Okullar yeşil dokuyla hayat bulacak

'Okullar Hayat Olsun” projesi çerçevesinde Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda bir protokol imzalandı. Proje hakkında bilgilendirilen öğrenciler katılımcılarla birlikte fidan dikti Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan “Okullar Hayat Olsun” projesi çerçevesinde dün Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya [&hellip]

Okullar yeşil dokuyla hayat bulacak

“Okullar Hayat Olsun” projesi çerçevesinde Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda bir protokol imzalandı. Proje hakkında bilgilendirilen öğrenciler katılımcılarla birlikte fidan dikti

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan “Okullar Hayat Olsun” projesi çerçevesinde dün Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Kumtepe ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş’ın katılımıyla protokol töreni düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş tarafından imzalanan ana teması, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okulların hafta içi çalışma günlerinde öğretim saatleri dışında, hafta sonunda, yarı yıl ve yaz tatillerinde olmak üzere dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi, teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonların ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak, velilerle işbirliği yapılarak çevrenin hizmetine açılmasını hedefleyen “Okullar Hayat Olsun Projesi” dün imzalanan protokolle Afyonkarahisar’da da uygulanacak.
Eğitim dersle sınırlı değil
Protokol imza töreninde açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yeşilırmak yaptı. Yeşilırmek, proje ile okulların hayat boyu öğrenme merkezi olmasının yanı sıra eğlenme ve dinlenme ihtiyaçlarına cevap veren, yaşayan güvenli alanlar oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Yeşilırmak, imzalanan protokolün Afyonkarahisar’a ve Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’na hayırlı olmasını diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın törenin ikinci konuşmasını yaptı. Metin Yalçın, okulların derslikleri, salonları ve kütüphanelerinin ders dışında öğrencilere hafta sonu ve vatandaşa hizmet vermesi amacı ile kullanılmasının, okul bahçelerinin cazibe merkezi haline getirilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Yalçın; “Spor oyun ve tören alanlarının olması, hatta açıkta ders işlenebilecek alanların oluşturulması, buralardan gerek belediyelerimizin gerekse halkın vatandaşların öğrenciler ile hayat boyu sınırsız bir şekilde istifade edebilmeleri, bu salonların okulların diğer birimlerinin ve okul bahçelerin normal vatandaşlar tarafından buralardan yararlanmasıdır. Eğitim ve öğretim sadece 40 dakikalık derslerden ibaret değildir. Bahçeler, salonlar, bilişim teknoloji sınıfları, mahalle ile iç içe mahalle ile öğrenme eğitimi kazandıralım. Okullar, içinde bulunmuş oldukları mahalleye hayat versinler ki kendileri de hayat bulsunlar.” dedi.
Dört yılda 407 bin dekar
ağaçlandırıldı
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere törenin son konuşmasını yaptı. Orman varlığı hakkında bilgiler veren Mere şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da yürütülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi vermek istiyorum. Ormanlık alanımız çok fazla gözükmüyor. Afyon ilinin değişik mekanlarında çok güzel ormanlar var. Herkes gibi sizler de duyuyorsunuz. İlimizde müthiş bir ormanlaştırma çalışmalarımız var. 2011 yılında 141 bin dekar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme çalıştırması yaptık. Sizler de dikeceğiniz fidanlar ile bu çalışmalara destek vermiş oluyorsunuz. Dört yılda 407 bin dekar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme yaptık.” Afyonkarahisar Belediyesi Minik Erkekler halk oyunları gösterisinin ardından, protokole İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Kumtepe tarafından protokole imza kondu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme