıldığını müşahede ediyorum. Üniversitemiz yapıyor, Belediyemiz yapıyor, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz yapıyor, diğer sivil toplum kuruluşlarımız yapıyor. Bunlara da destek olalım, bunları da birbirlerinden ayırt etmeyelim” dedi.
ZENGİNLİĞE YENİ TANIM
Şehrin zenginliğinin gönül adamları ile ölçüleceğini aktaran Vali Güner, “Bu şehrin zenginliği sadece yumurta satmakla, tavuk çiftlikleri kurmakla, mermer ihracatı ile oluşamaz. Bu şehrin zenginliği gönül erbabını, gönül adamlarını bu şehirde var etmek, yaşatmak ve onlara alan açmakla olur. Bu yönü ile bunun en büyük anahtarı da kitaptır. Maalesef ben kendi çocuklarımla da aynı savaşı, aynı mücadeleyi veriyorum. Bu bilgisayar, bu tablet, bu teknoloji maalesef bizim evlatlarımızı kitaplardan koparıyor, kitaplardan uzaklaştırıyor. Bunun dengesini ailelerin kurmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
HER ÖĞRENCİNİN
ŞAİRİ OLMALI
Vali Güner, şöyle devam etti:
“Öğrencilerimize kitabı sevdirme bağlamında öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Ben öğretmen olsam, eğer ilkokul ya da ortaokul öğretmeni olsam bir öğrenciye mutlaka bir temel dini değerlerle ilgili, temel dini kavramlarla ilgili, aynı zamanda kültürel kavramlarla ilgili bazı temel bilgileri öğrencilerime öğretirdim. Yöresel bir folklor oyununu mutlaka öğrencime öğretirdim, mutlaka yaşına uygun her öğrencinin bir şiiri ve şairi olmasını mutlaka benimsetirdim, aynı zamanda çocuklara iyi bir müzik aletini çalmasını öğretirdim. Bugün ülkemizde Ezan-ı Muhammediyeler okunuyor, bazılarını büyük bir hayranlıkla dinliyoruz ve gönül telimizi ve gönül mızrabımızı titrettiğini hissediyoruz. İyi bir müzik eğitimi almış olan, iyi bir kültürel birikim almış olan insanların sedası, sesi, sohbeti, hasbihali farklı olmakta. Bu yönü ile yeni gönül adamlarının, yeni gönül mimarlarının yetiştirilmesine ihtiyaç var. Bunun oluşumu internetle, cep telefonundan dedikodu, malayani şeyleri takip etmekle tahakkuk etmez.”
YENİ BİR MEKÂN MÜJDESİ
Afyonkarahisar’da yeni bir mekân oluşturmak istediğini belirten Vali Güner, “Aynı zaman da ben yine kitaba dikkat çekme adına Belediye Başkanı kardeşimle de paylaştım. İtfaiyenin garaj yeri olarak kullanılan mekanı iki katlı. Buranın alt katında Afyonkarahisar türkülerinin çalındığı ve daire müdürlerimizin istirahat edip kafe ihtiyacını gördüğü, üst katta da sadece Afyonkarahisar’a ait kitapların yer aldığı belediye yayını olabilir, üniversite, valilik vs. başka yerlerin yayını da olabilir bir kütüphane yapmayı planlıyorum” şeklinde konuştu.
SAADETTİN ÖTKEN TAVSİYESİ
Kitap okumanın önemine dikkat çeken Vali Güner, “Kitaplar aynı zamanda bizim iç dünyamızı, iç dünyadaki birikimimizi de gösterir ve bu yönü ile yeni şeyler keşfederiz, bu açıdan en iyi plaket kitaptır bağlamında ilimizde de bunu uygulamak istiyoruz. Bugün Kütüphaneler Haftası nedeni ile daire müdürü kardeşlerime, sivil toplum kuruluşlarımıza, yerel yönetimlerimize özellikle hatırlatıyorum. Çok önemli değerlerimiz var, hediye ettiğimiz kitaplar edebileceğimiz kitaplar var. Mesela Sadettin Ökten’i mutlaka okuyun, yani geçmişimizle bugünün mukayesesini yapın. Şu anda yaşayan geçmişin İbn-i Sinası, İbn-i rüşd’leri, İbn-i Malikleri bugün aramızda aslında yaşıyor, bu yönü ile bunların keşfedilmesi, bunlardan istifade edilmesi çok önemlidir” dedi.
YOĞUN KATILIM
Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin de “İlimizde bulunan kütüphanemizde 80 bin adet kitap mevcuttur. Bunların hepsi internet ortamına aktarılmıştır” diye konuştu. Programa Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanetin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Akar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin ile davetliler ve öğrenciler katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

MİLLİ EĞİTİM HAYALİ
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, okumanın öneminden bahsederken hayalindeki Milli Eğitim sistemini de açıkladı. Vali Güner, şu ifadeleri kullandı:
“Biz şöyle bir okul, şöyle bir milli eğitim hayal ediyoruz. x sendikasının y sendikasının egemen olduğu değil, x sendikalı müdürün müdür olduğu koltuğa oturduğu değil, okumayla, kitapla yarışan, en fazla okuyan öğrencisine ödül veren bir okul müdürü ve bir okul hayal ediyoruz. Umuyorum ki Afyonkarahisar şehri bu mesajın ne olduğunu ve neyi kapsadığını anlar. Bizler Necip Fazılın ifade ettiği gibi, marka Müslümanları olmayalım, hali ile, fiili ile, yaşantısı ile muhabbeti ile Müslümanlığı kendi şahsında, kendi kişiliğinde var eden Müslümanlar olalım. Var eden kültürü yaşatan aziz millet olalım, bunun ben Afyonkarahisar’da neşet ettiğini, Afyonkarahisar’da var olduğuna inanıyorum.”

KİTAP OKUYANLARA HEDİYE

51’inci Kütüphanecilik Haftası döneminde en çok kitap okuyan Emekli Öğretmen İhsan Sarı’ya ve yine en çok kitap okuyan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu 1/C sınıfından Serkan Bal’a ve sıralamadaki diğer örencilere Vali Hakan Yusuf Güner tarafından teşekkür belgesi ve hediyesi takdim edildi.

Bakmadan Geçme