• Haberler
  • Genel
  • Öğretmenlere “Obezite” eğitimi verildi – Kocatepe Gazetesi

Öğretmenlere “Obezite” eğitimi verildi – Kocatepe Gazetesi

Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği çerçevesinde,ilimizde son yıllarda artış gösteren çocuklardaki obeziteyi önlemeye yönelik öğretmenlere eğitim verildi Eğitim programının açılış konuşmasını Sağlık Müdür Vekili Dr.Deniz Fırat yaptı. Türkiye genelinde çocuklarda görülen ve tip 1 olarak bilinen diyabet türünün çok fazla bilinmediği ifade eden Dr. Fırat “Bununla birlikte özellikle beslenme alışkanlıklarındaki [&hellip]

Öğretmenlere "Obezite" eğitimi verildi

Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği çerçevesinde,ilimizde son yıllarda artış gösteren çocuklardaki obeziteyi önlemeye yönelik öğretmenlere eğitim verildi

Eğitim programının açılış konuşmasını Sağlık Müdür Vekili Dr.Deniz Fırat yaptı. Türkiye genelinde çocuklarda görülen ve tip 1 olarak bilinen diyabet türünün çok fazla bilinmediği ifade eden Dr. Fırat; “Bununla birlikte özellikle beslenme alışkanlıklarındaki değişim ve yetersiz fiziksel aktivite nedeniyle obezite (şişmanlık) sıklığında ciddi artış gösteriyor. Bu eğitim programı ile amacımız, öğretmenlerimiz vesile ile okul çağındaki çocuklarımızı hem diyabet hem de obezite konusunda bilgilendirmek ve bir farkındalık oluşturmaktır” dedi.
Progrmda İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yapılan açılış konuşmasının ardından Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube’de görevlisi Diyetisyen Ebru Adadıoğlu obezite ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi.
Okul çağındaki çocukları için düzenli beslenmenin önemine dikkat çeken diyetisyen Adadıoğlu, kahvaltı yapan öğrencinin dikkatinin daha açık olacağını ve kendini daha dinç hissedeceğini belirtti. Özellikle abur cubur olarak nitelendirilen fast food türü beslenme alışkanlıklarından şiddetle kaçınılmasının gerekliliğinin altını çizen Adadıoğlu; “Alışkanlıklar kadar kronik hastalıklar da ergenlik dönemi dediğimi bu dönemde başlar. Eğer düzenli beslenmeye bu yaşlarda alışılmazsa hem bu ilerisi için zorluk olur hem de vücudumuzun direncini azaltarak bazı hastalıklara kolay yakalanmamıza neden olur.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme