• Haberler
  • Genel
  • Okullar, mahallenin gözbebeği olacak – Kocatepe Gazetesi

Okullar, mahallenin gözbebeği olacak – Kocatepe Gazetesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki sorunları yerinde tespit etmek, veliler ve Okul Aile Birlikleri'yle etkileşimi artırmak, eğitimin kalitesini yükseltmek için yeni bir projeye imza attı. 'Okulum Gözbebeğim' adını taşıyan projede, basın mensuplarına da görev düşüyor İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012'nin Eylül ayından itibaren yürüttüğü ziyaretler programını, 'Okulum Gözbebeğim' adıyla proje hâline getirdi. Afyonkara-hisar Valiliği'ne sunulan [&hellip]

Okullar, mahallenin gözbebeği olacak

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki sorunları yerinde tespit etmek, veliler ve Okul Aile Birlikleri’yle etkileşimi artırmak, eğitimin kalitesini yükseltmek için yeni bir projeye imza attı. “Okulum Gözbebeğim” adını taşıyan projede, basın mensuplarına da görev düşüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012’nin Eylül ayından itibaren yürüttüğü ziyaretler programını, “Okulum Gözbebeğim” adıyla proje hâline getirdi. Afyonkara-hisar Valiliği’ne sunulan proje, Vali İrfan Balkanlıoğ-lu’nun onayıyla resmi olarak yürürlüğe girdi.
VELİLERİN KATILMASI DA ESAS
Okulum Gözbebeğim Projesi ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Eğitim öğretim yılı başladığı günden itibaren şöyle bir düşüncemiz vardı: Ben veya arkadaşlarım okulları zaten ziyaret ediyoruz. Okul yöneticilerini, yerlerini ziyaret ediyoruz. Bu okulları ziyaretimiz devam ederken bir ayağımız da veliler. Okulda okul yönetimi, öğretmenler, veliler, öğrenciler var. Okul ziyaretlerimizde velilerimizi de katmak istiyoruz. Haftada bir sabah gerçekleştirilecek ziyaretlerde Okul Aile Birliği üyeleri olabilir, sınıf velileri olabilir, o mahalledeki vatandaşlar olabilir. Bir araya gelelim, düşündüğümüz okula haber verelim. Şu gün size geliyoruz diyelim. O okul yönetimi bu ziyaretimizi duyursunlar. Onların katılımı ile birlikte onların dertlerini dinleyip not alalım diye düşündük” dedi.
SORUNLARI DOĞRUDAN AKTARMA FIRSATI
Velilerin ve Okul Aile Birlikleri’nin eğitimde önemli unsurlar olduğunun altını çizen Yalçın, “Buradaki amaç, okul aile birlikleri ve velileri biraz daha eğitimin içine katmak. Okul aile birlikleri, velilerle bir araya gelelim. Varsa sorunları direkt olarak bize aktarsınlar. Etkileşim sağlamak istiyoruz. Velilerimiz bir ihtiyacı varsa bize söylesin. Proje ekibi arkadaşlarımızla bunu projelendirelim dedik. Bu proje, ilkokul, ortaokul, lise kapsamındaki bütün okullarımız için geçerli. Birinci dönem başladık. Onayı da aldık. Bundan sonraki süreçte ilçelerimizi de bu projenin içine katacağız. İlçe Müdürlerimiz de bu konuda görev alacak” diye konuştu. (Kocatepe)

YEREL BASINA DA GÖREV DÜŞÜYOR

Okulum Gözbebeğim Projesi’nin amaçları, genel olarak şöyle sıralanıyor:
“Afyonkarahisar il merkezindeki her derece ve türdeki okulların İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ziyaret edilmesi, okul ziyareti vesilesiyle okul yöneticileri, öğretmenleri ve velileriyle buluşma ve özgür bir platformda fikirlerin tartışılması, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesi, ziyaretler ve diyaloglar sayesinde okulların ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi, okulların daha güzel ve daha donanımlı hâle getirilmesi, velilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ne kadar yakın oldukları hususunda farkındalık oluşturma, okulların bulunduğu mahalle muhtarlarını ve dolayısıyla mahalleyi de okulla ilgili konularda söz sahibi yapma ve müdürlüğümüzle iletişimini sağlama, yerel basının okullarımızın kültürel, sportif ve akademik başarılarını kamuoyuna duyurması.”

PROJE EKİBİ
KİMLERDEN OLUŞTU?

Okulum Gözbebeğim Projesi’nin Düzenleme Kurulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yeşilırmak, Strateji Geliştirme Birim Sorumlusu Bahri Turunç, Strateji Geliştirme Birimi’nden Oğuzhan Tekin, Strateji Geliştirme Birimi’nden Ömer Bozdağ yer aldı.

Bakmadan Geçme