• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilerin hayalleri, projelere dönüştü – Kocatepe Gazetesi

Öğrencilerin hayalleri, projelere dönüştü – Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun işbirliğinde Kocatepe Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı açıldı. Fuarda, öğrencilerin birbirinden dikkat çekici projeleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu Kocatepe Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Kolanın zararlarından, İhsaniye'de şehitlik projesine, ışığa duyarlı robottan örümcek ağının mimari yapısının incelenmesine, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin bestelenmesinden ışın kılıcına kadar 24 [&hellip]

Öğrencilerin hayalleri, projelere dönüştü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun işbirliğinde Kocatepe Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı açıldı. Fuarda, öğrencilerin birbirinden dikkat çekici projeleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu

Kocatepe Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Kolanın zararlarından, İhsaniye’de şehitlik projesine, ışığa duyarlı robottan örümcek ağının mimari yapısının incelenmesine, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin bestelenmesinden ışın kılıcına kadar 24 ayrı projenin sergilendiği Fuar, bugün ve yarın ziyaretçilere açık olacak.
OKUL-AİLE BİRLİĞİ’NE TEŞEKKÜR
Bilim Fuarı hakkında açıklama yapan Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü Nihat Selek, “2012-2013 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın işbirliğinde Türkiye’nin tüm illerinde TÜBİTAK destekli Bilim Fuarları açılıyor. Bu Bilim Fuarları’nda öğrencilerin öğrenim gördüğü bütün derslerle ilgili projeler geliştiriliyor. Çocukların hayal dünyasında yaşatmış olduğu şeyleri projelere döküp gerçekleştirdiklerini bu sunumlarda görüyorsunuz. Okul-Aile Birliği’nin desteğini aldık. 20 projenin üzerine çıkan her okula 5 bin liralık destek veriliyor. Öğrencilerimiz, destek olmadan bu projeyi ürettiler. TÜBİTAK’tan şu ana kadar destek almadık. Okul-Aile Birliği üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
HERKES GEZMELİ, GÖRMELİ
Bilim Fuarı’nın herkese açık olduğunu belirten Selek, “Halkımızın bu projeleri tanımasını istiyoruz. Şu anda 24 adet projemiz var. 17’sinde de devam edecek. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı okulları herkese açtı.Mahalle sakinlerimiz de bu sergiyi gelip inceleyebilirler” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ”
Kocatepe Anadolu Lisesi Okul-Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay da “Çocuklarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Onların fikirlerini gerekli yerlere ulaştırmaya çalıştık. İnşallah bunu da başarmışızdır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Ampullere dikkat

Kocatepe Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Haliddin Kılıç, öğrencileri ile birlikte tasarruf ampullerinin durumunu inceledi. Beyaz ampul ve sarı ampulün tavşanlar üzerinde bıraktığı etkiyi araştıran Kılıç, “Biz öğrencilerimizle birlikte sarı ışığın ve tasarruflu ampullerin organizmalar üzerinde etkisini incelemek istedik. Tasarruflu ampullerin, tasarruflu görünse de sonuçları bakımından çok da tasarruflu olmadığını düşünüyoruz. Tasarruflu ampuller ve sarı ışıkla yapılan incelemelerde, tasarruflu ampullerin obeziteye neden olduğu kilo artışına neden olduğu sonucuna ulaştık. Sarı ampullerde kilo artışı yüzde 102, diğer tasarruflu ampullerde ise yüzde 149 olduğu sonucuna ulaştık. Tasarruflu ampullerin içinde kullanılan cıvadan dolayı etrafa ışıma sırasında kansorejen madde yaydığını düşünüyoruz. İki buçuk ay boyunca tavşanların kan değerlerini ölçtük. Kansere karşı hücreleri koruyan GSH denilen bir madde var. Bu maddenin artışının tasarruf ampullerinde çok daha fazla olduğunu, sonuç olarak tasarruf ampullerinin kansere de neden olduğu sonucuna ulaştık” dedi. (Kocatepe)

Serteser Başbakan gibi

Kocatepe Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı’na İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Emin Ekici ve İbrahim Çakal katıldı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Merdivenci ve Ramazan Avcı da Fuar açılışında hazır bulundu. Hüsnü Serteser, okul bahçesine girerken öğrenciler, girişte karşılama korteji oluşturdu. Serteser’i alkışlayan öğrenciler, Başbakan Erdoğan’ın 2011 yılında Afyonkarahisar’da bir okulu ziyaret ettiği anki görüntüyü akıllara getirdi.

Bakmadan Geçme