• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilerin başarılarını etkileyen unsurlar konser oldu

Öğrencilerin başarılarını etkileyen unsurlar konser oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı’nda doktora yapan Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş'ın ‘Üslup ve Repertuar Dersi Alan Öğrencilerin Başarılarını Etkileyen Engellemeler’ doktora çalışması kapsamında konser düzenlendi AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin repertuarı, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş'ın ‘Üslup ve Repertuar Dersi Alan Öğrencilerin Başarılarını Etkileyen Frustrasyonlar (Engellemelere)’ adlı [&hellip]

Öğrencilerin başarılarını etkileyen unsurlar konser oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı’nda doktora yapan Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş’ın ‘Üslup ve Repertuar Dersi Alan Öğrencilerin Başarılarını Etkileyen Engellemeler’ doktora çalışması kapsamında konser düzenlendi

AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin repertuarı, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş’ın ‘Üslup ve Repertuar Dersi Alan Öğrencilerin Başarılarını Etkileyen Frustrasyonlar (Engellemelere)’ adlı Sanatta Yeterlik Tezinden yararlanılarak oluşturuldu. Konser öncesi öğrencilerin başarılarını nelerin etkilediğini anlatan Yıldırım Aktaş, öğrencilerin eserdeki sözleri anlamamasının ya da bununla ilgili bir hazırlık yapmamasının başarılarını engellediğini anlattı.
Öğrencilerin zaman zaman yanlış nefes almadan önyargıya kadar pek çok nedenle üslup ve repertuar dersinde hatalar yaptığını, bu nedenle makam ya da üslupta hatalar yaptığını kaydeden Öğretim Görevlisi Aktaş, eserlerin aralarında hem eserlerle ilgili hem de eserlerin seslendirilmesinde öğrencilerin ne gibi hatalar yaptığını anlattı. Öğrencilerin yaptığı hataları ya da eserle ilgili bilgileri sinevizyonla gösteren Aktaş, eserleri de kendisi seslendirdi.
AKÜ Devlet Konservatuar’ı Müdürü Uğur Doç. Dr. Uğur Türkmen ile çok sayıda müzikseverlerin katıldığı konserde solistliği de yapan Aktaş’a, kemanda Yrd. Doç. Dr. Yavuz Tutuş, neyde Öğretim Görevlisi Ömer Bildik, bendir ve dairede Öğretim Görelisi Semih Şenyayla, udda Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca, kanunda ise Öğretim Elemanı Kenan Savaş eşlik etti.
Yıldırım Aktaş’ın seslendirdiği eserleri özenle seçtiği konserde, Hacı Arif Bey, Sadettin Kaynak, İ. Hakkı Bey, Rahmi Bey ve Abdülkadir Meragi gibi ünlü Türk bestekârların nadide ve pek bilinmeyen eserlerinin icra edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme