Öğretmenler geleceğin mimarı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Atatürk’e 1928 yılında 'Başöğretmen' unvanı verilmesi sebebiyle 1981 yılından beri kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutlamaktan mutluluk duyulduğunu belirtti.'ÖĞRETMENLİK KUTSAL GÖREV'Öğretmenliğin eğitim sisteminin temel taşını oluşturduğunu ifade eden Tutulmaz, 'Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Atatürk’e 1928 yılında “Başöğretmen” unvanı verilmesi sebebiyle 1981 yılından beri kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlamaktan mutluluk duyulduğunu belirtti.
“ÖĞRETMENLİK KUTSAL GÖREV”
Öğretmenliğin eğitim sisteminin temel taşını oluşturduğunu ifade eden Tutulmaz, “Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi ve fedakârlıkla, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.
Öte yandan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik ve Eğitim-İş İl Temsilcisi Mehmet Şahin yayınladıkları mesajlarla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Bakmadan Geçme