Öğretmenler günü İlçelerde de kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Afyonkarahisar’ın ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı EMİRDAĞEmirdağ ilçesinde düzenlenen etkinlik Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş tarafından çelenk konulması ile başlandı. Emirdağ Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreninden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ve bir grup öğretmen Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney’i makamında ziyaret [&hellip]

Öğretmenler günü İlçelerde de kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Afyonkarahisar’ın ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

EMİRDAĞ
Emirdağ ilçesinde düzenlenen etkinlik Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş tarafından çelenk konulması ile başlandı. Emirdağ Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreninden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ve bir grup öğretmen Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney’i makamında ziyaret etti. Daha sonra Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde hazırlanan programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programda, programın açılış konuşmasını Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Çelik yaptı. Emirdağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Kerçin, yaptığı konuşmada, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Egemenliğini yitirmek üzere olan bir halkın; kendisine, karanlıkta meşale olan, her alanda önderlik ve öğretmenlik yapan, Ulu Önder Atatürk’ü; başöğretmen yaptığı gündür bugün”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Kerçin, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yıllarca her türlü koşulda, gelecek nesilleri, yetiştiren öğretmenlerin unutulmadığı gündür bugün. Şüphesiz, teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızda geliştiği şu dönemlerde, değişen öğrenci profiline ayak uydurmak, öğrencilerin değişen öğrenme metotlarına yetişmek, hatta bir adım önlerine geçip onları yeni ufuklara taşımak biz öğretmenlerin misyonudur.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Öğretmenler günü ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra göreve geldiği günden itibaren Emirdağ’daki okullara maddi manevi desteklerinden dolayı Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala’ya plaket verildi. Oratoryo ve mini konser ile hazırlanan program sona erdi.
DİNAR
Dinar ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreni Dinar Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Spor Salonu’nda yapıldı.
Törende konuşan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kocagöz, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Kocagöz, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır öğretmenlik. Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum oluşturma gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer insanların haklarına saygı göstermede birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Hızlandırılmış dersler isimli skeç gösterisinden sonra öğretmenlik mesleğine yeni başlamış öğretmen Ramazan Aydın bir konuşma yaptı. Eğitim meşalesi isimli oratoryo gösterisinden sonra mesleğe yeni başlayan 16 öğretmenin yemin merasimi öğretmen Hakan Korkmaz eşliğinde yapıldı. Emekli olan 8 öğretmene plaketlerinin verilmesinden sonra hafta nedeniyle okullarda yapılan yarışmalarda derece alanların ödülleri verilerek Dinar Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ikramıyla tören sona erdi.
BOLVADİN
24 Kasım Öğretmenler Günü Bolvadin de hazırlanan etkinliklerle kutlandı. 24 Kasım günü saat 10.00’da Naciye Nurettin Taktak İlk-öğretim Okulu’nda başlayan tören 2 saat sürdü. vProğrama İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Garnizon Komutanı Durmuş Yöndem ve Belediye Başkanı Mehmet Koçum’un yanı sıra birçok kurum müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenmesiyle başlayan proğram Milli Eğitim Bakanı’nın kutla mesajının okunmasıyla devam etti. Proğramda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam yaparken, emekli öğretmenler adına Abdi İbrahim Salman ve mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Özlem Bulut birer konuşma yaptılar. Günün önemine değinen şiirlerin yanı sıra proğramda Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Öğretmenler Günü Oratoryosu yapıldı. Bolvadin Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gitar dinletisiyle devam eden proğramda mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni de yapıldı. Yarışmalarda kompozisyon kategorisinde Sami Neslioğlu, şiir kategorisinde Zehra Görel ve resim kategorisinde ise Şehrinur Karagüven birinci oldular Program sonunda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi, meslekte bayanlarda 20, erkeklerde 25 yılını dolduran öğretmenlere takdir plaketleri ve yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.
BAŞMAKÇI
Başmakçı İlçesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günün kutlamaları yapıldı. Program İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Özbay ve öğretmenlerin Başmakçı Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk konulmasını ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Başmakçı Çok Programlı Lisesi Şehir Öğretmen Birol İrfan Aşkar konferans salonunda devam eden programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Özbay, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Emekli Öğretmen yoktur öğretmen her yerde öğretmendir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. En kıdemli öğretmenlerden Sultan Kısa ise, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Bu günü bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Göreve yeni başlayan Felsefe Grubu Öğretmeni Filiz Aköz Göker, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenlik insanlık tarihini en anlamalı ve ölümsüz mesleğidir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Daha sonra görevini birinci yılını dolduran öğretmenler yemin etti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini hazırladığı programda skeçler, şiirler ve Müzik Öğretmeni Uğur Arslan’ın verdiği mini konserin ardında öğretmenlerin unutamadıkları anılarını anlatmasıyla sona erdi.
SANDIKLI
Sandıklı ilçesinde öğretmenler günü kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstü önüne Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut’un çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Sandıklı Belediye Düğün Salonu’nda Sandıklı Miralay Reşatbey İlköğretim Okulu’nun organize ettiği kutlama programı gerçekleştirildi. Belediye Düğün Sarayı’ndaki kutlama programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut’un konuşması ile başladı. Bulut, yaptığı konuşmada, öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydetti.
Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bizleri yüce gayemize ulaştıran vasıta da öğretmenlik mesleği diyen Bulut, şöyle konuştu:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenin vazifesi erdemli toplum oluşturmaya katkı sağlamaktır. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu Mustafa Kemal Atatürk şu sözleri ile dile getirmiştir. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak muallimlerdir. Toplumumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin en büyük düşmanı öğretmenlerdir. Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Daha sonra, öğrenci ve öğretmenler günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudular. 24 Kasım 2009 tarihinde adaylıkları kalkmış and içmeyen öğretmenlerin and içmeleri, yeni emekli öğretmenlere şeref belgesi ve şiltlerin verilmesi, eğitim konulu skeç, Miralay Reşatbey İlköğretim Okulu korosundan türküler ve öğretmen marşı söylenmesi, öğretmenler tarafından hazırlanan Halk Oyunları ekibi gösterisi gerçekleştirildi. Programın sonunda ise okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde öğretmenler arasında düzenlenen voleybol, masa tenisi ve satrançta dereceye giren okullara ve öğretmenlere ödülleri verildi.
İSCEHİSAR
İscehisar ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kocatepe Ana fen dershanesi şubesinde öğretmenlere akşam yemeği verildi.
Yemeğe İscehisar’da görev yapan ve ikamet eden yaklaşık 40 civarında öğretmen katıldı. Akşam yemeğinden sonra emekli öğretmenlerden Basri Acar ve Mercan İlköğretim Okulu Müdürü Murat Kaplan öğretmenlik mesleği ile ilgili anılarını anlatarak öğretmenliğin kutsallığı hakkında bilgi verildi.
DAZKIRI
Dazkırı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu anlamlı günü dolayısıyla ilk program Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Dazkırı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Ayaz iki öğrenci ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtına sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu bayrak göndere çekildi. Törene İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdullah İpek, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Esat Koçyiğit, AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Emer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Önder Şenyurt, şube ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
ÇAY
Çay ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çay İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir yaptı. Güvenir konuşmasında, bir milletin kurtuluşunun eğitim ve öğretim olduğunu kaydetti. Geleceğin teminatı olan çocukların ahlaki, kültürel, milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde yetiştirilmesi siz saygıdeğer öğretmenlerimize düşmektedir diyen Güvenir, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çocuklarımıza iyi eğitim vermek geleceğimizin aydınlık yarınlarına ufuk açmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor sizlerinde Öğretmenler Gününü kutluyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Daha sonra, stajyer öğretmenlerin ant içmesinin ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Kurtuluş İlköğretim Okulu okul korosu bir birinden güzel şarkılar seslendirirken şiirler okundu öğretmenler günüyle ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Kurtuluş İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından program sona erdi. Programa, Kaymakam Vekili Çobanlar Kaymakamı Vedat Yılmaz, Garnizon Komutanı Ferit Kahriman, Belediye Başkanı Ali Yakut, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
SİNANPAŞA
24 Kasım Öğretmenler Günü Sinanpaşa ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törenler ilk olarak Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına ilçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan tarafından çelenk sunulması ve saygı duruşu İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağın göndere çekilmesi ile başladı. Çelenk koyma töreninin ardından Sinanpaşa Belediye Düğün Salonunda kutlama programına devam edildi. Kutlama programına Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Demir, Belediye Başkan Vekili Ercan Akgüneş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan, Daire Müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve Sinanpaşalılar katıldı. Törende konuşan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolünü belirlemek, önemi ve değerini ortaya koymak, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gereken yüce onurla şereflendirmek, kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmek, emekli olan öğretmenlerimizi saygıyla anmak, yeni atanmış öğretmenlerimize mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Demircan, Öğretmenler Günü, bu amaçlarla tüm fedakar öğretmenlerin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gün olduğunu kaydetti. Daha sonra, İlçe merkezindeki okullardaki öğrenciler tarafından öğretmenler gününe ait şiirler okundu. Mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler toplu halde yemin ettiler. Yemin töreninin ardından Emekli öğretmen Turan Özmen’e hizmet şeref belgesi ve öğretmenler günü nedeniyle öğretmenler arasında düzenlenen anı, öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmaların da dereceye giren okul, öğretmen ve öğrencilerin ödülleri Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Demir, Belediye Başkanı Vekili Ercan Akgüneş, Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan tarafından verildi.

Bakmadan Geçme