Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

OH BE, NİHAYET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında sosyal medyayı kontrol altına alacak bir düzenlemenin yapılacağını söyledi. Erdoğan “Bu konudaki teklifimizi parlamentomuza getireceğiz” dedi. Der demez de “kıyamet koptu”…
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:
“Üzerinde durmamız gereken konu medya ve sosyal medyanın bu tür kokuşmuşluğun aracı haline düşmesidir. Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Küresel firmalar içerikle ilgili her türlü hukuki ve mali sorumluluğu üstleniyorlar ancak Türkiye’den kaçınıyorlar. Bizim ailemizin başına gelenleri 83 milyonun her biri yaşayabilir. Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey sosyal medyada da aynı şekilde karşılaşmalıdır.
Cinsel istismar, kumar, dolandırıcılık, terör propagandası başta olmak üzere hak arama yolları açık olmalıdır. 83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Sosyal medya düzene sokulmalı. Bu mecraların kontrol edilmesini istiyoruz. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Üzerinde durmamız gereken asıl konu medya ve özellikle sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüştükleridir. Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip parlamentomuzdan bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz.”
***
Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerine “Hay Allah razı olsun” denilmez de ne denir?
Bu konuda yaşanan sıkıntılarla ilgili kaç yazı yazdık, kaç haber yaptık, meslek kuruluşları olarak kaç kez bu konuya dikkat çektik artık sayısını hatırlamıyoruz.
Cumhurbaşkanı’nın da belirttiği gibi internet aracılığıyla yapıldığı sanılan habercilik ve sosyal medya mecraları artık tam anlamıyla bir bataklık haline gelmiş durumda.
Yine belirtelim; çağın gereği olan internet haberciliğine, sosyal medyadan insanların birbirinden haberdar olmasına karşı değiliz. Gazetecilik kurallarının hakkı verilerek, ahlaki hassasiyetler gözetilerek yapılan ne haberciliğe, ne gazeteciliğe, ne internet yayınlarına karşı değiliz, olamayız. Bizim gibi binlerce gazeteci/haberci internet aracılığıyla yayınlarını büyük bir zevkle sürdürüyorlar zira…
Karşı olunan şeyler Cumhurbaşkanı’nın da altını çizdiği şeyler.
Söz konusu sosyal medya platformları cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret gibi kanunlarımızın suç saydığı konularda vatandaşlarımızın haklarının korunmasına yönelik hiçbir katkı sunmamakta, aksine bu suçların işlenmesine zemin teşkil etmekte. Ayrıca bu platformlar ülkemizde kontrolsüz şekilde kazanç elde etmekte, hiçbir vergi yükümlülüğüne tabi olmaksızın faaliyet göstermekte.
Vatandaşın uğradığı haksızlık ya da iftira nedeniyle yaşadığı sosyal çöküntü, yalan ve yanlış haberlerin neden olduğu karmaşa, hesapsız bedellere neden olmakta.
Afyonkarahisar tabiri ile sosyal medya firmaları “Malağın yediği yerden yiyor, mandanın yattığı yerde yatıyor” Yani bu işin her türlü kaymağını yiyor, nimetlerinden faydalanıyor, ama iş bedel ödemeye gelince tık yok.
Sosyal medyada fink atan itibar suikastçıları ile internet medyası kisvesi altında tehdit, şantaj ve edepsizlik makinasına dönüşen yalan makinaları da işin cabası.
Bizim ve meslektaşlarımızın yüzlerce kez dile getirdiği sıkıntıları Cumhurbaşkanı’nın ağzından duymak bizleri memnun etti. Bu sıkıntıların giderileceğine dair umutlarımızı yeşertti.
İnternet medyası ve sosyal medya ile ilgili olarak yapılacak yasal düzenlemeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti