'Okul yöneticiliğinde torpilin önüne geçilmiyor'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, eğitim-öğretimin durumu hakkında açıklama yaptı. Şenol, 'Eğitimimiz ne çektiyse torpille makamlara getirilen insanlardan, ayrımcılıktan, adam kayırmacılıktan çekti. Son olarak 'anasının ak sütü gibi helal olsun' denilen, başarılarıyla okullarından söz ettiren okul yöneticileri bir gecede koltuklarından edildi, yerlerine kula kulluk yapan, biat kelimesini hayatının anlamı yapan, candaş, yandaş ordusu getirildi. [&hellip]

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, eğitim-öğretimin durumu hakkında açıklama yaptı. Şenol, “Eğitimimiz ne çektiyse torpille makamlara getirilen insanlardan, ayrımcılıktan, adam kayırmacılıktan çekti. Son olarak ‘anasının ak sütü gibi helal olsun’ denilen, başarılarıyla okullarından söz ettiren okul yöneticileri bir gecede koltuklarından edildi, yerlerine kula kulluk yapan, biat kelimesini hayatının anlamı yapan, candaş, yandaş ordusu getirildi. O günden bugüne okullarımız iyi yönetilmiyor, çalışanlar arasında ayrımcılık yapılıyor, başarı yerini başarısızlığa bırakıyor.Öte yandan haksız yere görevlerinden alınan okul yöneticilerinin açtığı davalar da bir bir sonuçlanıyor. Yargı kararları okul yöneticilerinin lehine çıkmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu kararları uygulamamakta diretiyor. Bakanlık, adeta hukuk tanımaz tavrıyla adaleti ayaklar altına alıyor. Şunu da belirtelim ki; hak yiyenlere idari cezalar, hapis cezaları verilmiştir. Buna rağmen torpil, yandaşçılık, sendikamsı paralel çetelerin icraatları son sürat devam etmektedir” dedi.
73 BİN ÜCRETLİ
 ÖĞRETMEN VAR
Öğretmen atamalarının yetersizliğine de dikkat çeken Nizamettin Şenol, “Ağustos ayında atama yapılmayacağına ilişkin açıklamalar ivedilikle geri çekilmelidir. Şayet Şubat ayında yapılan 30 bin atamayla 2016 yılındaki öğretmen ihtiyacının karşılanacağı düşünülüyorsa büyük bir hata yapılıyor demektir. Bakan Yılmaz’ın, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturduğu ilk günlerde Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını açıklaması hem gecesini gündüzüne katarak çalışan, emek veren, yıllarca öğretmen olarak atanmak için bekleyen 350 bin öğretmene haksızlıktır hem de öğretmen bekleyen, kaliteli, verimli eğitim almak isteyen ülkemiz çocuklarına bir ihanettir.73 binden fazla ücretli öğretmen çalıştırıp, Ağustos ayında atama yapmamak büyük bir tezattır. Şu anda öğretmenler Ağustos ayında atama yapılması konusunda beklenti içerisindedir. Özellikle bu ay içinde mezun olacak öğretmenlerimiz atanmak için 2017 yılını beklemek zorunda kalacaktır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme