• Haberler
  • Genel
  • “Öğrencilik yıllarını iyi değerlendirin” – Kocatepe Gazetesi

“Öğrencilik yıllarını iyi değerlendirin” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde “Tüm Yönleriyle İdari Yargı Hakimliği Meseleği” konulu konferans düzenlendi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Maliye Mesleki Gelişim Kulübü tarafından AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen “Tüm Yönleriyle İdari Yargı Hakimliği Mesleği” konulu konferans, Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda gerçekleştirildi. AKÜ [&hellip]

"Öğrencilik yıllarını iyi değerlendirin"

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde “Tüm Yönleriyle İdari Yargı Hakimliği Meseleği” konulu konferans düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Maliye Mesleki Gelişim Kulübü tarafından AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen “Tüm Yönleriyle İdari Yargı Hakimliği Mesleği” konulu konferans, Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı’nın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Mersin Vergi Mahkemesi Hakimi Yüksel Aksu, öğrencilere idari yargı hakimliği sınavları ve mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Vergi Mahkemesi Hakimi olmak için geçirdiği aşamaları ve bu aşamalarda yaşadıklarını da öğrencilerle paylaşan Aksu, İktisat ve Maliye gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra hangi mesleklere sahip olacaklarının öğrencilerin elinde olduğunu ve eğer hedefe ulaşılmak isteniyorsa öğrencilik yıllarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Öğrencilere “Mezun olduktan sonra ne yapacağınızı önceden karar vermeniz çok önemli. Eğer hedefinize ulaşmak istiyorsanız, birtakım fedakarlıkları göstermelisiniz. KPSS’den iyi bir puan almaya bakın. 4 yıl boyunca zamanınızı iyi değerlendirmelisiniz. Bu sınavlar, yapılamayacak, kazanılması imkansız sınavlar değildir. Sadece çok çalışmalısınız” dedi. Konferans, Yüksel Aksu’nun öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme