Öğretmenler “Büyük Taarruz”u anlatacak

Büyük Taarruz'un 100. yıl etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde il genelinden 100 Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenine “Büyük Taarruz’un Ruhunu Anlamak” konulu eğitim semineri düzenleniyor   2 gün sürecek seminerin açılışı Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, kurum [&hellip]

Büyük Taarruz’un 100. yıl etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde il genelinden 100 Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenine “Büyük Taarruz’un Ruhunu Anlamak” konulu eğitim semineri düzenleniyor

2 gün sürecek seminerin açılışı Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, kurum müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla yapıldı.
“HER GÜN SINIRLAR DEĞİŞİYOR, DEĞİŞTİRİLİYOR”
Dünya üzerinde yaşanan olaylara dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “Ben ortaokula giderken hep şöyle söylemişlerdi. 20. Yüzyıl bitiyor. 21. Yüzyıla giriyoruz. Dünya artık başka bir dünya. Sevgi, kardeşlik, sahilde çalan kemancı, polyanna gibi farklı farklı birçok hikâye anlattılar. Birçok gencimiz artık savaşların bittiğinde, başka bir dünyaya merhaba dediğimizi zannetti. Dünyanın globalleştiğini, kavgaların sona ereceğini, tek bir ulus haline gelindiğini, batı ve doğunun birbirine benzeyeceği gibi birçok konu anlatılıyordu. 21. Yüzyıla geldik. Geldiğimiz yüzyılda gördük ki kan, gözyaşı, her yerde savaş, felaket baş gösterdi. Bize anlatılanların hikâye olduğunu hep birlikte gördük. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da olanlar ortada. Artık ülkelerin sınırlarının değişmeyeceğini sandığımız bir coğrafyada her gün sınırlar değişiyor, değiştiriliyor. Dolayısıyla ırkçılığı en acı bir şekilde saklamaya bile gerek duymadan her gün gözümüzün içine sokuyorlar. En yakın örnek Ukrayna.” dedi.
“GENÇLER İNANILMAZ BİR GAYRI
MİLLİ SALDIRI ALTINDA”
Türkiye’de gençlerin milli bilinci yüzde 80 oranında tarih dersi ile aldığını düşündüğünü ifade eden Vali Çiçek, sosyal medya üzerinden yapılan gayrı milli saldırılara değinerek şöyle konuştu: “Birçok gencimiz bu vatanı sevmeye, ölmeye tarih derslerinde karar veriyor. Deseler ki bana en önemli ders hangisi? diye tarih dersi derim. Tarih derslerinin boş geçmesini istemem. Gözyaşlarıyla dinlediğim tarih dersleri olurdu. Tarih derslerinde karar vermiştim bu memleket için faydalı olmaya, kaymakam olmaya. Hayat Bilgisi dersi vardı eskiden. Bizi yurttaş yapan, bu milletin ferdi olarak guru duymamızı sağlardı. Hiç unutmuyorum oradaki hikâyeleri. Bizi dönemizde sosyal medya bu kadar baskın değildi. İnsanların tarihiyle, milli değerleriyle dalga geçen böylesi platformalar yoktu. O kadar çok yalan tarih bilgileri, savaşları küçük gören ifadeler görüyoruz ki insan şaşırıyor. İnanılmaz bir gayrı milli saldırı altında gençler. Dindar olabilirisiniz, olmayabilirsiniz ama bu milletin ferdiyseniz milli bilinciniz olacak.”
“ÇÜNKÜ SİZLER BİR MİLLET OLUŞTURUYORSUNUZ”
Afyonkarahisar hem gizemli hem de hüzünlü bir şehir olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “2 yıla yakın işgal altında kaldı. Ölümü, zulmü gördü. Böylesi hüzünlü şehrin gençlerinin tarih öğretmenlerinin peşinden ayrılmaması gerekir. Her yeri bilmeleri gerekiyor. Bazen okul ziyaretlerimde soruyorum. Reşat Çiğiltepe kimdir? diyorum. Yanıt alamıyorum. Çok üzücü. 100. Yıl çok önemli. Aynı şekilde bu yıl bir seferberlik yılı ilan edil milli bilinci yaymamız da çok önemli. Sadece lise öğrencileri değil. Her kesimde olmalı bu bilinç. Sizler bizlerin gözbebeğisiniz. Tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin her isteği müfredat bizler için deyim yerindeyse emir niteliğinde. Çünkü sizler bir millet oluşturuyorsunuz. Çünkü siz gençlerin yarınlarını kurtarıyorsunuz.” diye konuştu.
“BU ZAFERİ BİLMEYEN
TEK BİR KİŞİ KALMASIN”
Gençlerdeki milli bilicin artırılması gerektiğini vurgulayan Vali Gökmen Çiçek, bu noktada en büyük sorumluluğun tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinde olduğunu söyledi.
Vali Çiçek konuşmasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Dünya yanıyor, etrafımız yangın yeri. Bizim gençlerimize bakıyoruz. Birileri farklı olmak, entelektüel olmak adına milli tarihimize hakaret ediyor, başka bir neslimiz başka türlü noktaya gidiyor. İşte bu noktada ilaç sizlerde. Sizden ricam herkesi eğitin. Her yerde bir anekdot, hikaye anlatın. Köy köy, ilçe ilçe her kesime ulaşalım ecdadını bilmeyen, Büyük Taarruz’u bilmeyen kimse kalmasın. Nasıl bir tarih üzerinde olduğunu bilmeyen bir gençlik ile karşı karşıyayız maalesef. Ecdadımızla aynı ruhta, aynı bilinçte gençler yetiştirmek için ne istiyorsanız biz yapmaya hazırız. Zaferin 100. Yılı size emanet. Bu zaferi bilmeyen tek bir kişi kalmasın.”
Vali Çiçek’in konuşmasının ardından eğitim seminerine geçildi. İlk olarak Prof. Dr. Ahmet Altıntaş söz aldı. Ardından araştırmacı yazar Hasan Özpınar, tarih öğretmeni Muhammet Öztürk, Uzman öğretmen Seydi Çalışkan, Öğretim Görevlisi Talat Koçak, İl Müftü Yardımcısı Harun Küçük sırasıyla sunumlar gerçekleştirdi.
Katılım belgelerinin verilmesiyle ilk gün eğitimi sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme