Oktay Kaynarca Kaç Kez Evlendi?

Oyuncu, yapımcı, senarist olan Oktay Kaynarca kaç evlilik yaptı?

Oktay Kaynarca, konservatuvar eğitimi yıllarında sahne, dizi ve sinema oyunculuğu deneyimleri olmuş bir sanatçıdır. Sahneye ilk kez Ege Tiyatrosu’nda Turgut Özakman’ın “Duvarların Ötesinde” adlı tiyatro oyunu’nda çıktı. Ardından birkaç çocuk oyununda yer aldı. İlk oyunu bir müzikaldir.

GENÇLER ADLI DİZİNİN BAŞROL OYUNCULARINDANDI

1989 yılında konservatuvar öğrencisi iken TRT 1’de yayınlanmaya başlayan Gençler adlı dizinin başrol oyuncuları arasında yer aldı. 1990 yılında Yavuz Turgul’un yönettiği Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, 1991’de Tomris Giritlioğlu’nun yönettiği Suyun Öte Yanı adlı sinema filmlerinde rol alarak sinema oyunculuğuna başladı. Konservatuvardan mezun olduktan sonra Tiyatro Stüdyosu’nda Kan Kardeşleri adlı müzikalde 1991 yılında ve Derin Bir Soluk Al 1993 yılında adlı tiyatro oyununda rol aldı. “Derin Bir Soluk Al” adlı tiyatro oyunundaki rolü ile Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

FARKLI KARAKTERLERİ OYNADI

Oktay Kaynarca, sinema kariyerine Yavuz Özkan’ın yönettiği Yengeç Sepeti ve Bir Kadının Anatomisi, Deli Yürek: Bumerang Cehennemi adlı filmlerde rol alarak devam etti. Yengeç Sepeti adlı filmdeki rolü ile 31. Altın Portakal Film Festivali’nde, Bumerang Cehennemi adlı filmdeki rolü ile 39. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Kaynarca, 2000 yılında Yarın Geç Olmayacak adlı televizyon filminin yapımcılığını Meral Okay ile birlikte üstlendi. 2001-2002 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan Yeditepe İstanbul adlı dizide Ferhan karakterini canlandırdı. 2003 yılında TRT 1’de yayınlanan Esir Şehrin İnsanları adlı mini dizide ‘Üsteğmen Mehmet Ali’ karakterini canlandırdı.

SÜLEYMAN ÇAKIR ROLÜ POPÜLER HALE GETİRDİ

Oktay Kaynarca, 2003 yılında yayına giren Osman Sınav’ın yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Kurtlar Vadisi adlı dizide Süleyman Çakır karakteri ile tanındı. Süleyman Çakır adlı kurgu karakterin ölümünde geniş bir izleyici kitlesi tarafından yası tutulmuş, gıyabında cenaze namazı kılınıp, ölüm yıldönümlerinde anılan bir fenomen haline geldi. Kaynarca, Kurtlar Vadisi adlı dizinin son bulmasından sonra bir süre dizi oyunculuğuna ara verdi ve bu dönemde Beynelmilel adlı sinema filminde binbaşı rolünü, İnternet üzerinden geliştirilen Sıfır Dediğimde adlı filmde ‘Oğuz’ karakterini canlandırdı. Kuzey Rüzgârı (2007-2008), Adanalı (2008-2010), Sakarya Fırat (2011) ve Ustura Kemal (2012) adlı dizilerde üstlendiği rollerle dizi oyunculuğuna devam etti. Oktay Kaynarca, 2014-2017 yılları arasında Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’ bünyesinde üç sezon boyunca sahnelenen Guguk Kuşu adlı romandan uyarlanan tiyatro oyununda rol aldı. 2015-2021 yılları arasında atv’de yayımlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı suç ve dram dizisinde canlandırdığı Hızır Çakırbeyli rolü ile ödüller aldı. Kaynarca, atv’de, ilk bölümü 20 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan aksiyon ve dram türündeki Türk televizyon dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam adlı dizide proje tasarımcısı, yapımcı ve oyuncu olarak yer almaktadır. Dizinin öyküsü ve ilk otuz bölümünün senaryosu da Oktay Kaynarca’ya aittir. Günümüze kadar televizyon programlarında, seslendirme, müzik kliplerinde, filmlerde, dizilerde ve çeşitli reklamlarda yer alan Oktay Kaynarca’nın KYN Production adlı yapım şirketi vardır. Oktay Kaynarca’nın ismi Malatya Hekimhan’da bulunan bir caddeye verilmiştir. Kaynarca, 2002 yılında Özgü Namal ile evlendi. Oktay Kaynarca, 2008 yılında boşandı. 2012’de ikinci kez evlenen Kaynarca, 2013 yılında eşi Melek Angun’dan da ayrıldı.

Bakmadan Geçme