• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilerin fikirlerini geliştirecek atölye – Kocatepe Gazetesi

Öğrencilerin fikirlerini geliştirecek atölye – Kocatepe Gazetesi

Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda Young Guru Academy Atölyesi kuruldu. Öğrenciler, atölyede fikirlerini rahat bir şekilde ifade edebilecekler Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve okul yönetiminin işbirliğiyle yeni bir atölye oluşturdu. Young Guru Academy (Hayal Ortakları Derneği) ölçütlerine göre tasarlanan atölyede yuvarlak masa, kürsü, kitaplık bulunuyor. Atölyenin ışıklandırma sistemi de her öğrencinin eşit şekiyde faydalanacağı şekilde [&hellip]

Öğrencilerin fikirlerini geliştirecek atölye

Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda Young Guru Academy Atölyesi kuruldu. Öğrenciler, atölyede fikirlerini rahat bir şekilde ifade edebilecekler

Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve okul yönetiminin işbirliğiyle yeni bir atölye oluşturdu. Young Guru Academy (Hayal Ortakları Derneği) ölçütlerine göre tasarlanan atölyede yuvarlak masa, kürsü, kitaplık bulunuyor. Atölyenin ışıklandırma sistemi de her öğrencinin eşit şekiyde faydalanacağı şekilde tasarlandı. Atölyede her cumartesi, okul tarafından belirlenen öğrencilerle çalışma yürütülecek. Proje sonunda okuyan, araştıran, hayal kuran, algılama gücü yüksek bireyler yetişmesi hedefleniyor.
ÖZGÜR DÜŞÜNCE VURGUSU
Atölyenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, özgür düşünceden korkulmaması gerektiğini söyledi. Yalçın, “Topraklarımızda tarihi şahsiyetler mevcut. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in kuruluşunda hayal ederek Cumhuriyet’i bize emanet etmiştir. Son yıllarda üretkenliğimiz bir kenara itilmiştir. Başkalarının düşünceleriyle yaşar hale gelmişiz. Beyin göçü ile kendi topraklarımızdan yetiyen kişiler, başka topraklara gitmişler. Görüyoruz ki YGA projesi, bugün bu okulumuzda başlamış durumda. Hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ulu bir çınar tohumda gizlidir. Hezarfen Ahmet Çelebi hayal etmeseydi Galata Kulesi’nden uçamazdı. Geleceğin genç liderleri öğrencilerimizin hayal kurmaktan kaçınmaması gerekir. Özgün düşünmekten taviz vermeyeceğiz” dedi.
“OKUMAK TEMEL GÖREVİMİZ”
Hayal kurmanın başarmak yolunda ilerlemek anlamına geldiğini hatırlatan Metin Yalçın, “Başarının temel taşı çalışmaktan geçiyor. Bunu başarabilemecek güçtesiniz. Hayal edin ve düşünün. Okumak en temel görevimiz olmalı. Bol bol kitap okumamız ve okuduklarımızı paylaşmamız, hayal etmemiz, düşüncelerimizi özgürce paylaşmamız gerekiyor. Şiddete dönüşmediği sürece özgürce düşünebilirsiniz. Lider olmak istiyorsak, bu ülke ve dünyaya hizmet eden insanlar olmak istiyorsak büyük düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİ, KENDİNİ
İFADE EDEBİLECEK
Okul Müdürü Hamza Evlice, böyle bir projede yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti diye getirdi. YGA Bölge Atölye Lideri Ertan Saba ise atölye ile ilgili bilgiler verdi. Saba, şöyle konuştu:
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın bizimle ilgili raporu var. Bizim hakkımızda öğrencilerin iletişim becerilerinin arıttığından bahsettiler. Kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneklerinin geliştiğinden bahsettiler. YGA kütüphanesi hayata geçtikten sonra yuvarlak masa ve yeni bir ortam oluşuyor. Kürsü çok önemli bir yer ifade ediyor. Arkadaşlarımız kürsüde kendilerini anlatıyor. Işık düzenini de her noktaya eşit gelecek şekilde ayarlanmış durumda. Yuvarlak masa da empati ve iletişim için çok önemli. Öğrencilerimiz kendi fikirlerini geliştirebiliyorlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme