• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak esas görevimiz

Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak esas görevimiz

Afyon Kocatepe Üniversitesinde okuyan öğrencilerin barındığı Üniyurt’ta 'İş hayatına başlamadan önce gerekli olanlar' konulu kariyer eğitimi düzenlendi Girişimcilik ve marka yönetimi uzmanı Sadık Vural tarafından verilen eğitimde öğrencilere üniversiteden mezun olduktan sonra karşılarına çıkacak kariyer sorunları hakkında bilgilendirmelere yer verildi.ÖĞRENCİLERİMİZDE ALT YAPI BİLİNCİ OLUŞTURUYORUZÜniyurt olarak hedeflerinin öğrencilerin yeme içme, barınmalarının karşılanmasının yanında geleceğe de hazırlama [&hellip]

Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak esas görevimiz

Afyon Kocatepe Üniversitesinde okuyan öğrencilerin barındığı Üniyurt’ta “İş hayatına başlamadan önce gerekli olanlar” konulu kariyer eğitimi düzenlendi

Girişimcilik ve marka yönetimi uzmanı Sadık Vural tarafından verilen eğitimde öğrencilere üniversiteden mezun olduktan sonra karşılarına çıkacak kariyer sorunları hakkında bilgilendirmelere yer verildi.
ÖĞRENCİLERİMİZDE ALT YAPI
BİLİNCİ OLUŞTURUYORUZ
Üniyurt olarak hedeflerinin öğrencilerin yeme içme, barınmalarının karşılanmasının yanında geleceğe de hazırlama görevlerinin olduğunu ifade eden Üniyurt Müdürü Hüsnü Atak, “Bu anlamda bir çok çalışmalar yapıyoruz. Özellikle farklı misyonumuz gereği öğrencilerimizi geleceğe hazırlama görevi de bizim için önemli. Bu anlamda yapmış olduğumuz etkinlik programları ve kariyer çalışmaları doğrultusunda bugün çok değerli hocamız Sadık Vural ile öğrencilerimize kariyer yönetimi ile ilgili ilk dersi vereceğiz” dedi. Kariyer odaklı derslerin bir zincir şeklinde devam edeceğini de ifade eden Atak, “Öğrencilerimizin üniversite eğitimleri esnasında gelecekleri ile ilgili alt yapı bilincini oluşturmak ve ilerideki istihdamlarda sıkıntı yaşamalarını önlemek” dedi. Üniyurt’ta kalan öğrencilerin bu tür eğitimlere ilgilerinin oldukça fazla olduğunu da belirten Atak, “Geçtiğimiz yıl da devam ettiğimiz bu eğitimlerden bir çok öğrencimiz yararlandı ve bu öğrencilerimizin aldıkları eğitimleri aktif alanda kullandıklarını düşünüyoruz. Artırarak bu eğitimleri bu hizmeti devam ettirmeye çalışacağız. Bizim hedefimiz bu farklı hizmeti hissettirmek ve öğrencilerimize yararlı olmak” dedi. Atak, verilen ilk eğitimin kariyer yönetimi ile ilgili öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları ile ilgili bir cv doldurma, cv altyapısı oluşturma şeklinde olacağını da sözlerine ekledi.(Kocatepe)

Üniyurt’tan bir yenilik daha

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere hizmet veren Özel Üniyurt sosyal tesislerinde playstation salonu açıldı

Ünistation adı verilen oyun salonunun açılışında konuşan Üniyurt Müdürü Hüsnü Atak, öğrencilerinin her sıkıntısına cevap verebilmek için bir araya geldiklerini ve etkinlikler yaptıklarını söyledi. Sosyal etkinlik çerçevesi içerisinde bir oyun salonu açma kararına da vardıklarını belirten Atak, “Yurdumuzun açılmasından itibaren kalan öğrencilerimiz ile beraber etkinlikler yaparak onların sıkıntılarını dinliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Bugün de sosyal tesislerimizde bir oyun salonu açma kararı verdik. Buradaki amacımız öğrencilerimizin boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri” dedi.
ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİ
DOĞRULTUSUNDA AÇTIK
Üniyurt sosyal tesislerinde açtıkları oyun salonu hakkında konuşan Ünistation sahibi Nihat Taşdemir, yaklaşık bir yıldır Üniyurt’ta spor hocalığı yaptığını ve öğrencilerin istekleri üzerine böyle bir karara verdiğini söyledi. Ünistation oyun salonunu ortağı Halil Çelik ile beraber işleteceğini de söyleyen Taşdemir, “Böyle bir oyun salonu açmak öğrenci arkadaşlarımız için anlamlı oldu. Yoğun ilgi gösteren herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Açılış sebebi ile öğrenci arkadaşlarımıza bedava hizmet vereceğiz” dedi.
Ünistation oyun salonunun açılmasının ardından ilk olarak Yurt Müdürü Hüsnü Atak bir öğrenci ile playstation oynadı.(Kocatepe)

Bakmadan Geçme