Okul inşaatlarına karşılık Hazine arazileri

Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü son yıllarda benzerine az rastlanan bir ihaleye imza atacak. Afyonkarahisar il geleninde yıkılıp, yerine yenisi yapılması planlanan okulların yıkım-yapım işleri, karşılığında Devlet Hazinesi'ne ait arazilerin verilmesi yöntemiyle ihale edilecek.Afyonkarahisar Defterdarlığı'nın ihalesi 4 grup halinde gerçekleştirilecek. 1. Grup ihalede Afyonkarahisar Merkez Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan 24 derslikli Merkez İmam Hatip Lisesi ile [&hellip]

Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü son yıllarda benzerine az rastlanan bir ihaleye imza atacak. Afyonkarahisar il geleninde yıkılıp, yerine yenisi yapılması planlanan okulların yıkım-yapım işleri, karşılığında Devlet Hazinesi’ne ait arazilerin verilmesi yöntemiyle ihale edilecek.
Afyonkarahisar Defterdarlığı’nın ihalesi 4 grup halinde gerçekleştirilecek. 1. Grup ihalede Afyonkarahisar Merkez Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan 24 derslikli Merkez İmam Hatip Lisesi ile Sülümenli Beldesi’nde 5 derslikli ilkokul binasının yıkılıp yapılması öngörülüyor. Bu işi alacak olan firmalara Sülümenli Beldesi Şeker Mahallesi’nde bulunan ve toplam büyüklüğü 806 bin metrekarelik tarımsal niteliği korunacak alan vasfındaki Hazine’ye ait 6 tarla verilecek. İhale tarlalar ile okullar arasında belirlenen 64 bin 923 TL’lik farkı artırma yoluyla gerçekleştirilecek. Bu rakamı en çok artırarak Hazine’ye ödeme yapmayı kabul eden firma ihaleyi kazanacak. İhaleyi kazanan firma okulların yıkım ve yapım işini aldığı gibi, Hazine’ye ait tarlaların da sahibi olacak.
Aynı usullü düzenlenen diğer 3 ihalede de okulların yıkım yapım işleri yine Hazine mülklere karşılığında ihale edilecek. 2. Grupta yer alan Sandıklı 16 derslikli Yunus Emre Anadolu Lisesi binasının yıkım yapım işine karşılık Sülümenli’deki toplam büyüklükleri 583 bin metrekareyi bulan 5 Hazine tarlası teklif edilecek. Okul ile tarlalar arasında belirlenen 132 bin 561 TL’lik farkı en çok artıran katılımcı bu ihaleyi alacak.
3. grup ihale kapsamında Çay Pazarağaç beldesinde bulunan 12 derslikli ilkokul binası yer alıyor. Bu binaya karşılık yine Sülümenli’deki 136 bin 221 metrekarelik tarla teklif edilecek. Tarla ile okul arasındaki 180 bin 704 TL’lik farkı en çok artıran katılımcı ihaleyi kazanacak.
4. grup ihale kapsamında Başmakçı, Çay, Dinar, Merkez ve Sandıklı’da bulunan 7 okul binası yer alıyor. Yeni yapılacak olan bu 7 okul binası için Merkez Çakır Mahallesi’ndeki 65 bin 300 metrekarelik Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı vasfındaki Hazine arsası teklif edilecek. Okul projeleri ile Hazine arsasının arasındaki fiyat farkını oluşturan 1 milyon 587 bin TL’lik fiyatı en çok artıran katılımcı ihaleyi kazanmış olacak.
Söz konusu ihaleler 26 Nisan 2018 günü yapılacak. İhaleyi hak eden firmalar 600 gün içinde projelerini tamamlayacaklar. Gerekli bilgilerin Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nden edinilebileceği bildirildi.         >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme