• Haberler
  • Genel
  • “Okulumuza dokunmayın” – Kocatepe Gazetesi

“Okulumuza dokunmayın” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne çevrilmesiyle ilgili hazırlıklar devam ederken, AÖL’nin Öğrencileri ve Mezunları duruma büyük tepki gösteriyor. Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesini olumsuz yönde etkileyeceği belirtilen bu değişime karşı öğrenciler ve velileri bugün okul bahçesinde basın açıklaması yaparak kamuoyundan destek isteyecekler Öğretmen Liselerinin kapatılıp, Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi kapsamında Afyonkarahisar anadolu Öğretmen Lisesi de [&hellip]

"Okulumuza dokunmayın"

Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne çevrilmesiyle ilgili hazırlıklar devam ederken, AÖL’nin Öğrencileri ve Mezunları duruma büyük tepki gösteriyor. Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesini olumsuz yönde etkileyeceği belirtilen bu değişime karşı öğrenciler ve velileri bugün okul bahçesinde basın açıklaması yaparak kamuoyundan destek isteyecekler

Öğretmen Liselerinin kapatılıp, Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi kapsamında Afyonkarahisar anadolu Öğretmen Lisesi de Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecekti. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde okulun Anadolu Lisesi de değil, Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceği öğrenilince olay büyük tepki çekti. İmam hatip liselerine karşı olmadıklarını belirten bir çok öğrenci velisi, “Bu okul Afyonkarahisar’ın en başarılı okullarından birisi. Kadrosu ve öğrencileriyle ilin eğitim seviyesini yükseltiyor. Hiç olmazsa Anadolu Lisesi olarak kalsın, öğrenci profili ve kadrosu korunsun. Okulumuz İHL’ye çevrilerek ortadan kaldırılmasın. İmam Hatip Lisesi başka bir yere yapılsın” diyerek duruma tepki göstermeye başladılar.
Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri ve Mezunları adına yapılan basın açıklamada, Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi’nin öğretmen liselerinin kapatılmasının ardından Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldüğü daha sonrasında ise okulun Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldüğü ifade edildi.
ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN BÜYÜK TEPKİ
Yaşanan gelişmelerin öğrenciler ve öğrenci velilerinin büyük tepkisine neden olduğu belirtilen açıklamada, 2013-214 eğitim öğretim döneminde Türkiye 1’incisi çıkarmış Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi’nin alınan kararlar sonucu kız imam hatip lisesine dönüştürülmesine anlam verilemediği kaydedildi.
EĞİTİM BAŞARISI ORTADA
Afyonkarahisar ve Türkiye’nin başırılı liseninin imam hatip lisesine dönüştürülmemesi gerektiği ifade edilen açıklama, “Afyonkarahisar’ın başarılı Lisesi Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen okullarının kapatılmasının ardından Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak dönüşüme uğradı. Ancak daha sonra Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi. Gelenekselleşmiş bir başarı çizgisine sahip lisenin kız imam hatip lisesi olarak değiştirilmesi öğrencisi öğretmeni velisi personeli ve mezunları tarafından kabul edilmemektedir. Her yıl eğitimde büyük başarılar sergilemiş bu lisenin böyle bir durumla karşılaşması kabul edilmemiş ve öğrencileri mezunları öğretmenleri velileri tarafından tepkiyle karşılanmıştır.” denildi.
CUMHURBAŞKANI’NDAN
DESTEK İSTEDİLER
Okul öğrencileri tarafından sosyal medya paylaşım sitesi olan twitter’da açılan ‘AfyonAÖLKapatılamaz’ isimli sayfaya ise çok sayıda destek geldiği bildirilen açıklamada, “Öğrencilerimiz aynı zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e destek istemek için tweetlerini gönderdiler. Facebook’ta açılan ‘AfyonAÖLKapatılamaz’ sayfasına da çok kısa süre içerisinde yüzlerce beğeni destek mesajı gelmiştir. Diğer yandan kamuoyuna bir bildiri yayınlamışlardır. Bununla birlikte lisenin tekrar Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi olabilmesi için change.org’da ‘Kamil Miras’a BARİ dokunma’ sloganıyla imza kampanyası başlattılar.”
OKUL TAMAMEN ORTADAN
KALDIRILMAK İSTENİYOR
Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri ve Mezunları adına yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “1848 yılında kurulan öğretmen okullarından aldığı ruhla ileriye doğru başarılı bir çizgide devam eden Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen okullarının kapatılmasının ardından Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesine dönüştürüldü. Bu dönüşüm çok uzun sürmeden Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi de Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi olarak tekrar dönüştürüldü. Öğretmen liselerinin kaldırılmasından dolayı lisemizin Anadolu türü olarak mevcut okul kadrosunu ve öğrenci profilini koruyarak devam etmesi mümkündü. Ancak lisenin kız imam hatip olarak değiştirilmesi ise okulu tamamen ortadan kaldırmaktadır.”
ÇOK BÜYÜK KAYIP YAŞANACAK
“Hem öğretmen kadrosu hem de öğrenci profili ki kız olmasından da dolayı zorunlu olarak değişecek ve bu başarının devamı mümkün olmayacaktır. Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen lisesi olarak sadece eğitim fakültelerine öğrenci yerleştirmemiştir. Bu başarılı lisenin öğrencileri öğretmen lisesinin o yüksek eğitimi ile ülkenin en başarılı üniversitelerine yerleşebilmişlerdir. İlk başta sayabileceğimiz Boğaziçi, ODTÜ gibi ve daha niceleriyle başarılı üniversitelerde bu güzide eğitim kurumunun öğrenciler olmuştur ve olmaya da devam etmekteydi. Ancak okulun imam hatip olarak dönüştürülmesi bu başarıya ket vuracağı şüphesizdir. Ayrıca bu yıl Türkiye 1.si çıkartmış bir dereceye sahipken okulun kapatılması kesinlikle anlaşılamamaktadır. İlk olarak mevcut öğrenci profili ortadan kalkacak ve Anadolu lisesi isteyen öğrenciler diğer Anadolu liselerine yönlenecektir ancak unutmamalıdır ki başarı sadece öğrenciyle değil okul içinde öğrencisi öğretmeni ve çalışanıyla gerçekleşmektedir. Afyon Anadolu Lisesi bu birlikteliği gerçekleştirebilmiş ender liselerimizden birisidir. İmam hatip olmasıyla öğretmen kadrosu dağılacak ve böylece çok büyük kayıp yaşanacaktır.”
YAPILAN HAKSIZLIK
“Yüksek başarılı öğrenci profili gidecek öğretmen kadrosu dağılacak ve böylece ilin ve ülkenin eğitimine büyük katkılar sunan bir eğitim yuvası ortadan kalkacaktır. Böylesine başarılı bir eğitim yuvasını ortadan kaldırmak vicdanlara sığmamaktadır! Öğrencilere ülkeye eğitime büyük katkıları olan bir eğitim yuvası bu şekilde ortadan kaldırılamaz. Her zaman için yüksek eğitimli insanlara ihtiyaç varken eğitim açısından yıllardır sunduğu katkılar apaçık ortadayken lisemizin Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi’nden başka bir türde liseye çevrilmesini istemiyoruz! Öğrencisi öğretmeni ve tüm çalışanıyla başarıyı gelenek haline getirmiş bir eğitim yuvasına böyle bir şeyin yapılması haksızlıktır. Bizler sadece bu büyük aile içerisinde en temel haklarımızdan birisi olan eğitim hakkımızı kullanmak ve vatanımız ve milletimiz için eğitimli başarıyla çalışan bireyler olmak istiyoruz. Tüm vatandaşlardan eğitim ve öğretim için geleceğiniz olan biz genç nesillerin sağlam temeller üzerinde ileriye adım atabilmesi için desteğinizi bekliyor sayın yetkililere de okulumuzun Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak kalmasını isteğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Değerli kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
KAMUOYUNDAN DESTEK İSTEYECEKLER
Öte yandan bugün saat 10:30 Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve velileri okul bahçesinde basın açıklaması yaparak, lisenin Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmemesi için kamuoyundan destek talep edilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme