• Haberler
  • Genel
  • Öğretmen ve öğrencilere 165 tablet dağıtıldı

Öğretmen ve öğrencilere 165 tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi'nde PC Tablet dağıtım töreni gerçekleştirildi. 9’uncu sınıf öğrencileri ve öğretmenlere toplam 165 adet pc tablet dağıtımı yapılacak Tablet PC dağıtım törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğlu yaptı. Tuğlu, teknik bağlantı kurulamadığı için Türkiye genelinde Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın başlattığı PC tablet törenini [&hellip]

Öğretmen ve öğrencilere 165 tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi’nde PC Tablet dağıtım töreni gerçekleştirildi. 9’uncu sınıf öğrencileri ve öğretmenlere toplam 165 adet pc tablet dağıtımı yapılacak

Tablet PC dağıtım törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğlu yaptı. Tuğlu, teknik bağlantı kurulamadığı için Türkiye genelinde Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın başlattığı PC tablet törenini eş zamanla gerçekleştiremediklerini belirterek, bu nedenle kendi programlarına devam edeceklerini söyledi.
HEDEF KİTLE 9 SINIF ÖĞRENCİLERİ
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğlu, bakanlığın başlattığı dünyanın en büyük projesi olan okullardaki tablet dağıtım projesinin Türkiye’de kademe kademe gerçekleştirildiğini kaydetti. 2013 Yılında Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 300 adet tabletin öğretmen ve öğrencilere dağıtıldığını kaydeden Tuğlu; “Projemizin hedef kitlesi liselerdeki 9’uncu sınıf öğrencilerimizdir. Bu yıl içerisinde iki etapta dağıtımlar gerçekleştirilecek. Birinci etapta ilimizde iki okulumuz merkezde olmak üzere bulunduğumuz Atatürk Anadolu Lisesi ve Kocatepe Anadolu Lisesi olmak üzere 9 adette ilçelerdeki Anadolu Liselerine toplam 11 okulumuza tablet dağıtımını başlattık. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerimize 52 öğretmen ve idareciye ve 9’uncu sınıf öğrencilerimize olmak üzere toplam 165 tabletimizi dağıtacağız.” dedi.
TEKNOLOJİ BÜYÜK NİMET
PC Tablet dağıtımı öncesi konuşan Vali Balkanlıoğlu, Fatih Projesi adı altında tüm öğrencilerin teknolojinin sunduğu son sistemle okul hayatında çok ileri teknolojiye kavuşmuş olduklarına dikkat çekti. Bu imkanı sağlayan devlete müteşekkir olduğunu belirten Balkanlıoğlu; “Bizler bilgisayarla tanıştığımızda 30’lu yaşlarımızdaydık. Hatta bilgisayarlar bozulur diye çok fazla kullanmadığımız günler bile oldu. Şimdi bilgisayar programları öyle bir hale geldi ki artık insanlar hiçbir eğitim almadan neredeyse deneme yanılma yolu ile bazı şeyleri öğrenmek ve öğrendikçe daha da ileriye gitmek mümkün hale geldi. Yani internete girmek, bir bilgi almak çok kolay. Aklınıza takılan bir konuyu internette çok kısa sürede araştırabiliyor ve ulaşabiliyorsunuz. Artık bir şey araştırmak ve bulmak için ciltlerce kitaba bakmak gerekmiyor.” diye konuştu.
MİLLETLERİ MİLLET YAPAN EĞİTİM
Kendisini yetiştirmiş iyi bir öğretmenin teknoloji imkanlarını iyi kullanarak yüzlerce kişiye aynı anda eğitim verebildiğini, bilgisayar ve teknoloji konusunun eğitimde çığır açtığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Birçok ülkenin ulaşamadığı sistemi bizler aziz milletimiz sayesinde ulaşabilmekteyiz. Geçmişte eğitim hizmetlerine ödenen ödenek diğer birimlere ödenen ödenekten azdı. Ama şimdi milil eğitime en üst düzeyde ödenek ayrılıyor. İnşallah durum daha da ileriye gidecek. Çünkü milletleri millet yapan o milletin eğitimidir. Bir milletin eğitim seviyesi yüksekse o milletin sırtı yere gelmez. Günümüzün tüm imkanları eğitimli insanlar sayesinde sağlanmıştır. Bu nedenle eğitime çok destek vermek lazımdır. Çünkü eğitim her şeyden önce gelir. Bu anlamda tablet pc’lerin eğitimcilerimize ve öğrencilerimize çok faydalı olacağına inanıyorum. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.
ÖĞRETMENLER GÖREV KUTSİYETİNİ UNUTMAMALI
Rahmetli babasının fedakar bir öğretmen olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Babam eğitim için canını verdi. Kendisini insanları eğitmek için eğitime ve öğretime adadı. Babamın en büyük mutluluğu yetiştirdikleri insanların çok iyi yerlere gelmesi ve o kişilerin babamın elini öpüp, kendisine teşekkür etmeleridir. Ben bile ilkokul öğretmenimin elini öptüğümde öğretmenimde çok seviniyor. Bu anlamda kutsal bir görev ifa eden öğretmenlerimiz yaptığı vazifenin önemini unutmasınlar. Bu uğurda ellerinden gelenleri yapsınlar.”
DAĞITIM TÖRENİNE
YOĞUN İLGİ
Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve 9. sınıf öğrencilerine tablet pc dağıtımı Vali Balkanlıoğlu ve di��er konuklar tarafından yapıldı. Dağıtım törenine; Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Defterdar Mustafa Ceylan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme