Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenliğin manası derin

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğretmenliğin mesai kavramı ve sınıfla sınırlı olmayan büyük manalar barındırdığını söyledi

Kutlama programı Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
“ÖĞRETMENLİK MEASİ KAVRAMIYLA SINIRLI DEĞİL”
Saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Emekli Öğretmenler adına Havva Öz gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini yönelik bir konuşma yaptı. 24 Kasım Öğretmenler Gününün anlam ve önemini anlatacak kelimelerin çok sınırlı olduğunu belirten Yalçın, “Öğretmenlik birkaç heceden ibaret bir kelime olsa da içinde dünyaları sığdıracak kadar büyük manalar barındırıyor. Sadece sınıfta bitmiyor görevimiz. Sadece dört duvar ve 40 dakika ile sınırlı değil. Mesai kavramı gözetmeksizin öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz. Hayatımızın her anında öğrencilerimizi düşünüyor onlara daha da faydalı olmanın hayallerini kuruyoruz.” dedi.
“İHTİYAÇ ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMAK”
Tüm öğretmenlerin öğrencilerini daha iyiye ve güzele götürmek için çaba sarf ettiğini belirten Yalçın, “Amacımız her yönüyle donanımlı bireyler yetiştirmek. Güçlü Türkiye’nin banisi olacak nesiller yetiştirmek. Akademik başarılarının yanı sıra geleceğe kültür ve sanat alanlarında da üretken bir nesil bırakmayı hedefliyoruz. Milli manevi değerlerimize sahip çıkan bireyler ancak büyük Türkiye’yi inşa ederler. Bunun için çok ama çok çalışmalıyız. Öğretmenler olarak bizler, sabrımızı hoşgörümüzü öğrencilerimizden esirgemeden birlikte çalışmalıyız. Keşfetmekten korkmayan, araştıran, problem çözen, soru soran, sorgulayan öğrencilerimizle ülkemiz için gayret etmeliyiz.” diye konuştu.
“İLK GÖREV HEYECANI UNUTULMAMALI”
Meslektaşlarının göreve ilk başladıkları günün heyecanını hafızalarda tutarak aynı duygularla her gün sınıflara girdiğini söyleyen Yalçın şöyle konuştu:
“Çözülememiş bir problemin başında oturan bir çocuğun hüznünü, tam not alınmış bir sınav sonucunun sevincini, ustalıkla çizilmiş bir resmi incelerken duyulan mutluluğu ve gururu unutmayalım. Her birimizin hatıraları güzelliklerle doludur. Hatıralarımıza yenilerini ekleyecek ve geleceğe hep beraber güvenle bakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan öğretmenlerimize sağlıklar diliyorum. Öğretmenler Günün en kalbi duygularımla kutluyorum.
GENÇ ÖĞRETMENLER AND İÇTİ
Öğrenci Melike Karademir’in şiir dinletisi, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen koro dinletisi akabinde müzik öğretmenlerinin icra ettiği müzik dinletisi beğeniyle dinlenildi. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlerde “Öğretmenliğe Giriş Andı”nı okudu. Şair İhsan Akbel’in şiir okumasından sonra “Vatandaşın Gözünde Öğretmen ve Öğretmenlik Mesleği” konulu film izlenildi. Görev sürelerini tamamlayan ve emekli olan öğretmenlere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.
Programa; Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilli Av. Ali Özkaya ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı yarışmalar ve diğer etkinliklerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi