• Haberler
  • Gündem
  • “OHAL’in vatandaşa, kamu görevlisine seçilmiş insanlara tesiri olmayacak”

“OHAL’in vatandaşa, kamu görevlisine seçilmiş insanlara tesiri olmayacak”

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, ilçe ziyaretleri kapsamında ilçeyi tanımak ve ilçe yöneticileri ile tanışmak amacıyla Sandıklı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulundu.İlk olarak Sandıklı Kaymakamlığı'na ziyarette bulunan Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekiler İlçe Kaymakamı Faik Arıcan, Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, İlçe Jandarma [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, ilçe ziyaretleri kapsamında ilçeyi tanımak ve ilçe yöneticileri ile tanışmak amacıyla Sandıklı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Sandıklı Kaymakamlığı’na ziyarette bulunan Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekiler İlçe Kaymakamı Faik Arıcan, Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sadık Semerci, daire müdürleri ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyaret sırasında hoş geldiniz diyen Kaymakam Faik Arıcan, Vali Yıldırım’a Sandıklı ilçesi hakkında bilgiler verdi.
Vermiş olduğu bilgilerden dolayı Kaymakam Arıcan’a teşekkür eden ve Sandıklı İlçesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yıldırım; “İlçe ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ziyaretlerde bulunacağız. İlçeleri ziyaret ederken problemleri derinlemesine dinlemekten öte öncelikle tanışmaları ön planda tutuyoruz. Detaylı görüşmeden önce daha üst seviyede tanışmayı tercih ediyorum” dedi.
DEVLETİN YAPMASI GEREKEN İŞ VE İŞLEMLER VAR
Vali Yıldırım konuşmasının devamında, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum malumdur. Tabi ki 15 Temmuz tarihi kısa zamanda unutulacak gibi değildir. Kaldı ki normal hayata döndüğümüzde de unutulmaması gereken durumlar içerisindedir. Zaten aklımızın bir köşesinde bulunmalıdır. Cumhurbaşkanımıza, vatana, millete, seçilmiş hükümete, milli iradeye, anayasal düzene, hukuk devletine ve hukukun üstünlüğüne kast eden bir takım vatan hainleri alçakça bir darbe girişiminde bulundular. Bu girişim başta Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde olmak üzere vatandaşımızın sağduyusu ve meydanlara inmesi ile demokrasisine, hükümetine, devletine, milli iradesine, hatta ve hatta yarınına, yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımıza sahip çıkması ile tabii ki püskürtüldü, akamete uğratıldı ve başarısızlıkla sonuçlandı. Bunların tabi bir öncesi ve sonrası var. Belli ki bir plan dönemi geçmiş. Arkasından da bu plan döneminin uygulamaya geçmesi ve akabinde bu uygulamanın başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra da devletimizin yapması gereken iş ve işlemler var. Bunlarda mevcut hukuk sisteminde, mevcut anayasal hükümler çerçevesinde yapılmaktadır. Olağanüstü hal ilan edildi. Bu olağanüstü hali devlet kendisine ilan etti. Bütün vatandaşlarımız olarak bizler burada kamu görevlisiyiz. Vatandaş olarak bizim hayatımız da en ufak bir değişiklik yok. Devletinin yanında olan insanlar açısından ister sivil, ister herhangi bir görevi yerine getiren kamu görevlisi olsun, ister seçilmiş insanlar olsun bunlara olağanüstü halin herhangi bir tesiri olmayacaktır. Şu ana kadar da böyle devam etmektedir. Fakat devletimizin bazı kararları çabuk alması ve çabuk uygulaması açısından yine Anayasal ve hukuki düzenleme olan olağanüstü hal ilan edilmiş ve bu olağanüstü halin gerekleri de yerine getirilmektedir. Her gün bunlarla ilgili bilgileri kamu görevlisi olduğunuz için çeşitli yollarla elde etmektesiniz. Resmi Gazete’de neler yayınlanıyor, sizin kurumlarınızda ve özelinizde gerekse genel anlamda neleri etkiliyor. Tabi ki vatana ve millete kastedenler mutlaka layık olduğu şekilde cezalarını bulacaklardır. Bu arada devletimizin idari mekanizmaları, idari işlemleri, soruşturmaları bir taraftan devam ederken, öbür taraftan da adli yönden gerekenler yapılmaktadır” dedi.
ORDU BİZİM ORDUMUZ, ASKER BİZİM ASKERİMİZ
Tüm kamu kurumlarına ve bu kurumların çalışanlarına sahip çıkılmasının gerektiğini belirten Vali Yıldırım, “Ordu bizim ordumuz, asker bizim askerimiz, jandarma bizim jandarmamız, polis bizim polisimiz, emniyet bizim emniyetimiz, değer sivil kurumlarda bizim kurumlarımızdır. Milli Eğitim de bizim, öğretmenler de bizim, sağlıkçı da bizim, sağlık kurumları da bizim, hâkimlerde mahkemeler de bizimdir. Ama bunların içerisinde yanlış yapanlar da varsa tabi bunları ayıklamakta bizim görevimiz ve boynumuzun borcudur. Bugün de bu yapılmaktadır. Yoksa toptan bir şekilde ordu böyle yapıyor, bu olmaz ve bütün askerler böyledir demek yanlıştır. Ya da mahkemede yanlış verdiği düşünülen, bilinen ve ispat edilen hâkimler varsa, o hâkime gerekeni yapmak yerine mahkemelerimi kapatacağız. Onun için bu kurumlardaki kişilerin tek tek ayıklanması, ayırt edilmesi ve ona göre davranılması lazım. Aksi takdirde toptancı bir zihniyet, bizim kurumlarımıza zarar verir. Bütün kurumlar bizimdir ve en iyi şekilde işletilmek mecburiyetindedir. Bugün vatandaşlarımızın bu kurumlara ihtiyacı var. Bu kurumlar işleyecek ki insanlarımızın ihtiyaçlarını sağlamış ve temin etmiş olacaklar. Hukuk düzeni içerisinde ve devletin sistematiği içerisinde daha önceden kurulmuş kurumlar eliyle bu tür hizmetler yürütülmektedir” ifadesini kullandı.
SEÇİLMİŞ
 İNSANLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ
Seçilmiş insanlara da saygı gösterilmesinin gerektiğini belirterek sözlerine devam eden Vali Yıldırım, “İnsanlar bende idare etmek istiyorum derlerse parti kurarlar, demokratik bir şekilde seçimlere girerler, vatandaş onları tercih ederlerse gelirler onlar idare ederler. Bu gayet doğal ve herkese açıktır. İsteyen herkes demokrasinin bu nimetinden faydalanabilir. Aksi takdirde silahla ve kol gücüyle, zorla bir şeyler yapmaya kalkışanlar olursa, devletin mekanizmaları da bunlara karşı işleyecektir ve bunlar da kendi cezalarını bulacaktır. Çünkü demokratik düzende bu uygun bir yöntem değildir. Demokratik yöntem seçime girmektir. Şimdi mevcut bir hükümetimiz var. Bunlara sahip çıkmak bizim zaten görevimizdir. Mevcut hukuk düzenini ve milli iradeyi korumak bizim görevimiz. Bu yarınlarımız için de önemlidir. Çünkü darbe döneminde ve darbe zihniyetinde biraz önce bahsettiğim ortam kalkıyor. O zaman ortada savunacağınız bir şey de kalmıyor. O yüzden demokrasiyi en iyi şekilde işletmek, bizim ve vatandaşımızın boynunun borcudur. Bunu da bugün en güzel şekilde yapmaktayız. İnşallah bundan sonra darbe yapma niyetinde olan kişiler, kol gücüyle, silah gücüyle veya bir takım demokrasi dışı mekanizmalarla devletin sistemini ele geçirmeye çalışanlar, tabii ki boylarının ölçülerini almışlardır. Aynı zamanda bu durum vatandaşlarımız için ciddi bir tecrübe oldu. Bundan sonra inşallah bu tür zihniyet, bu tür faaliyet, bu tür düşünce ortaya çıkmaz ve daha güzel yarınlara hep birlikte erişir, hep birlikte herkesin kendi üzerine düşen görevi yapması suretiyle vatandaşımızı daha mutlu hale getirebiliriz. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunarak daha mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşamalarını sağlayabiliriz. Daha güzel yarınlar olsun diye gayret edelim” şeklinde konuştu.
YATIRIMLARI
YERİNDE İNCELEDİ
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Vali Aziz Yıldırım, karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu. Sandıklı ilçesini ziyaretleri sırasında vatandaşlar ve esnafla da bir araya gelen Vali Yıldırım, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunurken, vatandaşların taleplerini dinledi.
Vali Yıldırım, Sandıklı ilçesi ziyaretini ilçe sınırları içerisinde bulunan Akdağ’da yaptığı incelemeleri ile tamamladı. Akdağ’daki incelemeleri sırasında Vali Yıldırım’a Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Akdağ’a yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgiler verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme