• Haberler
  • Genel
  • “Okullara saldırmak vahşice, canavarca” – Kocatepe Gazetesi

“Okullara saldırmak vahşice, canavarca” – Kocatepe Gazetesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, terör örgütünün gençlik merkezleri ve okullara yaptığı saldırıları “vahşice” olarak tanımladı. Kılıç, devletin öğretmenini koruyacak güçte olduğunu belirtti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İstişare Toplantısı’na katılmak ve süren çalışmaları incelemek üzere Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Kılıç, ilk olarak inşaatı devam eden Spor Kompleksi’ni ziyaret etti. Burada inşaat [&hellip]

"Okullara saldırmak vahşice, canavarca"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, terör örgütünün gençlik merkezleri ve okullara yaptığı saldırıları “vahşice” olarak tanımladı. Kılıç, devletin öğretmenini koruyacak güçte olduğunu belirtti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İstişare Toplantısı’na katılmak ve süren çalışmaları incelemek üzere Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Kılıç, ilk olarak inşaatı devam eden Spor Kompleksi’ni ziyaret etti. Burada inşaat sorumlularından bilgi alan Kılıç, inşaattaki demir yığınlarının kaldırılmasını istedi. İnşaat sorumlularının “Yağmur yağdı” demesi üzerine “Sel mi getirdi demirleri” diye soran Bakan Kılıç, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin terör örgütünün eğitim ve gençlik kurumlarına yaptığı saldırıları sorması üzerine Kılıç, “Gençlik kurumlarına ve öğretmenlere yönelik saldırıları vahşice ve canavarca saldırılar olarak değerlendiriyorum. Bütün olumsuzlukların ortadan kalkması cehaletin ortadan kalkmasıyla mümkün. Cehaletin ortadan kalkması da sağlam bir eğitim öğretim faaliyetiyle ancak mümkün olabilir. Devletin Doğu ve Güneydoğu’da yaptığı bütün okullarda en nitelikli eğitmenlerini, öğretmenlerini o bölgeye atamakla hedefi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz’deki gençlerimizin ve yavrularımızın iyi eğitimler almasını sağlaması. Onların birer dünya insanı olmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin her makamında, her mevkisinde önemli görevler alan, kendisiyle barışık kendilerine fayda sağlayan bireyler olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Terör örgütü de buna mukabil bölgedeki çocuklarımızın okumamasını okullara gitmemesini, eğitim almamasını temin etmeye yönelik sabotajlar içerisine giriyor” dedi.
DEVLET, ÖĞRETMENLERİNE
SAHİP ÇIKIYOR
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkenin her yerine hizmet götürdüğünü hatırlatan Kılıç, “Devlet Diyarbakır’daki, Şırnak’taki, Batman’daki, Hakkari’deki evlatlarımızın topluma ve insanlara faydalı bireyler olmasını hedeflerken terör örgütü topluma ailesine ve insanlığı faydalı bireyler değil dağa çıkan eğitim almamış bireyler yetiştirmeyi hedefleyen yaklaşım içine giriyor. Devlet elbette ki okullarını koruyabilecek güçtedir. Bunun gerekleri de yerine getirilmektedir. Öğretmenlerine sahip çıkan köyler ve ilçeler var. Bu bilinçlenme arttıkça terör örgütü bu tür eylemleri terk edecektir” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Komleksi’ndeki incelemelerinin ardından Afyonkarahisar Ticaret Borsası’ndaki AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme