• Haberler
  • Genel
  • Öğretmen geleceğin mimarı – Kocatepe Gazetesi

Öğretmen geleceğin mimarı – Kocatepe Gazetesi

24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen program ve etkinliklerle Afyonkarahisar'da da kutlandı. Törenlerde verilen mesajlar ve yapılan konuşmalarda öğretmenin geleceği mimarı olduğu noktasında birleşildi TOPLUMUN ÖNDERİ ÖĞRETMENDİR 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı RAM salonunda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı yaptı. İnsanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğinin öğretmenlik olduğunu belirten [&hellip]

Öğretmen geleceğin mimarı

24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen program ve etkinliklerle Afyonkarahisar’da da kutlandı. Törenlerde verilen mesajlar ve yapılan konuşmalarda öğretmenin geleceği mimarı olduğu noktasında birleşildi

TOPLUMUN ÖNDERİ ÖĞRETMENDİR
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı RAM salonunda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı yaptı. İnsanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğinin öğretmenlik olduğunu belirten Avcı, öğretmenin insanın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, sürekli toplumun önünde giden bir gönül eri olduğunu söyledi. Öğretmenlerin kılavuz olduğunu belirten Avcı; “İşini ve yolunu bilen kılavuzla yolculuk mutlaka iyi sona erer. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli mesleğe adayabilmelidir.” dedi.
ÖĞRETMEN AYNAYA BENZER
Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı, öğretmenin bir ayna görevi görmesi gerektiğini söyledi. Bir ayna gibi öğretmene bakanların, iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmesi gerektiğini kaydeden Avcı; “Ayna kırık olursa ona bakanlar pişman olur. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Büyük ve Başöğretmen Atatürk, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden ve eğiticiden mahrum bir millet henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanmamıştır.’ sözüyle öğretmenlerin görev ve sorumluluklarının önemini vurgulamıştır. Aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, hasta öğretmenlerimize acil şifalar dileyerek tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” diye konuştu.
HATANIN TELAFFİSİ YOK
Emekli öğretmenler adına konuşan Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Zehra Akduman, 32 yıllık eğitim hizmetinin tamamının cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda geçmesinin kendi hayatı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Akduman şöyle konuştu: “Bir insanı kurtarmanın, bir toplumu kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel zararlı otlar değil çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, hayatları boyunca sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.”
YERİ DOLDURULAMAYAN KİŞİ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. 1981 Yılından itibaren 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak kutlandığını söyleyen Metin Yalçın, sınırları okul duvarlarıyla çizilemeyecek kadar anlamlı bir görev olan öğretmenliğin ders saatlerinde üstlenilip sonra bir kenara bırakılmayacak kadar ağır bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Öğretmenliğin büyük bir fedakârlığın adı olduğunu dile getiren Yalçın; “Tarihe baktığımızda öne çıkan bütün önemli şahsiyetlerin en başında öğretmenliğin geldiğini söyledi. Eğitim her şeyin başında geliyor. Toplum ve dünya değiştikçe öğretmenlere yüklenen görev ve sorumluluklarda artmaktadır. Dünyada ki bunca teknolojik gelişmeye rağmen öğretmenin yeri doldurulamamıştır ve doldurulamayacaktır. Eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki, yoğurup şekillendirdiğimiz nesillerin başarı veya başarısızlıkları kadar ahlaki meziyet ve zaaflarda da eğitimin izlerini görmek mümkündür.” dedi.
BEKLENTİLER
SÜREKLİ ARTIYOR
Atatürk’ün “Yeni nesiller muallimlerin eseri olacaktır.” sözünün isabet ve doğrulunun her geçen gün etkisini artırdığını belirten Metin Yalçın şöyle konuştu: “Öğretmenlik bu anlamda alan bilgisinin yanı sıra estetik, ahlaki, sanatsal vb birçok gelişmeleri de yakından izlemeyi gerektiren bir meslektir. Günümüzde meydana gelen gelişmeleri yakından hisseder ve değişime en fazla ayak uydurmak olan zorunda olan kesimde yine öğretmenler, eğitimcilerdir. Toplum öğretenlerden gün geçtikçe daha fazla şikâyet etmeye başlamıştır. Beklenti sadece öğrencileri eğitme yönünde bir beklenti değildir. Toplum öğretmenlerden bir yandan kültürel mirası koruma ve sürdürmelerini beklerken diğer yandan sosyal, ekonomik değişime yardım etmesini ummaktadır. Paralel olarak öğretmenlerimiz oldukça fazla sorumluluğu yüklenmekte bu alanda çıkan sorunları çözmek zorunda kalmaktadırlar. Öğretmen öğrencilerinin yaşantıları ve düzeyleri ne olursa olsun onların eğitimdeki kazanımlarını sürekli artırmayı amaç edinmeli, onlara öğrenme ve başarma konusunda özgüven kazandırabilmelidir. Artık iyi bir öğretmen olmak için yalnızca iyi bir eğitim almak yetmemektedir.”
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Sağlık Meslek Lisesi emekli öğretmenlerinden Zehra Akduman’a hizmet şeref belgesi verdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni sonrası Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullar arasında düzenlediği resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrenciler; Çınar Karayazı, İrem Katrancı, Kübra Pırnal, Hasan Akdoğan, Sıla Doğa Işıklı, Hicran Durmuş, Neslihan Sude Durmaz, Şerife Telli, Menekşe Özel’e ödülleri protokol mensuplarınca verildi. Müzik Öğretmeni Birsen Yağmur’un yönetiminde okul korosu tarafından Türk Müziğinin seçkin eserleri seslendirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme