OHAL KOMİSYONUNA 132 BİN MÜRAACAAT

Toplantının son konuşmasını AK Parti Milletvekili Ali Özkaya yaptı. FETÖ'nün yaşattığı 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası olağanüstü hal ilan edildiğini hatırlatan Özkaya şunları söyledi:'35 tane olağanüstü hal ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname çıktı. Bunlarla birçok tedbirler alındı. Birçok kişi kamu görevinden ihraç edildi. Rütbeleri, unvanları geri alındı. Kuruluşlar kapatıldı, FETÖ ve başka terör örgütlerine [&hellip]

Toplantının son konuşmasını AK Parti Milletvekili Ali Özkaya yaptı. FETÖ’nün yaşattığı 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası olağanüstü hal ilan edildiğini hatırlatan Özkaya şunları söyledi:
“35 tane olağanüstü hal ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname çıktı. Bunlarla birçok tedbirler alındı. Birçok kişi kamu görevinden ihraç edildi. Rütbeleri, unvanları geri alındı. Kuruluşlar kapatıldı, FETÖ ve başka terör örgütlerine mensup olan şirketlerin gayrimenkullerine el konulup bunlarla ilgili tedbir süreçleri yapıldı. Geçen hafta son 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi kanunlaştırdık. Meclis konuşmamızda da FETÖ terör örgütü hakkında bilgi verdik. FETÖ nedenli ihraç edilenlerle ilgili Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonu kuruldu. Eğer burada yapılan işlemlerde hata bir yanlış varsa düzeltilsin diye. Sonuç itibariyle bu işlemler kamu görevlileri eliyle yürütülüyor. İnsanın olduğu yerde hata olabilir. Süre sınırlılığı ve o anda yapılan ilk değerlendirmelerde farklı durumlar ortaya çıkabilir diye bu komisyon kuruldu. Dün itibariyle komisyona 131 bin 922 adet müracaat olmuş. Bunun 125 bin 678’i kamu görevinden ihraç kararıdır. Üç bin 483’ü rütbelerin geri alınmasıdır. İki bin 761’de kurum ve kuruluşların kapatılmasıdır. OHAL Komisyonu 125 bin 678 müracaattan 40 bini hakkında karar verdi. 22 Aralık 2017 tarihinde ilk kararını verdi. Bir yıl henüz dolmadı 10 aydır karar vermeye devam ediyor. 40 bin kararın 2 bin 700’de kabul kararı verdi. Yani kamu görevine geri gönderdi.” Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bakmadan Geçme