• Haberler
  • Genel
  • 'Öğretim elemanlarının göçü engellenmeli' – Kocatepe Gazetesi

'Öğretim elemanlarının göçü engellenmeli' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin başarısının artması için mevcut öğretim elemanlarının şehir dışına gitmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin mevcut durumundan daha iyi bir yerde olması gerektiğini söyledi. Şenol, 'Afyonkarahisar'da da üniversitenin, kentin sosyo-ekonomik gelişmesi üzerindeki etkilerinin görülmesi isteniyorsa, bölgesinde yer alan ve [&hellip]

“Öğretim elemanlarının göçü engellenmeli”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin başarısının artması için mevcut öğretim elemanlarının şehir dışına gitmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin mevcut durumundan daha iyi bir yerde olması gerektiğini söyledi. Şenol, “Afyonkarahisar’da da üniversitenin, kentin sosyo-ekonomik gelişmesi üzerindeki etkilerinin görülmesi isteniyorsa, bölgesinde yer alan ve aynı zamanda kurulan üniversitelerin akademik kadro sayılarına bakıldığında, yadsınamayacak bir zafiyet içinde olduğu görülen Afyon Kocatepe Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının başka üniversitelere göçü en aza indirgenmelidir. Bugüne kadar yaşanan göçün sebepleri etraflı bir şekilde araştırılarak, Afyonkarahisar’da kalmayı cazip hale getirecek ve göçü azaltacak tedbirler alınmalıdır” dedi.
250 KADRO NEREDE?
Üniversite’nin gelişiminin elbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çeken Şenol, çarpıcı bir örnek verdi. Şenol, şöyle konuştu:
“Temmuz 2012’de Afyon Kocatepe ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitelerine 100’er akademik ve 150’şer idari olmak üzere 250’şer kadro verilmesi konusunda kanuni düzenleme yapılmış ise de, kadro cetvel numarasında yapılan bir yanlışlıktan, akademik kadrolar için cetvel numarası 190 olması gerekirken yasada 78 olarak ifade edilmiş, dolayı bu 250 kadro kullanılamamıştır. Daha da vahim olanı ise, üzerinden tam 2 yıl geçmiş olmasına rağmen bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda muvaffak olunamamıştır. Bu örnek bile, hükümette 10 yılı aşkındır bakan düzeyinde temsil edilen, iktidarı ve muhalefeti ile TBMM’de 5 milletvekili bulunan Afyonkarahisar ilinin Üniversiteye nedenli sahip çıktığını ortaya koymak için yeterlidir.”
“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Akademik personelin mutlu olmasının sağlanmasını isteyen Şenol, “Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde görev yapan akademik personelin memnuniyet derecesini artıracak somut tedbirler alınmalıdır. Bu bağlamda, üniversitenin ihtiyaçları için başta siyasiler olmak üzere tüm kesimlerin kısır çekişmelerden uzak, el birliği ile hareket etmesi bir zorunluluktur. Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak biz her türlü iş birliğine hazırız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme