• Haberler
  • Gündem
  • Okuryazarlık Seferberliği toplantısı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Okuryazarlık Seferberliği toplantısı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Okuryazarlık seferberliği toplantısı Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın başkanlığında, Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Şube Müdürü M. Hüseyin Beber, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş ile merkez ve merkeze bağlı tüm resmi, özel okul-kurum müdürlerinin katılımıyla yapıldı.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın açılış konuşmasında Okuryazarlık Seferberliği [&hellip]

Okuryazarlık seferberliği toplantısı Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın başkanlığında, Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Şube Müdürü M. Hüseyin Beber, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş ile merkez ve merkeze bağlı tüm resmi, özel okul-kurum müdürlerinin katılımıyla yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın açılış konuşmasında Okuryazarlık Seferberliği ile ilgili Türkiye genelinde başlatılan bu çalışmanın ilimizde de başarıya ulaşması için okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlere önemli görevler düştüğünü belirtti. Müdür Yalçın okulların kendi bölgelerinde tespit edilen okuma yazma bilmeyen vatandaşların, okullarda kursa alınmaları, bunu yaparken de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile işbirliği yaparak açmaları gerektiğini belirtti.
Toplantı açılacak kurslarda yaşanabilecek sorunlar ve çözüm yolları hakkında fikir paylaşımının ardından sona erdi.         

Bakmadan Geçme