Okul sayısı arttı, öğretmen açığı 1300

İl Genel Meclisi toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul sayısının arttığını, buna bağlı olarak 1300 öğretmen açığı bulunduğunu kaydetti İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının 4’üncü birleşiminde İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdürlük’ün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Okul sayısının arttığını belirten Yalçın, � bin öğrenciyle eğitim öğretime başlayacağız. Afyon’a geleli 3 [&hellip]

Okul sayısı arttı, öğretmen açığı 1300

İl Genel Meclisi toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul sayısının arttığını, buna bağlı olarak 1300 öğretmen açığı bulunduğunu kaydetti

İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının 4’üncü birleşiminde İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdürlük’ün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Okul sayısının arttığını belirten Yalçın, “136 bin öğrenciyle eğitim öğretime başlayacağız. Afyon’a geleli 3 buçuk yıl oldu, geldiğimde 500 küsur okul vardı, bu yıl 900’e yaklaşacak. Ben İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Öğretmen noktasında gündemde olan konulardan birisi öğretmen açığı. 1300 net açığımız kaldı. 2013 yılından itibaren şu ana kadar 2015 yılı dahil ilimizden başka illere atanan öğretmen sayısı 2018. Bunun karşılığında 3 bin 498 öğretmen ataması yapıldı” dedi.
600 CİVARINDA
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN
Afyonkarahisar’da 9 bin 344 öğretmen kadrosu bulunduğunu aktaran Yalçın, “Geldiğim yılda ilimizdeki öğretmen norm kadrosu 7 binlerde olmasına rağmen şu anki öğretmen normumuz 9 bin 344. Açılan okullarla beraber öğretmen kadrosu da artıyor. 1300 öğretmen açığımız, kadrolarımızda artış sağlanmasına rağmen olan açıktır. Bu açığı da ücretli öğretmenlikle karşılıyoruz. 600-700 civarında ücretli öğretmen alıyoruz” diye konuştu.
OKULLAŞMA ORANINDA
HEDEF YÜKSEK
İl genelindeki öğrenci sayısı hakkında da ayrıntılar veren Yalçın, “Okul öncesi eğitimde 10 bin 122 öğrencimiz var. 38 tane anaokulumuz var il genelinde. Kızılören hariç müstakil anaokulu olmayan ilçemiz kalmadı. Okullaşma oranı yüzde 65’lerdeydi, yüzde 75’lere çıktı. Hedefimiz yüzde 100. Temel eğitim ve ortaokullarda 90 bin öğrencimiz var. Liselerde 120 okulumuz var. 37 bin öğrencimizle eğitim-öğretime devam ediyoruz” dedi.
DERSLİK BAŞINA 20 ÖĞRENCİ
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti. Sel, “Derslik başına öğrenci sayımız 20’ye düştü. Daha önce daha fazlaydı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’a yaptığı yatırım 100 milyona yaklaştı. Önümüzdeki yıl da 20 milyon liralık bütçe öngörüyoruz. Bunun 10 milyon lirasının bakım ve onarıma ayrılmasını düşünüyoruz. İnşallah daha verimli çalışacağız” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un haberi

OKUL MÜDÜRLERİ KARARI UYGULANIYOR

İGM’nin MHP’li üyesi Haydar Serdaroğlu, okul müdürlerinin görev yerlerine dönmesi ile ilgili yargı kararının akibetini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a sordu. Yalçın, Serdaroğlu’na şöyle yanıt verdi:
“Geçen yıl çıkan bir kanun doğrultusunda yapılan bir işlemdir. O kanunda 4 yıl görev yapan okul müdürlerinin görevi sona erer diyor. Bunun üzerine devam etmek istenilen, görev süresi uzatılacak kriterler getirildi. Mevzuat çerçevesinde tüm illerde yapıldığı gibi bizim ilimizde de işlemler yapıldı. 250 civarında okul müdürü değerlendirmeye tabi tutuldu. 100 küsur civarındaki yöneticimizin yöneticilikleri devam etmedi. 65 okul yöneticisi arkadaşımız yargıya gittiler. Yargı kararı ne ise biz tamı tamına uyguladık ve uygulamaya devam edeceğiz. ‘Yargı kararları uygulanmıyor’ ifadesi, yanlıştır. Yargı kararlarına uyulmadığı zaman yargı gereğini yapar.”

Bakmadan Geçme