• Haberler
  • Eğitim
  • Öğrenim Türkiye'de, inceleme Avrupa'da – Kocatepe Gazetesi

Öğrenim Türkiye'de, inceleme Avrupa'da – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Öğrenme Hareketliliği projeleri kapsamında, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na (Ulusal Ajans) sunduğu AUTO-MECH -Otomasyon ve Elektromekanik Sistemlerin Farklı Meslek Alanlarında Uygulanmasının İncelenmesiisimli proje kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.AUTO-MECH projesi, ülkemizde ağırlıklı olarak ihtiyaç duyulan otomasyon ve elektromekanik sistemlerin kurulumu, kullanımı, [&hellip]

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Öğrenme Hareketliliği projeleri kapsamında, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Ulusal Ajans) sunduğu AUTO-MECH -Otomasyon ve Elektromekanik Sistemlerin Farklı Meslek Alanlarında Uygulanmasının İncelenmesiisimli proje kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.
AUTO-MECH projesi, ülkemizde ağırlıklı olarak ihtiyaç duyulan otomasyon ve elektromekanik sistemlerin kurulumu, kullanımı, onarım ve tamiri konularında kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılamak amacına yönelik hazırlandı. Bu proje ile gençler otomasyon ve elektromekanik sistemlerin kurulumu, kullanımı, onarım ve tamiri konularında eğitim aldılar ve Avrupa’daki uygulamaları yerinde görme imkanına sahip oldular. Avrupa’da aldıkları eğitimler ile bilgilerini pekiştirerek, mesleki deneyim ve becerilerini artırdılar.
AUTO-MECH projesi kapsamında Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretim gören Makina Teknolojileri alanından 16 öğrenci, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından 16 öğrenci, Elektrik/Elektronik Teknolojileri alanından 16 öğrenci olmak üzere toplam 48 öğrenci Almanya’nın Dresden şehrinde ve Litvanya’nın Vilnius şehrinde 2’şer haftalık uluslararası düzeyde meslekleriyle ilgili staj eğitim aldı. Bu öğrencilere yurt dışındaki faaliyetler esnasında 12 öğretmen refakat etti.
BİR PROJE DAHA GEÇTİ
Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir başka projesi olan Okuldan İşe Geçiş Sürecinde İş Tabanlı Eğitim isimli proje kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.
Proje koordinatör kurumu Almanya’nın Solingen şehrindeki Alman Mesleki Eğitim Merkezi Zentrumfür Integration undBildung (ZIB) olarak açıklandı. Proje ortakları arasında Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanı sıra Anziani e non solo (İtalya),  Escola Profissional do Minho -Esprominho (Portekiz), CFL Soderhamn (İsveç), Hermes Corporation (Malta), RCR Regionalnicenterzarazvojd.o.o (Slovenya), Liceul TehnologicBraila (Romanya) ve RZPSP Pleven (Bulgaristan)  mesleki eğitim kurumları yer aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme