Okullardaki Devamsızlıklar Bu Proje İle Azalıyor

Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi ile devamsızlığın önüne geçiliyor.

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’nun başkanlığında düzenlenen ODAP 4.3 Uluslararası Kapanış Konferansı’na Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile birlikte Şube Müdürleri Hayati Duman, Medeni Buğra ve okul yöneticileri katıldı.

ODAP ile ortaöğretim kademelerinde herkesin eğitime erişiminin sağlanması ve okuldan erken ayrılma/devamsızlık ile mücadele edilmesi yolu ile eğitim ve beceri düzeylerinin artırılması amaçlanlanıyor.

Okullardaki Devamsızlıklar Bu Proje İle Azalıyor

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, "ODAP kapsamında 2.5 yıldır takip edilen okullarımızda devamsızlık riskini izleyebilmek için geliştirilmiş olan Erken Uyarı Sisteminde öğrencilerin belirlenen göstergelere göre verileri toplanıp, bu veriler analiz edilerek okul terki riskleri hesaplanmış, her bir öğrenciye riskli bulunduğu alanlara göre önleme yöntemleri uygulanmıştır. İlgili okullarımızda öğrencilerin devamsızlıklarının azalması okula devam oranının artması için Bakanlık koordinasyonunda Etkinlik Alanları kurulmuştur.” dedi.

Bakmadan Geçme