'Okumalı' protesto – Kocatepe Gazetesi

Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi olmasına karar verilen Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, tercih rehberlerinde Kız İmam Hatip Lisesi'nde yer almasının ardından önceki gün okul bahçesinde eylem yapan öğrenciler dün de Anıtpark'ta kitap okuyup, ders çalışarak sessiz protesto gerçekleştirdi Afyonkarahisar'ın simgesi Anıtpark'taki çimlerin üzerine oturan öğrenciler iki saat boyunca kitap okudu, test çözdü. Sorunlarını hazırladıkları [&hellip]

“Okumalı” protesto

Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi olmasına karar verilen Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, tercih rehberlerinde Kız İmam Hatip Lisesi’nde yer almasının ardından önceki gün okul bahçesinde eylem yapan öğrenciler dün de Anıtpark’ta kitap okuyup, ders çalışarak sessiz protesto gerçekleştirdi

Afyonkarahisar’ın simgesi Anıtpark’taki çimlerin üzerine oturan öğrenciler iki saat boyunca kitap okudu, test çözdü. Sorunlarını hazırladıkları afiş ve dövizlerle dile getirmeye çalışan öğrenciler, Afyonkarahisar Valiliği’nin tam karşısında gerçekleştirdikleri sessiz eylemle Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e ulaşmaya çalıştılar. Eylemlerine ‘okuyan adam’ ismi veren Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, hazırladıkları afişlere; “Tek çare Vali”, “İlim talebesini üzme Vali amca”, “zulm ile abad olan, kahır ile berbat olur” ve “alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” gibi mesajlar yazdılar.
Öğrencilerin bir kısmı sessiz okuma eylemini gerçekleştirirken, bazı öğrenciler de okulun Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi ya da Fen Lisesi olması için imza topladı. İki saatte binden fazla imza toplayan öğrenciler, okullarının kapanmaması için herkesten destek istedi. Eylemlerini sessizce, kimseyi rahatsız etmeden sürdürme kararı aldıkları anlatan öğrencilerden Kutay Sevimli, “Biz İmam Hatip’e karşı değiliz. Hatta İmam Hatip Lisesi için yeni okul yeni bina yapılmasını istiyoruz. Biz sadece okulumuzun imam hatip yapılmasına karşıyız. Çünkü biz bu yıl Türkiye birincisi çıkardık. Bu başarının devamı için okulumuzun benzer bir yapıyla devam etmesini istiyoruz.” dedi.
BİZ DİNSİZ DEĞİLİZ
Eylemleri sonrası bazı basın yayın kuruluşlarında kendileriyle ilgili olumsuz yorumlar gördüğünü anlatan Mustafa Arısoy, dinsiz olmadıklarını bu ülkenin imam hatip mezunlarına da ihtiyacı olduğunu bildiklerini söyledi. Her iki okulun başarısı için ayrı binalarda eğitim görmeleri gerektiğini ifade eden Arısoy, “Bizi dinsiz sanmasınlar. Biz imam hatiplere kesinlikle karşı değiliz. Hatta bu okullarda arkadaşlarımız var. Ancak iki farklı formattaki okulun aynı binada ders yapması hem bizleri hem öğretmenlerimizde adaptasyon sorunu yaratacak.” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’daki herkesten özellikle de imam hatiplilerden de destek beklediklerini vurgulayan Hatice Nur Öz, öğretmen lisesinde kendileriyle birlikte imam hatip liselilerin de rahat edemeyeceğini, fiziki imkanlar açısından her iki okul öğrencilerine de haksızlık edilmemesi için karırın değiştirilmesini istedi. Okullarının Kız İmam Hatip Lisesi yapılacağını hatırlatan Hanife Berna Özçelik ise, kendilerinin okulda kalabileceğini ancak Anadolu Öğretmen lisesi erkek öğrencilerin akıbetinin belli olmadığını kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme