• Haberler
  • Genel
  • Öğretmenlerimiz başımızın tacı – Kocatepe Gazetesi

Öğretmenlerimiz başımızın tacı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar protokolü, siyasiler ve sivil toplum örgütleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birer mesaj yayınlayarak tüm öğretmenleri kutladı. Çoban: Fedakarlık isteyen bir meslek Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı Öğretmenlerin, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduklarını belirten Başkan Çoban [&hellip]

Öğretmenlerimiz başımızın tacı

Afyonkarahisar protokolü, siyasiler ve sivil toplum örgütleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birer mesaj yayınlayarak tüm öğretmenleri kutladı.

Çoban: Fedakarlık isteyen bir meslek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Öğretmenlerin, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduklarını belirten Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugünde değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. En zor şartlarda dahi, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimi-zin Öğretmenler Günü kutlu olsun.” dedi. (Kocatepe)

“Öğretmenler değişim ve gelişimin anahtarı”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün,
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Hepimizin hayatında önemli bir yeri olan öğretmenlerimiz, değişimin ve gelişimin anahtarı konumundadırlar”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 24 Kasım tarihinin, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.
Öğretmenlerin, farklılıkları hoş gören, demokrasi eğitimini hedefleyen, fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştiren insanlar olduğunu belirten Ürün, öğretmenlerden toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, teknolojiyi milletin değerlerine uyumlu olacak biçimde kullanan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmelerini istedi.
Bu konuda siyasetçiler olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini duyuran Ürün, şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bilginin verdiği güçten mahrum olan insanlar güçsüz, bilgiden uzak insanlar ise ışıksızdır. Fedakarlık ve cefakarlık isteyen öğretmenlik mesleği, bir insanın vatanına ve milletine hayırlı bir birey yetiştirilmesi noktasında sahip olduğu sorumluluk nedeniyle dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. Hepimizin hayatında önemli bir yeri olan öğretmenlerimiz, değişimin ve gelişimin anahtarı konumundadırlar. Birer kültür rehberi olan öğretmenler, bir ülkenin geleceğinin inşasında kilit role sahiptir. Yeni yetişen nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırarak onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak için çalışan öğretmenler, aynı zamanda öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek, gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırarak onları hayata hazırlar. Bu vesileyle Hakk’ın rahmetine kavuşmuş tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle yad ediyor, emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize sağlıklı ömürler, fiilen eğitimciliğe devam eden öğretmenlerimize ise sağlıklı üstün başarılar diliyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

“Öğretmenlik her türlü takdirin üzerinde”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, öğretmenlerin sadece her 24 Kasım’da hatırlanan insanlar olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, öğretmenliğin her türlü takdirin üzerinde bir feragat ve fedakarlık mesleği olduğunu söyledi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk eğitim sisteminin temel unsurunun öğretmenler olduğunu ifade etti.
Geleceğin güvencesi çocuklar ve gençleri zorlu mücadele ortamına, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır”http://m.kocatepegazetesi.com/” di-yerek öncelikli görev ve sorumluluklarını işaret ettiği öğretmenlerin hazırlayacağını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenlik, her türlü takdirin üzerinde bir feragat ve fedakarlık mesleğidir. Her şeyin en iyisine layık olan öğretmenlerimizin hala en temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekmeleri, ekonomik problemler karşısında çaresiz kalmaları, en başta iktidar partisinin bir ayıbıdır. Maddi sorunların baskısı altında ezilen, itibar ve saygınlığı her geçen gün zayıflayan bir mesleğin Türkiye’nin güçlenmesi, milletimizin ilerlemesi yolunda ne denli katkı sağlayacağı tartışılır bir konu olarak karşımızdadır. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin taşıyıcıları olan güzide öğretmenlerimizin önemli bir kısmının hala görevlerine başlayamamaları, verilen sözlere rağmen atanamamaları büyük bir yanlış uygulama olarak karşımızdadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakarlıkta bulunan, onları vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetleriyle yetiştiren öğretmenlerimize minnettarız. Bilinmelidir ki, MHP atanamayan öğretmenlerimizin sesi ve temsilcisi olmayı sonuna kadar sürdürecek, bu meselenin halledilmesi için elinden gelen her türlü çabayı gösterecektir. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Gününün tüm öğretmenleri-mize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, hepsini kutluyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Hidayet Yıldırım
meslektaşlarını kutladı

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım yayınladığı mesajında: “Ulusları kurtaranların yalnız ve ancak öğretmenler olduğu bilinciyle, ilimiz genelinde görev yapan tüm öğretmenleri-mizin ve eğitim çalışanlarımızın, 1981 yılından beri kutlanmakta olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; sağlık, başarı ve esenlikler dile-rim. Bu vesile ile başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün eğitimcilerimizi, terörün her türlüsüne şehit verdiğimiz öğretmenlerimiz ile çok kısa bir süre önce Van depreminde kaybettiğimiz genç fidanlarımızı rahmetle anar, en derin saygı ve şükranlarımı arz ederim.” dedi. (Kocatepe)

“Öğretmenlik bilgelik mesleği”

İl Genel Başkanı Salih Sel, 24 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün ulus okulları başöğretmeni olduğu gün oldğunu belirtti. Sel, Atatürk’ün o gün kara tahtaya
Ak yazılar yazarak aydınlanma devriminin başladığını ilan ettiğini söyledi

Öğretmenlerin çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olan, Türk milletinin ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı olduğunu ifade eden İl Genel Başkanı Salih Sel; “Duyguları geliştiren, iradeyi güçlendiren, girişimciliği teşvik eden, azim ve dayanıklılığı kuvvetlendiren bir eğitim anlayışının gelişmesi ve yerleşmesi için öğretmenlerimizin üzerlerine düşen sorumlulukları yeri-ne getirmek amacıyla göstermiş oldukları gayret ve çabaları yürekten kutluyoruz. Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek eğitim ve öğretime verilen önemi ifade etmektedir”dedi.
İGM Başkanı Sel açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Türkiye’de eğitim—öğretimden söz ettiğimizde, 18 milyonu aşan öğrencimiz ve 600 binin üzerinde öğretmenimizle kalemli bir ordudan söz ediyoruz. Sayısal büyüklüğüyle değil yalnızca, geleceğimizi şekillendirecek bilim ve kültür ordusu bu. Elbette önemli. Bu yüzden Afyonkarahisar İl Genel Meclisimizde eğitime hizmet olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz ve yapmayada devam edeceğiz. Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını dili-yorum”dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme