• Haberler
  • Genel
  • “Öğretmenlerin anlamlı görevi ağır sorumlulukları var”

“Öğretmenlerin anlamlı görevi ağır sorumlulukları var”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada tüm meslektaşlarına önemli bir mesaj iletti. Yalçın, öğretmenlerin sınırları sadece okul duvarlarıyla çizilmeyen çok anlamlı bir görevi, zille başlayıp zille bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluğu bulunduğunu hatırlattı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları [&hellip]

"Öğretmenlerin anlamlı görevi ağır sorumlulukları var"

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada tüm meslektaşlarına önemli bir mesaj iletti. Yalçın, öğretmenlerin sınırları sadece okul duvarlarıyla çizilmeyen çok anlamlı bir görevi, zille başlayıp zille bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluğu bulunduğunu hatırlattı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları kutlama programı RAM salonunda gerçekleştirildi.
ÖĞRETMENLİK ÖNEMLİ ÖLÜMSÜZ MESLEK
Öğretmenler korosunun Öğretmen Andını söylemesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program başladı.
Programın açılış konuşmasını Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eray Çelikeloğlu yaptı. Çelikeloğlu, Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım’ın 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. 24 Kasım’ın tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu kaydeden Okul Müdürü Eray Çelikeloğlu; “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden, bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar, kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır” dedi.
EN ÇOK SEVİLEN EN
ÇOK SEVEN ÖĞRETMENDİR
Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eray Çelikeloğlu, öğretmenin her işi bilen ve yapan bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişi anlamına geldiğini söyledi. Sevgi dolu bir öğretmenin ışık demek olduğunu kaydeden Çelikeloğlu; “Öğrenciler onu arar onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir. Başdöndürücü bir gelişmenin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar başkalarının planına uymak zorunda kalır” diye konuştu.
TARİH ÖĞRETMENİN
BAŞ TACI VAKALARIYLA DOLU
Öğretmenin yarını bir gün önceden yaşayan kişi olması gerektiğini, onun hayallerinin olmaması halinde başkalarının hayallerinide önemi olmayacağını savunan Çelikeloğlu; “Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Tarihimiz öğretmenin baş tacı yapıldığına dair pekçok vakayla doludur. Hz. Ali, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.’ demiştir. Yavuz Sultan Selim öğretmeninin atından sıçrayan çamurdan şeref duymuş, o çamurlu elbisenin kendisine kefen yapılmasını emretmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ‘Ulusları kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ demiştir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, yaşam boyu sağlık ve mutluluklar dilerim” şeklinde konuştu.
ÖĞRETMEN ÖRNEK İNSANDIR
Emekli öğretmenler adına konuşan Gülay Çelikoğlu, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermelerinin ise zorunlu olduğunun altını çizdi. Tüm meslek grubuna dağılan kişilerin öğretmenlerce yetiştirildiğine vurgu yapan emekli öğretmen ve idareci Gülay Çelikoğlu şöyle konuştu: “Öğretmen toplumda her türlü tutum, davranış ve görüşüyle örnek insandır. Çevresine ve insan haklarına saygılıdır, sevgi doludur. Bende bu çerçevede kendimi eğitime adamış ve 34 yıl 3 aylık bir çalışma sürecinden sonra emekli olmuş bulunuyorum. Babam emekli öğretmen Basri Soysal’a ve ev hanımı anneme beni yetiştirerek bu mesleği kazandırdıkları için minnettarım. 2012 Yılında Ali Çetinkaya Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Müdür Baş Yardımcısı olarak çalışırken emekli oldum. 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü candan kutluyorum.”
ÖĞRETMENLİK KUTSAL GÖREV
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 1981 yılından beri 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Yalçın, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü yürekten kutladığını ifade eden Yalçın şunları söyledi: “Ülkemizin geleceği bizlere yani öğretmenlere teslim edilen nesillerin iyi yetiştirilmesine bağlıdır. Büyük Atatürk’ün birçok fedakarlık yapmak gereken meslek olarak nitelediği, kültürümüzde bilgelik mesleği olarakda kabul gören öğretmenlik belki maddi tarafıyla değil ama manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı kutsal bir görevdir. Biz öğretmenlerin ayrıcalığı malzememizin insan olmasıdır. En büyük düşmanımız olan cehaletin yok edilmesi, bizlerin en temel ve kutsal görevidir. Öğretmenler bu bilinç ve sorumlulukla yurdun her köşesini aydınlata gelmişlerdir. Biz öğretmenlerin sınırları sadece okul duvarlarıyla çizilmeyen çok anlamlı bir görevimiz, zille başlayıp zille bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluğumuz var.”
ÖĞRETMENLER DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak kendisinden önce yapılan anlamlı konuşmalara katıldığını söyledi. Milletvekili Ürün, aziz milletin öğretmenlerini sadece tek bir günle hatırlamadığını sözlerine ekledi. Programın son konuşmasını Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Vali Balkanlıoğlu, bir öğretmen çocuğu olarak tüm öğretmenlerin dünya taşıdıkları önemi en iyi bilenlerden biri olduğunu belirtti.
Program; şiir okunması, mesleğe yeni giriş yapan öğretmen adaylarının Öğretmenliğe Giriş Andını okumaları, oratorya sunumu, halk oyunları gösterisi, resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren başarılı öğrencilere ödül verilmesi, öğretmenler korosunun verdiği konserle tamamlandı. Programa protokol mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme