• Haberler
  • Genel
  • Öğretmenlerin sorunları hızla çözülmeli – Kocatepe Gazetesi

Öğretmenlerin sorunları hızla çözülmeli – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı KemalettinYılmaz, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenlerin yaşadığı sorunların hızla çözülmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, Afyonkarahisar’daki öğretmen açığının da kapatılmasını talep etti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Öğretmenler Günü dolayısıyla MHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanın verilişinin 82’nci yılını idrak [&hellip]

Öğretmenlerin sorunları hızla çözülmeli

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı KemalettinYılmaz, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenlerin yaşadığı sorunların hızla çözülmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, Afyonkarahisar’daki öğretmen açığının da kapatılmasını talep etti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Öğretmenler Günü dolayısıyla MHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanın verilişinin 82’nci yılını idrak ettiğimiz 24 Kasım tarihi, 29 yıldır da Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakarlıkta bulunan, onları vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetleriyle yetiştiren öğretmenlerimize minnettarız. Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.
Türk öğretmeni idealist ruhla hizmet ediyor
Öğretmenlerin büyük fedakarlıklarla görev yaptığını hatırlatan Yılmaz, “Türk öğretmeni, ülkemizin her yöresinde, birçok imkansızlığa ve zorluğa rağmen idealist bir ruhla hizmet etmektedir. Bu mukaddes görevi ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza vermeye çalışan fedakar ve vefakar öğretmenlerimizin sorunlarını, ülkemizin sorunlarından ayrı tutmak mümkün değildir. Hele bugünlerdeki sosyo-ekonomik bunalımların hepimizi derinden etkilediği bu dönemde öğretmenlerimizin, bu kutlu mesleğin mensuplarının sorunları, mutlaka ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre geleceğimizi hazırlayanlardan kısacağımız bir imkan ve yapacağımız bir tasarrufun bedeli mutlaka ağır olacaktır” diye konuştu.
Öğretmenler mutlu edilmeli
Yılmaz, şöyle devam etti:
“Sorunları çözülmemiş öğretmen ise sorunlu öğrenci, sorunlu eğitim sistemi ve neticede sorunlu toplum demektir. Hangi siyasi düşünce yönetirse yönetsin, ülkemizin önüne koyduğu hedeflere ulaşabilmesinin yolu, hızı ve kalitesi öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile doğrudan ilişkilidir. Ne kadar ileri bir eğitim sistemi getirirseniz getirin onu uygulayacak olan öğretim kadrolarımızdır.
Yüksek hedeflere ulaşmayı amaçlamış milletimizin refahını ve mutluluğunu ilke edinmiş bir devletin öncelikle öğretmenini mutlu etmesi, olmazsa olmazlarımızdandır. Eğitimi ve öğretmeni kalkınmanın merkezine koyan devlet yönetimi anlayışı ile şu anda yaşamakta olduğumuz pek çok problem kısa sürede çözüme kavuşacaktır.”
Öğretmenlerin yüzde 59’u kirada
Yapılan anketlere göre öğretmenlerin yüzde 51’inin seçtikleri meslek dolayısıyla pişman olduğunu, yüzde 59’unun da kirada oturduğunu hatırlatan Yılmaz, eğitimde çok kalabalık dershane ortamlarında yetersiz eğitimin neden olduğu gerilim ve mecburi ikili öğretim uygulamaları, eğitim yöneticilerinin tespiti ve atamalarındaki adaletsiz sistem uygulamaları, bitmeyen sistem arayışlarının öğretmenlerde neden olduğu güven bunalımı ve intibaksızlık, öğretmenliği bir sanat gibi görmesi gerekirken onu okul memuru olarak yorumlayan eğitim anlayışı, evini geçindirmek için öğretmeni ikinci bir işte çalışmak durumunda bırakan maddi yetersizlikler, ek ders ücretlerinin yetersizliği, hizmet içi eğitim eksikliği ve akademik bilgilerin güncellenmemesi gibi sorunların yaşandığına dikkat çekti.
Yılmaz, “Kadrolu, sözleşmeli, ücret karşılığı gibi katagorize edilen ve kendi ailelerinin temel hayat ihtiyaçlarını karşılayabilmekten çok uzak kalmış bir mesleğin mensuplarının bu ağır ekonomik şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmalarını beklemek insaflı bir yaklaşım değildir” dedi.
İlimizde 2 bin 229 öğretmen açığı var
Basın toplantısında Afyonkarahisar’ın durumunu da değerlendiren MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, “Sayın Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım Bey’in 7 Ekim 2010 tarihindeki İl Genel Meclisi’ndeki bilgilendirme toplantısı beyanlarına göre ‘İlimizde sınıf ve branş öğretmeni normu 8 bin 817’dir. Şu anda 2 bin 229 öğretmen açığımız vardır’. Bu da yaklaşık yüzde 25 öğretmen eksiği demektir. Yine ilimizde 137 bin 249 öğrenci vardır. Maalesef birçok okulumuzda ikili öğretim vardır. Bir derslikte olması gereken öğrenci sayısı 30 iken Afyon’da bu sayı il merkezinde ikili eğitim yapılan okullarda ortalama 41 öğrencidir. Yine sayın müdürümüzün ifadelerine göre ilimizdeki 88 dersliğe ihtiyaç vardır. Bu konu önemlidir ve acilen çözülmesi gerekmektedir” diye konuştu.
6 Aralık’taki atamalarda
öğretmen açığı kapatılmalı
İl yöneticilerinden öğretmen atamaları ile ilgili bir müjde beklediklerini aktaran Yılmaz, “Üniversiteyi bitirmiş atama bekleyen on binlerce öğretmenimiz görev beklemektedir. 6 Aralık’a yapılacak olan atamalarla ilimizin öğretmen açığının kapatılması talebimizdir. Bilinmelidir ki aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, hakkettikleri yaşam şartlarına ulaşmaları her zaman önceliklerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, 27 Kasım 2010’da MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Keşkek Günü düzenleneceğini, Keşkek Günü’ne siyasete ilgi duyan bütün kadınların davetli olduğunu kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme