• Haberler
  • Eğitim
  • Okumuş: Eczacılık fakültemiz kendi ilaçlarımızı üretmeli

Okumuş: Eczacılık fakültemiz kendi ilaçlarımızı üretmeli

AFSÜ'de düzenlenen Eczacılık Günü kutlamasında konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurulah Okumuş, AFSÜ Eczacılık Fakültesi için tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi. Okumuş, 'Kendi ilaçlarımızı üreterek hammadde de dışa bağımlılığın azaltılması şarttır. Eczacılık Fakültemizin bu alanda ülkemize hizmet etmesi gereklidir' dedi Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (AFSÜ) düzenlenen törende Türkiye'de akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs 1839 [&hellip]

AFSÜ’de düzenlenen Eczacılık Günü kutlamasında konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurulah Okumuş, AFSÜ Eczacılık Fakültesi için tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi. Okumuş, “Kendi ilaçlarımızı üreterek hammadde de dışa bağımlılığın azaltılması şarttır. Eczacılık Fakültemizin bu alanda ülkemize hizmet etmesi gereklidir” dedi

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) düzenlenen törende Türkiye’de akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs 1839 tarihinin 184’ncü yıl dönümü kutlandı. Tıp Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen etkinliğe AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tolga Ertekin, Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nurnehir Baltacı Bozkurt, Eczacı Odası Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı, Bursa Ecza Kooperatifi (BEK) Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gökçen Söker, öğretim üyeleri, Eczacı Odası ve BEK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
“KENDİ İLAÇLARIMIZI
ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Eczacılık Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Sancak, günün anlamına ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sancak’ın konuşmasının ardından AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yaptığı konuşmada, eczacılık mesleğinin önemine ve çok yönlü boyutlarına dikkat çekti. Okumuş, “Eczacı bir psikolog, sağlık danışmanı gibi bireylere hizmet vererek bireyleri yönlendirir. Bir kimyager gibi farmasötik biliminin her noktasına hâkim olduğunu, ilaçların yan etkileri ile vücuttaki fizyolojik etkilerini bilmek zorundadır. Bunun yanında mesleğin doğası gereği bir araştırmacıdır. Eczacılık tüm bu yönleriyle çok yönlü bir disiplindir. Üniversitemizde kurulduğu günden beri Eczacılık Fakültesi için tüm imkânları seferber ettik. Eczacılık Fakültesi öğrencilerimiz Ar-Ge’den başlayarak ilaç üretiminin her aşamasına hâkim olmanın yanı sıra bu işin uluslararası ve hukuki boyutlarını da bilmek zorundalar. Kendi ilaçlarımızı üreterek hammadde de dışa bağımlılığın azaltılması şarttır. Eczacılık Fakültemizin bu alanda ülkemize hizmet etmesi gereklidir. Türkiye’de Bilimsel Eczacılığın 184’ncü yıldönümü kutlu olsun.”
“KAPILARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE HER ZAMAN AÇIK”
Programda konuşan AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nurnehir Baltacı Bozkurt yaptı. Bozkurt şunları kaydetti: “Eczacılık Fakültesi’ne özel ilgisini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş olmak üzere, Afyonkarahisar Eczacı Odası’na ve Bursa Ecza Kooperatifi’ne teşekkür ediyorum.” Bursa Ecza Kooperatifi (BEK) Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gökçen Söker, kooperatif olarak meslek bileşenlerinin düzenlediği faaliyetlere katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Söker, eczacılığın olduğu her yerde bulunmaya devam edeceklerini, kooperatifin kapılarının eczacılık öğrencilerine ve mezunlarına da her zaman açık olduğunu ifade etti.
“PANDEMİDE DE DEPREMDE DE
ÖN SAFLARDA YER ALDIK”
TEB Afyonkarahisar 33. Bölge Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı programda şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin dört bir yanında özveriyle ve kesintisiz sağlık hizmeti sunan tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyorum. Eczacının varlığı birinci basamak sağlık hizmetinin verilmesinde en önemli etkenlerden biridir. Eczacılar olarak bizler Covid-19 pandemi döneminde de ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde de en ön saflarda yer aldık. Ülkemizin daha güzel bir geleceğe kavuşabilmesi için gerek kamuda gerekse özel sektörde eczacılara daha çok yer verilmelidir. Meslek kuruluşu olarak eczacılık fakültesi mensuplarına ve mezunlarına bu konuda destek olmayı sürdüreceğiz.” Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgesi verilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Bakmadan Geçme