Öğretmenler günü dolu dolu kutlanacak

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bugün bir dizi tören düzenlenecek İlk tören saat 10.00'da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek. Akabinde Afyon Lisesi salonunda saat 10.30'da 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı resim sergisi açılacak.Ram salonunda saat 11.00'de başlayacak olan programın açılış konuşmasını Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı yapacak. Emekli öğretmenler adına bir öğretmenin yapacağı konuşmadan [&hellip]

Öğretmenler günü dolu dolu kutlanacak

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bugün bir dizi tören düzenlenecek

İlk tören saat 10.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Akabinde Afyon Lisesi salonunda saat 10.30’da 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı resim sergisi açılacak.
Ram salonunda saat 11.00’de başlayacak olan programın açılış konuşmasını Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı yapacak. Emekli öğretmenler adına bir öğretmenin yapacağı konuşmadan sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yapacak. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun isteğine bağlı olarak yapacağı konuşma sonunda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilecek. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemini sonrası öğrenciler tarafından hazırlanan orotorya seslendirilecek. Ödül töreni sonrası öğrenci korosunun seslendireceği şarkılardan sonra program son bulacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Öğretmenler gününü unutmadılar

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda öğretmenlik mesleğinin kutsal ve özverili bir görev olduğu vurgulandı.
Mesajlarda tüm öğretmenlerin günü kutlanırken merhum öğretmenlere Allah’tan rahmet dilendi

ÖĞRETMENLİK ÖZEL GÖREV
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutladı. Her yıl 24 Kasım’ı öğretmenlere adanmış gün olarak kutlandığını belirten Vali Balkanlıoğlu; “Bir insanı yetiştirmek, onun kişisel gelişimine katkıda bulunmak, geleceğine yön vermek gibi kutsal ve özel görevleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarken, devletimizin bir adım daha ileriye gitmesi konusunda azim ve kararlılıkla görevlerini her zaman layıkıyla yerine getirme çabasında olan çok değerli öğretmenlerimize tüm yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.” dedi.
ÜLKE GELECEĞİNE YÖN VERİYORLAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, öğretmenlerin tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, öğretmenlerin, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlar olduklarını söyledi. Çoban mesajında; “Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir. Tüm meslek grupları sizlerin elinde şekillenmektedir. Geleceğimizi şekillendiren, ülkemizi yarınlara ve aydınlık geleceğe taşıyan sevgili öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLERE VERİLEN ÖNEM ARTTI
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır sorumluluk gerektiren bir sevgi ve fedakârlık mesleği olduğunu kaydetti. Mesajında öğretmenlerin geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin eğitim, öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve onları yaşama hazırlayan bilge kimseler olduğunu ifade Ürün şunları belirtti: “AK Parti iktidarlarında öğretmenlerin ve eğitime verilen önemi önceki yıllara göre kat be kat artmıştır. 2002 yılından bu yana genel bütçeden en fazla pay milli eğitime ayrılmakta olup, uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi ile 28 Şubat Dönemi’nin eğitimdeki son izlerini silinmiştir. Artık okullarımızda Hz. Peygamber’in hayatı ile Kur’an-ı Kerim derslerinin seçmeli olarak alınabilmesinin yanında yine 28 Şubat Dönemi’nin dayatması olan ve yıllardır meslek liselerinin kan kaybetmesine yol açan farklı kat sayı uygulamasına son verilmiştir. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyor; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit düşen, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.”
GELİŞME ÖĞRETMENLERE BAĞLI
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili mesaj yayınladı. Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: “1928 yılında Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlik her türlü takdirin üzerinde bir fedakârlık mesleğidir. Eğitim alanında gelişmede en büyük katkıyı sağlayanlarsa öğretmenlerdir. Bu yüzden öğretmenlerimiz sadece 24 Kasımlarda hatırlanan insanlar olarak görülmemelidir. Bilinmelidir ki, MHP atanamayan öğretmenlerimizin sesi ve temsilcisi olmayı sonuna kadar sürdürecek, bu meselenin halledilmesi için elinden gelen her türlü çabayı göstermiş ve göstermeye devam edecektir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum.”
AK İKTİDARDA EĞİTİM İYİ NOKTADA
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, öğretmenlerin toplumların geleceği olan çocuklar ve gençlerin eğitilmesindeki elzem rolleri ile kutsal bir mesleği icra eden insanlar olduğunu bildirdi. Zeybek yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında öğretmenlere büyük bir görev düşmektedir. AK Parti hükümetlerinde eğitime verilen önem şimdiye kadar verilmeyen bir orandadır. AK Parti iktidarında 2 yüz bine yakın derslik yapılmıştır. ‘Haydi, Kızlar Okula’ kampanyası ile 350 bin kız çocuğumuz okullu olmuş, sadece 76 olan üniversite sayısı açılan 89 üniversite ile birlikte 165’e ulaşmıştır. Bunun yanında milli eğitime son 10 yılda 350 bin yeni öğretmen göreve başlamıştır. Sonuç olarak AK Parti iktidarında gerek bütçeden aldığı payla gerekse milli eğitimle ilgili tüm dünyanın dikkatini çeken projelerle Türkiye eğitimde giderek daha iyi noktalara gitmektedir. Öğretmenler Gününü kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.
ALTIN NESLİ ÖĞRETMENLER YETİŞTİRECEK
SP İl Başkanı Adnan Şenel, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şenel mesajında; “Kendilerine evlatlarımızı ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimize, her türlü politik çıkarcılıktan uzak bir anlayışla, toplumsal görevimizi ve sorumluluğumuzu yerine getirmek, en temel milli görevimizdir. Çünkü biz bir milletin en büyük gücünün tankı, topu, tüfeği, parası değil imanlı ve inançlı gençleri olduğuna inanıyoruz. ‘Yeniden Büyük Türkiye’yi ve ‘Yeni Bir Dünya’yı kuracak bu altın nesli öğretmenlerimiz yetiştirecek. Bu temenni ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLERİN
HAKKI ÖDENMEZ
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, sevgi, saygı ve fedakârlığın, sembolü olan öğretmenlik mesleğinin insanların yaradılışından gelen öğrenme isteğine hizmet ettiğini kaydetti. Dr. Akgün; “Bireyin beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarından olan öğrenme isteğini Hz. Ali’nin herkes tarafından bilinen; “Bana bir kelime öğretenin bin yılı kölesi olurum” sözü çok güzel açıklamaktadır. Bir harf için bile köle olmaya değerse, bize bir harften fazlasını öğreten öğretmenlerimizin hakkını ödemek gerçekten güçtür. Öğretmenin tıpkı bir sanatçı gibi; sabır, hoşgörü, özveriyle, büyük emek harcayarak üstünde çalıştığı malzeme insandır. Bu vesileyle halen mesleğini en güzel şekilde icra eden ve yıllarını bu mesleğe verip artık dinlenmeye çekilen; değerini bir güne sığdıramayacağımız bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü şahsım ve personelim adına yürekten kutluyorum.” dedi.
EMEKLERİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında öğretmenliğin en kutsal mesleklerden birisi olduğuna değinen Elibol şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenler bizleri aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Bilginin, sevginin ve çağdaşlığın mimarı, toplumun her kesimine yol gösteren örnek insanlar olan öğretmenler en kutsal mesleklerden birisini yerine getirmektedir. En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ilim yayan, ulusal egemenliği, cumhuriyeti, demokrasiyi ve en önemlisi inan yetiştirmeyi amaç edinen öğretmenlerimizin bizlerin üzerinde ki emekleri hiçbir zaman göz ardı edilemez. Başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme