• Haberler
  • Genel
  • Öğretmen liselerine gereken önem gösterilmeli

Öğretmen liselerine gereken önem gösterilmeli

Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi kuruluşlarının 164. yıldönümü okul müdürlüğünün hazırladığı program dâhilinde Belediye Kültür Sarayı'nda kutlandı Dinar Belediye Kültür Merkezi’nde Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri bir kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Emniyet Müdürü Enis Bilir, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Gürol Bozkurt, Dinar Kapalı Ceza [&hellip]

Öğretmen liselerine gereken önem gösterilmeli

Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi kuruluşlarının 164. yıldönümü okul müdürlüğünün hazırladığı program dâhilinde Belediye Kültür Sarayı’nda kutlandı

Dinar Belediye Kültür Merkezi’nde Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri bir kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Emniyet Müdürü Enis Bilir, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Gürol Bozkurt, Dinar Kapalı Ceza Evi Müdürü Halil Güneş, Atatürkçü Düşünce Derneği Dinar Şube Başkanı Kenan Özdemir, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Öğretmen okullarının tarihsel gelişimi ile ilgili sine vizyon gösterileri, skeçler ve tiyatro oyunlarının yer aldığı kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Günün önem ve anlamını belirten bir konuşma gerçekleştiren Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Alptekin Kalkan şunları söyledi; ‘İlk İnsandan bu yana dünyaya gelen her birey, etrafındaki insanların konuşma, tutum, davranış, yaşayış gibi özelliklerini öğrenmeye çalışmıştır. Buna eğitim süreci denir. Eğitim; bireyin sosyalleşmesi, yeteneklerinin ve kişisel özelliklerinin gelişmesi, belirlenen amaçlara göre insanların davranışlarını şekillendirmek olarak tanımlanabilir. Eğitim, bir toplumun varlığını sürdürebilmesi, değerlerine sahip çıkabilmesi, gelişip ilerleyebilmesi için önemlidir. Bireyin ilk eğitim merkezi ailesidir. Daha sonra çevre ve okul bu olgunun gerçekleşmesinde önemli rol oynar. Milli eğitimimizin amacı; mesleki yeterlilik ve kişilik özellikleriyle örnek olabilecek öğretmenler yetiştirmektir. Sisteminiz, yönteminiz, araç ve gereçleriniz ne kadar iyi olursa olsun, bunları kullanacak ve uygulayacak olan öğretmenlerdir. Bu sebeple öğretmen yetiştiren kurumların önemi büyüktür. Ülkemizde bu görevi yerine getiren kurumlarımızın başında öğretmen liseleri ve eğitim fakülteleri gelmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ dediği öğretmenler, ülkemizin bu güzide okullarında yükseköğrenime hazırlanmaktadırlar. Bu sebeple öğretmen liselerine gereken ilgi gösterilmelidir’ dedi.
“Öğretmenlik gönül işi”
Öğretmen Liselerinin kuruluş yıldönümünde konuşan Dinar Anadolu Lisesi Müdürü Alptekin Kalkan; Öğretmenlik mesleğinin gönül işi olduğunu ve bu mesleği seçen öğrencilerin işini severek yapması gerektiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; ‘Ülkesini, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan öğretmen adaylarını yetiştirmek en önemli hedefimiz olmalıdır. Anadolu Öğretmen Liseleri, bu öğretmenlerin yetişmesinde en önemli role sahiptir ve sahip olmaya da devam edecektir’ dedi.
Bazen hüzünlü bazen de neşeli dakikaların yaşandığı Öğretmen Liselerinin 164. Kuruluş Yıldönümünde Öğretmen okullarının tarihsel gelişimi slaytlar eşliğinde gösterime girdi. Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi’nden çekilmiş kareler, Okul Müdürünü, Yöneticileri ve Öğretmenleri tanıtan resimler de bu salyt gösterisi içinde davetlilere sunuldu. Sekiz dakika devam eden eğlenceli skeç davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Karnesini yıl sonu alan öğrencileri canlandıran ve aynı zamanda zayıf not alan öğrenciye veli tarafından kızılmaması gerektiği ima edilen skeçin ardından ise “Öğretmenim” adlı oratoryo oyunu sahne aldı. Anadolu öğretmen lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu oratoryo gösterisinde ise; Türküler eşliğinde doğuya öğretmen olarak atanan bir öğretmenin ne zorluklar çektiği ve penceresi ve kapısı olmayan bir okulu herkes ile el ele vererek nasıl tamir ettiği ve sonun da ise bu köy okuluna hüzünlü bir veda yaptığı oratorya’da anlatıldı. Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden devam edeceklerini de gösteren oratoryo oyunu büyük alkışlarla son buldu. Programın sonunda ise logo yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme