• Haberler
  • Eğitim
  • Okulların İhtiyaçlarını Karşılamak Amacıyla İstihdam Sağlanacak

Okulların İhtiyaçlarını Karşılamak Amacıyla İstihdam Sağlanacak

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Şahin, Afyonkarahisar'daki okulların ihtiyacının karşılanması amacıyla 310 kişinin istihdam edileceğini duyurdu

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti İl Başkanlığı’nda haftalık basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karkı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan da hazır bulundu. 

Okulların İhtiyaçlarını Karşılamak Amacıyla İstihdam Sağlanacak

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH7TAN RAHMET DİLERİZ”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, “Öncelikle görevi başında, bir suç makinesinin silahlı saldırısı neticesinde şehit olan polisimiz Şeyda Yılmaz ve Pençe Kilit Harekât Bölgesi’nde şehit düşen kahraman askerimiz P. Söz. Er Maşallah Abakay’a Allah’tan rahmet ailesine ve aziz Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuz Kürşat Hakkı Sarıtepe’ye acil şifalar dileriz” dedi. 

“ESER VE HİZMET SİYASETİ”

Şahin, “AK Parti olarak her alanda eser ve hizmet siyaseti ekseninde Türkiye'yi daima ileriye götüren, milletimizin ihtiyaçlarını gidermeye, hayat standartlarını yükseltecek gözeten reformlar yapıyoruz.  Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz enflasyonla mücadelede geldiğimiz noktayı tarif ederken yıl sonunda enflasyonun yüzde 41,5 seviyelerine düşeceğini ifade etmişlerdir. Bunun yanı sıra, dünyada, kredi oranlarının artırılmadığı tek ülke Türkiye olmuştur.

Bu durum, Türkiye ekonomisinin belirlenen hedeflere doğru sağlam adımlarla ilerlediğinin göstergesidir. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in de dediği gibi vergide adaleti sağlamaya yönelik olan çalışmalar hükümetimiz tarafından devam ettirilmektedir.

Hiçbir vatandaşını mağdur etmeden her türlü konuda adaleti sağlayan hükümetimiz bir yandan vergi kaçaklarını engelleyerek, milletin ve Beytülmalın kaynaklarına kastedenlerin peşine düşüyor ve cezalandırıyor bir yandan da vergi gelirlerini artırmak ve vergiyi yaymak konusunda gayret gösteriyor…Burada ki en önemli husus ise, ülkemizin vergi sistemini daha adil ve şeffaf hale getirerek Türkiye'nin mali disiplinini koruma çabasıdır.” diye konuştu. 

“HÜKÜMETİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİ…”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, ailenin korunmasını ve gençlerin yuva kurmasını teşvik ettiklerini de belirterek “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, hemşehrimiz Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla 12 bin 519 genç çiftimize destek olunduğunu açıklamıştır. Bu çiftlerden 3 bin 963'ü kredi alarak evlilik yolunda önemli bir adım atmışlardır. Gençlerimizin yuva kurmasına vesile olmak bizim için büyük bir gururdur.

Geçtiğimiz hafta yaptığımız basın toplantısında bu alanda verilen krediler konusunda bilgilendirme yapmıştık Geçtiğimiz 19 Eylül’de Kahraman Gazilerimizin gününü kutladık. Hakk’a yürüyen gazilerimizi ise rahmetle andık. Yeri gelmişken belirtmek isteriz ki hem AK Teşkilatlar olarak hem de AK Parti hükümetimizin kırmızı çizgisi olan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızı da unutmuyoruz. Bugüne kadar 50 bin 630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuda istihdam ettik.

Bunlara olan vefa borcumuzu ödemenin bir yolu da budur. Milletimizin bize emanet ettiği bu kahramanlarımızın hak ettikleri saygıyı ve değer görmeleri, bizim en büyük sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı. 

ŞAHİN’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, “Hükümetimiz ve bakanlığımız gençlerimiz için önemli bir konu olan ülkemizdeki genç nüfusun yeni geliştirdiğimiz projelerimizle işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yürütmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan'ın da belirttiği gibi, gençlerimizin iş gücünün artması amacıyla çok çeşitli projeler geliştiriliyor. Kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve istihdam alanında da bir rahatlama yaratmak maksadıyla duyurulan İUP ve TYP kapsamında çok sayıda vatandaşımız işe ve gelire kavuşmuş olacaktır. Son olarak, Millî Eğitim Bakanlığımız nezdindeki okulların acil ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 310 kişinin istihdam edileceği bir TYP projesi de duyurulmuştur. AK Parti hükümetimiz tüm vatandaşlarımızı adaletli bir şekilde sağ duyu anlayışıyla, herkesin eşit imkânlara sahip olduğu bir Türkiye’yi daha da ileriye taşımak adına var gücüyle çalışmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ MESAJI

Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:

“AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak yoğun çalışma temposu ile çalışmalarımıza geçtiğimiz haftada devam ettik. 18 ilçemizde Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’mız tarafından düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ programlarımızı tamamladık. Çevre, Şehircilik ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan Hanımefendi’yi şehrimizde ağırladık. 17 ilçemizde, çevre illerden gelen milletvekillerimizle birlikte esnaflarımızı, hemşehrilerimizi ziyaret ederek taleplerini dinledik. Günün anlam ve önemine uygun olarak, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Muharip Gaziler Derneğini, AFSÜ Tıp Fakültesinin Palyatif Bakın Merkezini ve buradaki hasta kardeşlerimizi ziyaret ettik. Akabinde esnaflarımızı ziyaret ederek dertlerini dinledik.

Hasta ve kimsesiz vatandaşlarımızın evlerine giderek ihtiyaçlarını giderdik, dualarını aldık… Tarihi ve kültürü geniş Afyonkarahisar’ımızın çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Ayazini Beldesi’nde sivil toplum kuruluşlarımızla ve gençlerimizle bir araya gelerek verimli bir sohbet gerçekleştirdik. 8’inci Olağan Kongre sürecimizin başlamasıyla birlikte AK Parti Afyonkarahisar İl teşkilatı olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz hafta sonunda teşkilat mensuplarımızın yoğun katılımlarıyla delege seçimlerimizi 18 ilçemizde tamamladık. Tüm teşkilatımızın delege seçimlerine yüksek oranda katılım sağlamış olması parti içi demokrasi anlayışımızın ne derece yukarıda olduğunu bizlere biz kez daha göstermiş oldu.”

Bakmadan Geçme