• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilere su-sabun bilinci aşılandı – Kocatepe Gazetesi

Öğrencilere su-sabun bilinci aşılandı – Kocatepe Gazetesi

“Suya Sabuna Dokunun” projesi Ataköy ilköğretim Okulu’nda başladı. Program kapsamında öğrencilere sabun dağıtıldı. El hijyeni sayesinde pek çok hastalıktan korunulacağı mesajı verilen programda öğrenecilere sağlıklı el yıkama metodu gösterildi. İşbirliği ve eğitim gelişecek İl Sağlık Müdürlüğü’nce “Suya Sabuna Dokunun” başlığıyla Obezite ve Sağlıklı Beslenme Programı dahilinde saat 14.00'de Ataköy İlköğretim Okulu'nda Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, [&hellip]

Öğrencilere su-sabun bilinci aşılandı

“Suya Sabuna Dokunun” projesi Ataköy ilköğretim Okulu’nda başladı. Program kapsamında öğrencilere sabun dağıtıldı.

El hijyeni sayesinde pek çok hastalıktan korunulacağı mesajı verilen programda öğrenecilere sağlıklı el yıkama metodu gösterildi.
İşbirliği ve eğitim gelişecek
İl Sağlık Müdürlüğü’nce “Suya Sabuna Dokunun” başlığıyla Obezite ve Sağlıklı Beslenme Programı dahilinde saat 14.00’de Ataköy İlköğretim Okulu’nda Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’nin de katılacağı bir program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Ataköy İlköğretim Okul Müdürü Birol Karabulut yaptı. “Suya Sabuna Dokun” kampanyasının kendi okullarında başlamasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Karabulut, diğer okullara örnek olacaklarını söyledi. Okul Müdürü Birol Karabulut’un ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici söz aldı. Dr Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın Obezite ile Mücadele programı başladığını kaydetti. Söz konusu programın 2014 yılına kadar devam edeceğini bildiren Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici; “Yine ayrı bir proje olan ‘Suya Sabuna Dokunun’ projesi de mevcut. İlimizde iki projeyi uyguluyoruz. Daha önce obezite ile ilgili bir programı başka bir okulda yapmıştık. Bugün ‘Suya Sabuna Dokunun’ projesini ilk defa Ataköy İlköğretim Okulu’nda başlatıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile bilindiği üzere bu tür konularda hep işbirliği içinde olduk. Bundan sonra da işbirliğimiz gelişerek devam edecek. Sağ olsun Milil Eğitim Müdürümüz Hidayet Yıldırım, yaptığımız bütün etkinliklere kendileri bizzat katılıyor. Biz bu çağlarda ki çocuklarımızın bu tür eğitimleri almalarına çok önem veriyoruz. Çünkü bu yaşlarda edinilen bilgiler gelecekte onlara çok kalıcı şekilde hayata etki ediyor. Çocuklarımız aldıkları bilgileri ailelerine götürerek onları da bilgilendiriyorlar. Bu proje kapsamında öğrencilerimize el sabunu dağıtacağız. El yıkama alışkanlığı önemi, suyun altında kaç saniye tutulup nasıl durulanacağını, havluya nasıl silineceğini çocuklarımıza göstereceğiz.” dedi.
Her iki projede önemli
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kardeş kuruluş sanıldığını ancak birbirlerini farklı görmeden tek bir kuruluş olarak kabul ettiklerine işaret etti. Diğer kurumlarla olan güzel koordinasyona nazar değmemesini dileyen Hidayet Yıldırım şöyle konuştu: “Bu proje ‘Suya Sabuna Dokunun’ projesi benim çok hoşuma gidiyor. İnsanlar hiç bir şeyle ilgilenmeyen sadece kendini düşünen insanlar için ‘Suya sabuna dokunmaz.’ derler. Suya sabuna dokunmak sosyal sorumluluk isteyen bir iştir. Yani sadece temizlik anlamında değil toplumun sosyal sorunlarına da değinmek onlara dahil birşeyler söylemek için suya sabuna dokunmak gerekir diye düşünüyorum. Aydın olmanın da en önemli sorumluluklarından bir tanesi budur. İsmini de çok güzel bulmuşlar. Sayın Müdürümüz mü, Sayın Sağlık Bakanımız mı bulduysa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Temizlik her işin başı. Davranış kazandırmak bu çağlarda olur. Bunu inşallah çocuklarımıza davranış olarak kazandırmakta arkadaşlarımız vesile olacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Obezitenin hakkından Türkiye’nin geleceğine inanıyorum. Sayın Sağlık Bakanımız sigara konusunda inat etti. Türkiye gerçekten müthiş bir başarı sağladı. Kendisi obezite içinde zaman zaman açıklamalarda bulunuyor. Kim belli yaştan sonra hekime giderse fazla kilolarından kurtulla başlanıyor söze. Her iki proje de bu ülkenin yararına düşünülmüş önemli projeler. Vatanseverlik bunlarda aranmalı. Vatanını ve milletini sevmek budur. Her kim çıkardıysa bunu minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Her kim bu işin bir ucundan tutuyorsa onlarında huzurunda saygıyla eğiliyorum.” Program öğrencilere el sabunu dağıtılmasıyla sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme