“Okul, ailenin ikinci evi olmalı”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Yalçın, “Okul ailelerin ikinci evi olmalıdır” dedi İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla velilere, öğrencilere ve öğretmenlere mesaj verdi. Yalçın, “Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi [&hellip]

"Okul, ailenin ikinci evi olmalı"

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Yalçın, “Okul ailelerin ikinci evi olmalıdır” dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla velilere, öğrencilere ve öğretmenlere mesaj verdi. Yalçın, “Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır. Okul sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların da ikinci evi olmalıdır. Eğitim öğretimin üç ayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Velilerimizi her zaman olduğu gibi okullarımızda, öğretmen ve yöneticilerimizle birlikte işbirliği içinde görmek bizleri mutlu edecektir. Bu şekilde öğrencilerimize, okulun da bir çeşit aile ortamı olduğunu hissettirmiş olacağız” dedi.
“ÖĞRENCİLERE GÜVENİYORUZ”
Yalçın, öğrenciler için eğitimin çok önemli olduğunun altını çizdi. Yalçın, öğrencilere hitaben “Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz. Varlığınız bizim en büyük gücümüzdür. Sizler insanları sevmeyi, barışı, kardeşliği önemsemeyi, hoşgörüye dayanan anlayışı ve yaklaşımı benimsemelisiniz. Okul idarecileri, öğrenci velileri, öğretmenler ve tüm eğitim camiası olarak amacımız hep birlikte hareket ederek sizleri, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sizi başarıya götürecektir. Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Sizler her şeyi severek yapmalısınız. Sevmeden yaptığınız hiçbir işte tam başarı sağlayamazsınız. Sevmeden öğrenemez, anlayamaz, bildiklerinizi uygulayamazsınız” diye konuştu.
“ÖĞRETMENLER,
TOPLUMA YÖN VERİR”
Yalçın, mesajında öğretmenlere de yer verdi. Yalçın, öğretmenlere yönelik “Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınki güçlü Türkiye’nin büyükleri, yetişkinleri ve sorumlulukları olacak biçimde yetiştirmek en önemli görevinizdir. Topluma hizmet veren öğretmenlik mesleği saygındır. Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmemiz için kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Başöğretmen Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, sizlere olan inancını ve güvenini belirtmiştir.Öğretmenler bir toplumun, bir milletin geleceğine yön veren önderler olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla dünyanın en zor ama bir o kadar da kutsal görevi üstlenmiş bilinci içerisinde şartlar ne olursa olsun görevimizi lâyıkıyla yerine getirmemiz gerekmektedir. Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme