• Haberler
  • Eğitim
  • Öğrendikleri bilgileri stüdyoda uyguladılar – Kocatepe Gazetesi

Öğrendikleri bilgileri stüdyoda uyguladılar – Kocatepe Gazetesi

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencileri, Kanal 3’ü ziyaret etti. Öğrenciler, ilk olarak Kanal 3 Haber Koordinatörü Hasan Öğünç’le sohbet etti. Öğünç, öğrencilere gazeteciliğin ayrıntılarını anlatırken “Gazetecilik, daha çok gönül işidir. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışılması gerekir. Bir de en önemli konu, mesleğin sevilmesidir. Mesleğinizi sevmeden yapacaksanız, bu yola hiç girmemelisiniz. Severek [&hellip]

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencileri, Kanal 3’ü ziyaret etti. Öğrenciler, ilk olarak Kanal 3 Haber Koordinatörü Hasan Öğünç’le sohbet etti. Öğünç, öğrencilere gazeteciliğin ayrıntılarını anlatırken “Gazetecilik, daha çok gönül işidir. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışılması gerekir. Bir de en önemli konu, mesleğin sevilmesidir. Mesleğinizi sevmeden yapacaksanız, bu yola hiç girmemelisiniz. Severek yaparsanız, sizin yolunuz açıktır” dedi.
ÖĞRENCİ, KENDİNİ GELİŞTİRMELİ
Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gerektiğine de dikkat çeken Öğünç, “Meselâ Ağaç İşleri Bölümü’nden mezun bir öğrenci, iş hayatına başladığında çekiç kullanmayı bilmiyorsa, o öğrencinin kendisini diğerlerinden daha fazla geliştirmesi gerekir. Biz, bir iş başvurusu aldığımızda hemen ‘İşe başla’ demeyiz. Önce bakarız, haber yapabiliyor mu; kamera ve fotoğraf makinesi kullanabiliyor mu, kanalın genel kurallarına uyuyor mu, çalışkan mı? Bu soruların cevabı, bizi iş alımları için yönlendirir” ifadelerini kullandı.
STÜDYO HEYECANI YAŞADILAR
Öğrenciler, Hasan Öğünç’ten sonra muhabir Mehmet Tabak ve kameraman Ferhat Yüksel ile de bir süre sohbet etti. Kanal 3 Anahaber Spikeri Fatma Uygun Taşkın ise, öğrencilere stüdyoda spikerlik deneyimi kazandırdı. Fatma Uygun Taşkın, cümlelerin nasıl vurgulanması gerektiğini, doğru nefesin nasıl alınacağını anlattı. Öğrenciler, bu telkinler ışığında kamera önüne geçerek haber metinlerini okudular.
KANAL 3’E
TEŞEKKÜR ETTİLER
Ziyaretten memnun olduklarını belirten öğrenciler, Kanal 3’ün yayınlarını takip ettiklerini belirttiler. Öğrenciler, “Bizler, derslerimizde haber yazmayı, jest ve mimikleri kullanmayı öğreniyoruz. Ama öğrendiklerimizi stüdyoda uygulamak, bizim için önemli bir tecrübe oldu. Bize bu güzel anları yaşattıkları için Kanal 3 çalışanlarına ve Kanal 3 yönetimine teşekkür ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme