• Haberler
  • Genel
  • Okudukları kitabı paylaştılar – Kocatepe Gazetesi

Okudukları kitabı paylaştılar – Kocatepe Gazetesi

Şemsettin Karahisari Ortaokulu, İkinci Dumlupınar Caddesi'nde kitap okuma etkinliği yaptı. Etkinlikte, öğrenciler önce kitap okudu ardından okudukları kitapları vatandaşlara dağıttı Şemsettin Karahisari Ortaokulu, İkinci Dumlupınar Caddesi'nde öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı okuma etkinliği gerçekleştirdi. Bir süre birlikte kitap okuyan öğrenciler, daha sonra okudukları kitapları vatandaşlara dağıttı. 'EKİP' ÇALIŞMASIEtkinliğe iştirak eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, [&hellip]

Okudukları kitabı paylaştılar

Şemsettin Karahisari Ortaokulu, İkinci Dumlupınar Caddesi’nde kitap okuma etkinliği yaptı. Etkinlikte, öğrenciler önce kitap okudu; ardından okudukları kitapları vatandaşlara dağıttı

Şemsettin Karahisari Ortaokulu, İkinci Dumlupınar Caddesi’nde öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı okuma etkinliği gerçekleştirdi. Bir süre birlikte kitap okuyan öğrenciler, daha sonra okudukları kitapları vatandaşlara dağıttı.
“EKİP” ÇALIŞMASI
Etkinliğe iştirak eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini söyledi. Yalçın, “Toplumumuzdaki engellerden birisi okuma engeli. Bunu aşmak adına, yeni nesillerimize okuma alışkanlığını kazandırmak adına Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi kapsamında birtakım faaliyetler gerçekleştirmeye başladık. Bunlardan bir tanesi okullarımızda Zenginleştirilmiş Kütüphaneler’in çoğaltılması. Velilerle, öğrencilerle temsili olarak kitap okuma çalışmaları yaptık. Benim de zaman zaman katıldığım, akşamları Z-Kütüphanelerimiz’de öğrencilerimizle birlikte kitap, dergi, gazete okuma programlarımız oldu. Anadolu Liselerimizin oluşturduğu bir ekip de temsili olarak ilimizin çeşitli bölgelerinde kitap okudular” dedi.
KAHVEHANE SAYISI ÇOK, KÜTÜPHANE AZ
Şemsettin Karahisari Ortaokulu Müdürü Hamza Evlice ise “2013-2014 yılında uygulamaya koyduğu okuma etkinliğini ortaya koyuyoruz. Türkiye’deki kahvelerin sayısı 570 bin, kütüphanelerin sayısı 1472. 49 bin 500 kişiye 1 kütüphane düşerken, 122 kişiye bir kahvehane düşmektedir. Gazete okuyanların oranı Japonya’da yüzde 42, Almanya’da yüzde 48, Türkiye’de yüzde 5’tir. Okuma oranı çok düşük olduğu için böyle bir etkinlik düzenledik” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme