Okullarla birlikte işler de açıldı

Okulların açılmasıyla birlikte çoğu kırtasiye esnafı işlerinin açılmasına seviniyor. Ortakçımız çokYılmaz Kırtasiye İşletme Sahibi Abdullah Yılmaz, okulların açılmasıyla işlerde yoğun olduğunu belirtti. Yılmaz “Ama yine de ortakçımızın çok olmasından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Bakkal, market, süper market ve pazarda kırtasiye malzemesi bulmanız sizi şaşırtmasın” dedi. 'Kaynak kitaplardan kazanıyoruz'Yılmaz, 'Kaynak kitaplarımız olmazsa biz iş yapamayız. Defter, kalem [&hellip]

Okullarla birlikte işler de açıldı

Okulların açılmasıyla birlikte çoğu kırtasiye esnafı işlerinin açılmasına seviniyor.

Ortakçımız çok
Yılmaz Kırtasiye İşletme Sahibi Abdullah Yılmaz, okulların açılmasıyla işlerde yoğun olduğunu belirtti. Yılmaz “Ama yine de ortakçımızın çok olmasından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Bakkal, market, süper market ve pazarda kırtasiye malzemesi bulmanız sizi şaşırtmasın” dedi.
“Kaynak kitaplardan
kazanıyoruz”
Yılmaz, “Kaynak kitaplarımız olmazsa biz iş yapamayız. Defter, kalem ve silgi gibi ürünleri zaten satı-yoruz. Öğretmenler Milli Eğitim’in verdiği kitapların yanı sıra yardımcı veya kaynak kitap diye tabir ettiğimiz kitaplardan istiyor. En çok gün gün matematik satışımız oluyor. 3 sezondur tercih ediliyor” diye konuştu.
Yarım asırlık kırtasiye
Çıracı Kırtasiye Toptan ve Perakende Satış Mağazası Yekilisi Kemal Yılmaz, “Okullarımızın açılmasıyla mükkemmel denmesede bir canlılık yakaladık” dedi. Yılmaz, sezona iyi bir başlangıcın yanı sıra 50 yıllık tecrübe ile çalıştıklarını dile getirdi.
Yılmaz, “Okullardan en çok yardımcı kaynak kitapları talep görüyor. Muhtelif okul kırtasiye malzemesi rağbet görmüyor. 50 yıllık tecrübemizle müşterilerimize, en kaliteli malzemeyi ucuza bulabilecekleri kırtasiye olmamız bunun sebebidir” dedi.
12 ay çalışıyoruz
Yılın her günü çalıştıklarını belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Bizim sadece okul sezonu değil, yıl boyu hareketli bir çalışma tempomuz var. Bunun sebebi sadece öğrencilere hitap etmiyor olmamızdır. Büro malzemeleri, bilgisayar sarf malzemeleri, kartuş ve toner dolumu ve HP bayiliğimizin yanı sıra kırtasiyeciliğimizle çok geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Perakende ve toptan satışlarımızla sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devlet daireleriyle çalışıyoruz. Ayrıca test kitaplarında yüzde 30’a varan iskontolarımızda bulunmaktadır”.
Vatandaş, markaya yöneldi
Egetaş Kırtasiye Mağaza Müdürü Mehmet Emin Yıldırım geçen sene işlerin bu seneye göre biraz daha aksak olduğunu açıkladı.
Yıldırım, “Vatandaşlar kitap için ayırdığı bütçeyi markalı kırtasiye malzemeleri için ayırmaya başladı. Son bir kaç yıldır işlerimizin iyi olma sebebi de; piyasada satılan ucuz, markasız, uzak doğu mallarından sıkılan tüketicinin yine markaya yönelmesidir” dedi.
“Fotokopi ile
işlerimiz daha iyi”
Yıldırım, “Eylül ayında işlerimizin tüm yoğunluna rağmen fotokopi çekimine ara vermedik. Bu dönemde, bu hizmeti almakta zorlanan vatandaşlarımız bizim bu hizmetimiz karşısında kırtasiye alışverişlerinde bizi seçmektedir. Bu da bizim işlerimizi daha da artırmaktadır. Kaynak kitaplar hakkında 1. sınıftan 12. sınıfa kadar yardımcı kitaplarımız vardır. Bir çok değişik yayınevinin bayiliğini yapıyoruz. Okullara kitap dağıtım, tanıtım ve pazarlama olanağımız vardır. Kaynak kitaplarımızda yüzde 20 ile yüzde 50 arasında iskonto imkanımız mevcuttur” dedi.
Bilge Kırtasiye Sahibi Emre Saki ise okulların açılmasıyla yoğunlaşan işlerini şu sözleriyle anlattı:
Uzak doğu malı mantıksız
“Okullar açıldığından bu yana beklediğimiz satışlar oldu. Marketler ucuz-lukçularında etkisi hissedildi ama çok şükür işlerimiz iyi. Beklentilerimizi karşılıyor işlerimiz. Öğrenciler yardımcı kitaplar talep ediyorlar. Öğretmenler ayrıca markaya yönlendiriyor, velileri olsun öğrencileri olsun. Özellikle bilinen ve kabul görmüş kaliteli mallar istiyorlar. Uzakdoğu malının kullanım açısından hiç bir mantığı yok. Zaten satışlarını yapmıyoruz. Daha çok marka satıyoruz, talep üzerine. Öğrencileri-mizin gönül rahatlığı ile kullanabilecekleri malları getiriyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimiz, bu konu hakkında rahatlıkla alışveriş yapabilir.”
“25 tane yayın evi
ile çalışmaktayız”
Yayın evi ve iskonto oranları hakkında bilgi veren Saki, “5 yayınevi ile yoğun olarak çalışıyoruz. Genelde ise 25 tane yayın evi ile çalışmaktayız. Yardımcı ve ana kitaplar konusunda geniş bir kitle ile çalışıyoruz diye biliriz. Yayın evlerimizin bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde iskonto yapmaktayız. Iskonto oranlarımız ise yüzde 15 ile 35 arasında değişmektedir.” dedi.

Bakmadan Geçme