• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilere Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tanıtıldı

Öğrencilere Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tanıtıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüket Saracel, lise öğrencilerine üniversite hakkında bilgi verirken, sınavda başarılı olmanın yollarını da anlattı Afyonkarahisar Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüket Saracel ve Üniversitenin Afyonkarahisar Temsilcisi Çetin İnce, UKÜ hakkında lise öğrencilerine bilgi verdi. İlk olarak sınavda başarılı olmanın yollarını anlatan Saracel, [&hellip]

Öğrencilere Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tanıtıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüket Saracel, lise öğrencilerine üniversite hakkında bilgi verirken, sınavda başarılı olmanın yollarını da anlattı

Afyonkarahisar Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüket Saracel ve Üniversitenin Afyonkarahisar Temsilcisi Çetin İnce, UKÜ hakkında lise öğrencilerine bilgi verdi. İlk olarak sınavda başarılı olmanın yollarını anlatan Saracel, “Önünüze bir hedef koyun. Hedefiniz belli olsun.
Üstün ve zayıf yanlarınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Matematiğiniz iyiyse tıp ve mühendislik dallarında, sözeliniz iyiyse sosyal bilimlerde, hitabet ve anlama yeteneğiniz iyiyse hukuku tercih edebilirsiniz.
Kendinizi iyi tahlil edin. Günümüzdeki değişen koşullara bakın ve araştırın. Teknoloji bazı meslekleri daha cazip kılıyor” dedi.
23 ülkeden öğrencisi var
Sunumun ardından üniversitenin tanıtımına geçildi. Öğrencilere UKÜ hakkında broşür ve kitapçıklar hediye edildi. 1997 yılında kurulduğu belirtilen üniversitenin 23 farklı ülkeden öğrencisi bulunduğu ifade edildi. 16 üniversite ile yaptığı işbirliği anlaşmaları ve UNECO dünya üniversiteleri listesinde yar alan UKÜ, YÖK onaylı ve tüm dünyada geçerli diploma ile öğrencileri mezun ettiği belirtildi. Ayrıca yurtlarda 2 bin 460 yatak kapasitesi ve yurt odalarında 24 saat kapalı devre TV yayını bulunan üniversitenin birçok alanda akademik programı olduğu aktarıldı. Afyonkarahisar Lisesi’ndeki toplantının ardından üniversitenin tanıtımı Atatürk Lisesi’nde de yapıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme