• Haberler
  • Genel
  • Okçuluk il birinciliğinde şampiyonlar belli oldu

Okçuluk il birinciliğinde şampiyonlar belli oldu

Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Okçuluk İl Temsilciliği’nce organize edilen Cumhuriyet Bayramı Okçuluk İl Birinciliği Turnuvası dün gerçekleşti Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Okçuluk İl Temsilciliği’nce organize edilen Cumhuriyet Bayramı Okçuluk İl Birinciliği Turnuvası dün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Turnuvada 14 sporcu mücadele etti. Renkli görüntülerin oluştuğu turnuvanın gelecek yıllarda daha kapsamlı bir [&hellip]

Okçuluk il birinciliğinde şampiyonlar belli oldu

Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Okçuluk İl Temsilciliği’nce organize edilen Cumhuriyet Bayramı Okçuluk İl Birinciliği Turnuvası dün gerçekleşti

Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Okçuluk İl Temsilciliği’nce organize edilen Cumhuriyet Bayramı Okçuluk İl Birinciliği Turnuvası dün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Turnuvada 14 sporcu mücadele etti. Renkli görüntülerin oluştuğu turnuvanın gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde yapılacağı belirtildi. Turnuvada sporcular hedefi vurmak için büyük çaba harcarken sporcuların yakınları da tribünde onları yalnız bırakmadılar. Turnuvada AFJİM Spor Kulübü’nden 3 sporcu, Kocatepe Gençlik Spor Kulübü’nden ise toplam 11 sporcu yarıştı. Sabah saat 9.00’da başlayan turnuva, 11.30’da sona erdi.Dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Bu turnuva Afyonkarahisar’da yeni yeni yapılmaya başlanan okçuluk sporundan düzenlenen ilk turnuva olma özelliğini de taşıyor

Madalyaları aileler ve salon çalışanları taktı

Turnuva sonunda düzenlenen madalya töreninde ise sporcuların madalyalarını yakınları ve salon görevlileri taktı. Çocuklarının bu mutlu gününde yalnız bırakmayan aileler madalya taktıkları evlatlarının sevinçlerine ortak oldular.

Turnuvada yarışan sporcular, dereceye kalabilmek için büyük çaba harcadı. Turnuva sonunda sıralama ise şu şekilde oldu;
Büyük Erkekler
kategorisi
1. Ahmet Yeni
2.Orhan Küçük
3. Şeyhmus Öztürk
Genç Bayanlar
1.Ayşenur Karayol
2.Gizem Coşkun
3.Esra Çakmak
Minik Erkekler
1.Ali Gür
2.Nakip Kaçmaz
3.Yiğithan İşgören

Mehmet Yağcı İlköğretim Okulu öğrencileri başarılı olmak istiyor

Mehmet Yağcı İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 11 sporcu da dünkü turnuvayı tribünden izledi. Minikler, ilerleyen dönemde Okçuluk Antrenörü Muhlis Öç’den ders alacak ve iyi birer okçu olacaklar. Hatta turnuvaya ve-rilen arada minikler ellerine ilk kez ok ve yay aldılar. Hocalarının talimatlarını en iyi şekilde yapmaya çalışan öğrenciler, zaman zaman salonda bulunanları güldürdü.

İl Temsilcisi Ahme Yeni: “Dinar’da da okçuluk çalışmaları başladı”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen Okçuluk İl Birinciliği Turnuvası’nda İl Temsilcisi Ahmet Yeni de yarıştı. Ahmet Yeni, Afyonkarahisar’da okçuluk sporunun yeni yeni yapılmaya başladığını belirterek, “Hem Afyon’da hemde ilçelerde çalışmalar başlattık. İnşallah yakın bir zamanda turnuvalardan dereceler elde etmeye başlayacağız. Mehmet Yağcı İlköğretim Okulu’ndan da 11 sporcu antrenmanlara başladı. İlimizde yeni yeni tanınan bir spor dalı olduğu için kısa süre içerisinde derece beklemiyoruz. Ayrıca oldukça pahalı bir spor okçuluk. Kçuluk Antrenörü Muhlis Öç, gayretli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah çok daha iyi işler yapacağız” dedi.

Hakemler okçuluğa merak sardı

Okçuluk İl Temsilciliğine yeni atanan Ahmet Yeni, dün kü turnuvada Büyük Erkekler kategorisinde ter döktü. Yeni, aynı zamanda futbol hakemi olarak görev yapıyor. Turnuvada mücadele eden bir diğer futbol hakemi ise Şeyhmus Öztürk’tü. Öztürk, okçuluk sporuna merak sardığını ama okçuluğun kolay bir spor dalı olmadığını ifade etti. Büyük Erkekler kategorisinde yarışan bir diğer isim de Orhan Küçük’tü.Küçük Gençlik Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü olarak görev yapıyor.

AFJİM, 3 sporcuyla katıldı

Okçuluk İl Birinciliği müsabakalarına Kocatepe gençlik Spor Kulübü’nden 11, AFJİM Spor Kulübü’nden 3 sporcu katıldı. AFJİM Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yusuf Evyurt da turnuvada sporcularını yalnız bırakmadı. Sporcularının başarılı olmasını istediğini ifade eden Evyurt, “İmkanlarımız elverdiğince gençlermizin yanında olmak istiyoruz. Onların başarılı olduğunu görmek tüm sıkıntıları unutturuyor” dedi.

Bakmadan Geçme