'Öğretmenler için ne yapsak azdır'

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle Öğretmen Okulları'nın kuruluşlarının 162'nci yıldönümü kutlandı. Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, 'Öğretmenler için ne yapsak azdır' dedi Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, Türkiye İş Kurumu İl [&hellip]

“Öğretmenler için ne yapsak azdır”

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle Öğretmen Okulları’nın kuruluşlarının 162’nci yıldönümü kutlandı. Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, “Öğretmenler için ne yapsak azdır” dedi

Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Kadir Hamikli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Vekili İshak Atcı, öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Çok çalışacağız. Mesleki birikimlerimizi gelecek nesillere aktaracağız. Öğretmenlik mesleği çok kutsaldır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise, tek beklentilerinin iyi insan yetiştirmek olduğunu vurguladı. Hedeflerinin nitelikli insanlar yetiştirmek olduğunu belirten Yıldırım, “Öğretmen okullarını Türkiye çok sevdi. Bu okulların farklı bir ruhu ve özelliği var. Velilerin de desteğine ihtiyacımız var. Bizler szlere gelip bir fincan kahve içiyoruz. Sizler de gelin bizim bir fincan kahvemizi için” diye konuştu.
“Kalkınmak eğitimle olur”
Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu da konuşmasında eğitimin önemine değindi. Bir milletin kalkınmasının eğitime verilen öneme bağlı olduğunu aktaran Kişioğlu, kalkınmış ülkelerdeki eğitim faaliyetlerine dikkat çekti. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Kişioğlu, “Kendini çocuklara adamış öğretmenler için ne yapsak azdır. Çağımız çok hızlı ilerliyor. Yeni gelişmelerin şokunu yaşıyoruz. Donanım ve bilgilerimizi bugünün koşullarına göre yenilememiz lazım. Insanlık hızlı bir yarış halinde. Böyle bir dünyada bu hızlı yarıştan kopmamak için öğretmen olacak gençleri çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor” dedi. Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Daha sonra orotaryo, şiir ve müzik dinletisinin ardından Öğretmen Okulları’nın kuruluşlarının 162’nci yıldönümü kutlamaları sona erdi.

Bakmadan Geçme