• Haberler
  • Genel
  • 'Okullar Hayat Olsun' projesi zamanla belirginleşecek

'Okullar Hayat Olsun' projesi zamanla belirginleşecek

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Okullar Hayat Olsun” projesinin beş ana unsurdan oluştuğunu, bu unsurların uygulanabileceği bahçelere sahip olan okul sayısının fazla olmadığını söyledi. Yalçın, projenin uygulanacağı okullarda çalışmanın zamanla belirgin şekilde ortaya çıkacağını kaydetti “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında yaklaşık 19 adet okulun bu yıl be-lirlendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, [&hellip]

“Okullar Hayat Olsun” projesi zamanla belirginleşecek

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Okullar Hayat Olsun” projesinin beş ana unsurdan oluştuğunu, bu unsurların uygulanabileceği bahçelere sahip olan okul sayısının fazla olmadığını söyledi. Yalçın, projenin uygulanacağı okullarda çalışmanın zamanla belirgin şekilde ortaya çıkacağını kaydetti

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında yaklaşık 19 adet okulun bu yıl be-lirlendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, proje için belirlenen okul bahçelerinin düzenleneceğini ifade etti.
PROJE BEŞ AŞAMALI
“Okullar Hayat Olsun” projesi için belirlenen okul bahçelerinde öncelikle yeşillendirme çalışmalarına başlandığını aktaran Metin Yalçın, Belediye Başkanlığı, Orman Müdürlüğü ile bir protokol imzaladıklarını bildirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, projenin uygulanacağı okullarda ağaçlandırma çalışmalarının başladığını ifade etti. Projenin bir anda ortaya çıkma imkanının olmadığını bu nedenle henüz birşey gözükmediğini belirten Yalçın; “http://m.kocatepegazetesi.com/”Okullar Hayat Olsun’ projemize bu sene biraz daha hız vereceğiz. Böylece bu çalışmamız biraz daha belirginleşecek. Aslında proje kapsamında tüm okullarımızı projeye dahil etmek istiyoruz. Ama okul bahçelerinin bu çalışmaya müsait olması gerekiyor. Bu projenin uygulamasında beş aşama var. Birincisi tören alanı, ikincisi oyun alanı, üçüncüsü spor alanı, dördüncüsü kamelya gibi oturulabilecek yeşillendirilmiş alan ve beşinci olarak ise açık havada ders yapılabilecek bir alanın oluşması. Proje doğrultusunda bir okul bahçesinde bu beş bölümün oluşması lazım.” diye konuştu.
MAHALLELİ OKULUNA
SAHİP ÇIKACAK
Okul bahçelerine yetersizlik nedeniyle ek binalar yapıldığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, proje kapsamında belirlenen okulların bahçelerine beş ana bölümü yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bütün okullarda bunu sağlamanın tam anlamıyla mümkün olamayacağını ancak bir kaç tane okula gerekenin yapılmasını kar belleyeceklerini söyleyen Yalçın şöyle konuştu: “Bu çalışmaya ağaçlandırma ile başladık. Önümüzdeki günlerde seksek, dokuz taş gibi oyunların oynanabileceği oyun alanlarının bulunacağı düzenlemeler yapacağız. Özellikle bu durumu ilkokul yöneticilerimizle paylaşacağız. Böylece proje belirgin bir şekilde ortaya çıkmaya başlayacak. ‘Okullar Hayat Olsun’ projemizin birinci ayağı bu şekilde gerçekleşecek. İkinci olarakda; yaz döneminde de öğretim döneminde de devam eden halk eğitim kurslarımız var. Vatandaşlarımızın katıldığı bu kursları biz ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında okullarımızda düzenliyoruz. Burada amacımız vatandaşlar ve veliler okullara girip çıksınlar. Mahalleli okuluna sahip çıksın. Buda projenin bir ayağıdır. Böylece halkla kucaklaşacağız. Bu bir süreç işi, inşallah bu yıl daha belirgin hale gelecek.”

Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme