• Haberler
  • Genel
  • Öğretmenler Günü mesajlarla kutlandı – Kocatepe Gazetesi

Öğretmenler Günü mesajlarla kutlandı – Kocatepe Gazetesi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda fedakarca görev yapan özverili bir mesleği icra eden tüm öğretmenlerin günü kutlandı BAKAN HOCA SIFATI İLE KUTLADIOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu mesajında: ” Öğretmenlik çok özel, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir meslektir. Bu [&hellip]

Öğretmenler Günü mesajlarla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda fedakarca görev yapan özverili bir mesleği icra eden tüm öğretmenlerin günü kutlandı

BAKAN HOCA SIFATI İLE KUTLADI
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu mesajında: ” Öğretmenlik çok özel, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir meslektir. Bu yüzdendir ki, dünyada her şeye değer biçilebildiği halde öğretmenin eserine değer biçilemez. Afyonkarahisar’da, bu kutsal vazifeyi yürüten değerli öğretmenlere öncelikle en kalbi selam ve sevgilerimi iletiyorum. Çok sayıda öğrenci yetiştirmiş bir hoca olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla yâd ediyorum” dedi.
GELECEĞİMİZE YÖN VERİYORLAR
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Öğretmenler Günü’yle ilgili açıklamada “Geleceğimize yön verecek çocuklarımızın yetişmesini sağlayan ve onlara anne babalık yapan öğretmenlerimiz Türk toplumunun geleceğini belirleyici bir öneme sahiptirler.
Öğretmenlerimiz, bulundukları ortamın şartları her ne şekilde olursa olsun, fedakarca eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek insanlarımızın yetişmesinde ve toplumsal hayatta yararlı bireyler olmasında çok önemli katkıda bulunmaktadırlar.
Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlik mesleğine, onurunu ve itibarını kazandıran tüm değerleri aynı heyecan ve bilinçle sahiplenen başta görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor ve en içten sevgilerimi sunuyorum” dedi.
ÖĞRETMENLER GELİŞİMİN ÖNCÜLERİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çoban mesajında; “Öğretmenlik, toplumumuzun en saygın ve en kutsal mesleğidir. Her türlü fedakarlığı göstererek, geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişmesinde en büyük katkı sahibi olan öğretmenlerimiz sosyal değişimin ve gelişimin öncüleridir. Geleceğimizi şekillendiren, ülkemizi yarınlara ve aydınlık geleceğe taşıyan sevgili öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum. Nesiller boyu yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olan öğretmenlerimize, sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilerken, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
24 KASIM ÖĞRETMENLERİN ONUR GÜNÜ
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Uysal mesajında şu ifadelere yer verdi: ““Bugün Türk Öğretmeni’nin şeref günüdür. O’na olan sevgiyi, O’nun yüceliğini anma günüdür. 24 Kasım, Türk Öğretmeni’nin geldiği onurlu yeri, verilen değeri görüp, gurur duyacağımız bir gündür. Bu öğretmenler gününde de yine öğretmenlere methiyeler düzülerek, vicdanlar rahatlatılacaktır. Tüm olumsuzluklara rağmen can siperane çalışan sevgili öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en samimi hislerle kutluyor, tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”
ÖĞRETMEN HEM ÖĞRENİR HEM ÖĞRETİR
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, bir halkın gelecegin olan gençlerin milli ve manevi degerlere bağlı, çağdas, dünya ile rekabet eden bir neslin yetistirilmesinde çok önemli bir görevi ifa ettiklerini bildirdi. Ürün, 24 Kasim Ögretmenler Günü ile ilgili yazili bir mesaj yayinladi. Ürün mesajinda öğretmenligin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, sürekli kendini yenileyen, öğreten ve öğrenen bir meslek dalı oldugunu belirtti. Ürün, mesajında su ifadelere yer verdi: “Büyük zorluklarla, çoğu zaman canlarını feda ederek görevlerini yürüten aziz ögretmenlerimizin 24 Kasım Ögretmenler Günü’nü kutluyor, aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yüreği sevgi ile çarpan öğretmenlerimize ise şükranlarımı sunuyorum.”
ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Öğretmenlik gibi kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuzu hatırlattı. Milletvekili Toptaş; “Çünkü onlar gelecek nesillerin yetişmesini sağlıyorlar. Başöğretmen Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözlerinde olduğu gibi, tüm sıkıntılara rağmen büyük bir misyonla ve aydın nesiller yetiştirmek amacıyla vermiş olduğunuz mücadeleyi biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle aydınlık geleceğin inşasının mimarları olan siz değerli Öğretmenlerimizin gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
ÖĞRETMENLİK KUTSAL MESLEK
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İyi bir gelişim için eğitim şarttır. Eğitim alanında gelişmede en büyük katkıyı sağlayanlarsa öğretmenlerdir. Öğretmen toplumun manevi mimarıdır. Kuşkusuz, kutsal bir mesleğe sahip olan öğretmenler, gösterdikleri fedakârlık, sabır ve özveriyle öğrencilerine ilmin dışında kalp ve gönül zenginliği de sunar. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş değerli öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutluyorum.”
ÖĞRETMENLER FEDAKARCA ÇALIŞIYOR
İGM Başkanı Salih Sel, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlerimiz, yurdumuzun en ücra köşelerinde, fedakârca çalışmakta, güçlüklerle mücadele etmekte, oradaki vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadır. Öncelikle Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere eğitim camiasında çalışırken şehit olan öğretmenlerimizi de şükran ve rahmetle anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”
ÖĞRETMEN İNSANI ŞEKİLLENDİRİR
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Zeybek, Öğretmenler Günü mesajında, “Her meslekten ve sınıftan insanın yetişmesinde mutlak katkısı olan öğretmenlerimiz, bir meslek adamı olmanın ötesinde insanı şekillendiren gerçek bir sanatkardır. Bugün zor koşullar altında görevini en iyi şekilde yapma arzusu taşıyarak, ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi için büyük gayret ve özveri gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında; “Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere, laik cumhuriyetimizin ve çağdaş, sosyal hukuk devletinin oluşumuna ve gelişmesine büyük katkıları olan, Hasan Ali Yücel’ lere ve İ. Hakkı Tonguç’lara ve Köy Enstitüleri çıkışlı olup, şimdi hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi şükranla, rahmetle anıyoruz. Öğretmenlerimizin ve yıllardır öğretmen açığı olmasına rağmen, bir türlü atanamayan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz.” ifadelerine yer verdi.
FEDAKARCA GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORLAR
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, çocuklara bir harf öğretebilmek için en ücra köşelerde heyecanla görev yapmaya çalışan milletimizin aydınlık geleceğine katkı vermek için fedakârca hizmet veren bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutladı. Aslan; “Bu mukaddes görevi gönül huzuru ile tamamlamış emekli öğretmenlerimizi minnet ile PKK terör örgütünün hunhar saldırılarında şahadete ulaşmış kahraman öğretmenlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum.” dedi.
24 KASIM’DA KAOS YAŞANIYOR
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, Atatürk’e 83 yıl önce “Millet mekteplerinin başöğretmeni” ünvanının verilmesi nedeniyle armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu belirtti. Demirkırkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “İktidara yakın yetkili sendika bile öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım’da kutlama etkinliği yapmayacaklarını açıkladığı bir dönemde eğitim sisteminde tam bir kaos yaşanır hale gelmiştir. Eğitim sistemindeki bunca soruna karşın; çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için Anadolu’nun en ücra köşelerde heyecanla görev yapmaya çalışan, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı vermek için fedakarca hizmet veren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”
ÖĞRETMENLER SIKINTI İÇERİSİNDE
SP İl Başkanı Adnan Şenel, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nedeni ile bir mesaj yayınladı. Şenel mesajında; “Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü. Aziz milletimizin geleceğini hazırlayan öğretmenlerimizi, şükranla ve saygıyla hatırladığımız bir gün. Ancak, sorumluluklarının bilinci içinde bu onurlu görevlerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimiz, bugün maalesef sosyal ve ekonomik bir çok sıkıntı içindedir. SP olarak biz, öğretmene saygıyı bu ilkesel anlayış içinde telakki ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
EĞİTİMDE KALİTE
ÖĞRETMEN REFAHINA BAĞLI
DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, 24 Kasım tarihinin Atatürk’ün baş öğretmenliğe kabul edilişinin anlamlı tarihi olduğunu belritti. Şensoy; “Ayrıca Öğretmenler Günü bu mesleği icra eden kişileri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Öğretmenlerimiz derslere maddi ve manevi yönden kafası rahat bir şekilde girmediği sürece istenilen kalitede eğitim sağlanması çok zor hatta imkansız olacaktır. Cumhuriyetimizin bekçileri, vefakar, cefakar, fikir insanları öğretmenlerimizin bu güzel ve anlamlı gününü bütün içtenlikle kutluyorum.”
ÖĞRETMENİN ESERİ PAHA BİÇİLEMEZ
Halk Sağlığı Kurum Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bütün sanat eserlerine az ve ya çok bir değer biçilebilir. Ancak bir sanatçı olan öğretmenin ortaya çıkardığı eserlere değer biçilemez. Çünkü onun sabır, hoşgörü, özveriyle büyük emek harcayarak üstünde çalıştığı malzeme insandır. Bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimizin değerini anlamak için tabii ki bir gün yetmez. Ama böyle günler bazı değerleri hatırlamak için birer vesiledir. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizi minnetle anıyor, Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. ”
GELECEĞE ÖĞRETMENLER ŞEKİL VERİR
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Özsoy, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Özsoy mesajında; “Öğretmenlerimizin bu ülkenin temel yapı taşı olduğunu görmezden gelenler, öğretmenleri sözleri ile küçümseyenler, onların toplumdaki itibarını yerle bir edenler, öğretmenlerin hak ettikleri konuma ulaşmasına engeller koyanlar, öğretmenlerin, memurların iş güvencesini ellerinden almaya yeltenenler bilmelidir ki; toplumun geleceği sadece eğitim ile kazanılır. Umuyoruz ki, bu anket çalışmasının acı sonuçları, başta Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere ülkeyi yönetenlerin hafızalarına kazınır ve öğretmenlere yönelik yürüttükleri yanlış politikaları gözden geçirmelerine vesile olur.”
ÖĞRETMENLER ADSIZ KAHRAMANLAR
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajı ile görüşlerini aktardı: “Bizlere emeğini yılmadan, fedakârca sunan, geleceğimizi çizen adsız kahramanlarımız öğretmenlerimize hürmet ve şükranlarımı sunmayı görev biliyorum. Geleceğimizin teminatı ve yarınlarımız olan çocuklarımızı değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz en zor şartlar altında bile yüksek görev bilinci ve büyük bir sevgiyle yarınlarımız olan çocuklarımızın yetişmesini sağlıyorlar.”
ÖĞRETMENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN
ADD Şube Başkanı Hüseyin Cavit Göktepe 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kendi gününü kutlayamayan esas mesleği öğretmen olduğu halde öğretmen olarak mesleğine atanamayan gönlü kırık ve geleceği karartılmaya çalışılan değerli ve fedakar öğretmen arkadaşlarımızın gününü Büyük Türk Milleti ve ADD olarak bizler saygı ve sevgiyle anıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme